שתף קטע נבחר

 

חיל האוויר תקף בעזה: "חמאס אחראי מעל ומתחת לקרקע"

צה"ל תקף מטרת טרור של חמאס בתגובה להנחת המטענים אתמול סמוך לגדר המערכת. מדובר צה"ל נמסר: "ארגון הטרור חמאס הוא האחראי הבלעדי למתרחש ברצועת עזה וממנה מעל ומתחת לקרקע"

מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו לפנות בוקר (ב') מטרת טרור הנמצאת בבסיס של חמאס בצפון רצועת עזה בתגובה לחדירת המחבלים והנחת מטעני החבלה המאולתרים. מדובר צה"ל נמסר כי הצבא "רואה בחומרה רבה את הניסיון שמוביל ארגון הטרור חמאס להפיכת מרחב הגדר למרחב לחימה תוך ניסיונות לפגיעה והשחתה של תשתיות הביטחון וההגנה".

 

שני מטענים מאולתרים (צילום: דובר צה
המטענים שהונחו בשטח ישראל(צילום: דובר צה"ל)

 

בהודעת דובר צה"ל, שפורסמה בעקבות התקיפה, נכתב עוד: "צה"ל לא ייתן לשימוש ציני באזרחים להוות כסות לפעילות טרור כנגד אזרחי ישראל וכוחות צה"ל, ויגיב לכל ניסיון טרור מסוג זה. ארגון הטרור חמאס הוא האחראי הבלעדי למתרחש ברצועת עזה וממנה מעל ומתחת לקרקע".

 

אתמול בשעות אחר הצהריים חצו שלושה פלסטינים את גדר המערכת ברצועת עזה ושבו על עקבותיהם. החשודים חצו את גדר המערכת באזור צפון רצועת עזה ושהו זמן קצר בשטח ישראל לפני שנמלטו בחזרה. בשלב זה נפתחה אש טנקים לעבר השלושה, ובצה"ל בודקים אם הם נפגעו.

 

מצה"ל נמסר כי נסיבות החצייה נבדקות. לא היו נפגעים לכוחותינו. שלושת הפלסטינים הצליחו לחמוק ללא פגע. בזמן התקרית, מנהיג חמאס ברצועת עזה יחיא סינוואר סייר באזור הגבול, לא רחוק מאזור החצייה והירי.

יחיא סינוואר מנהיג חמאס  ()
יחיא סינוואר בסיור סמוך לאזור החדירה

לאחר סריקות שנערכו במקום החדירה אותרו שם שני מטענים מאולתרים שהונחו על-ידי החשודים הפלסטינים שחצו מוקדם יותר מרצועת עזה לשטח ישראל. "צה"ל רואה בחומרה כל ניסיון פגיעה והשחתה של תשתיות הביטחון וההגנה ולא יאפשר הפיכה של מרחב הגדר למרחב לחימה", אמרו בדובר צה"ל. "ארגון הטרור חמאס נושא באחריות לכלל האירועים והשלכותיהם".

 

ההפגנות בגדר המערכת ברצועת עזה

ההפגנות בגדר המערכת ברצועת עזה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כשעה וחצי לפני מציאת המטענים פלסטיני שחצה את הגדר מרצועת עזה לשטח ישראל נתפס על ידי כוחות צה"ל. בבדיקה ראשונית עלה שהוא לא היה חמוש, והוא הועבר לחקירה.

 

התקריות אמש הגיעו לאחר שורה ארוכה של מקרי פלסטינים שחוצים את הגדר, ומתח רב בגבול לאור קמפיין "צעדת השיבה". ביום שישי שעבר כ-20 אלף פלסטינים הפגינו בגבול הרצועה, רבים מהם התפרעו וניסו לפגוע בחיילי צה"ל, ובעימותים נהרגו שבעה פלסטינים. במהלך הלילה נקבע מותם של שני פלסטינים שנפצעו בעימותים עם צה"ל, אחד מהם עיתונאי, ובכך עלה מספר ההרוגים לתשעה.

מפגינים בגבול רצועת עזה (צילום: AFP)
עימותים בגדר המערכת ברצועת עזה(צילום: AFP)
דגל צלב קרס ברצועת עזה (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)

מפגינים ביפו (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

לפי הפלסטינים, שניים מההרוגים הם נערים בני 16 ו-17. הפלסטינים טוענים כי יותר מ-400 מאנשיהם נפצעו בעימותים.

 

מוקדם יותר אתמול פורסם כי מנגנון הבדיקה המטכ"לי של צה"ל בראשותו של ראש חטיבת תורה והדרכה, תת-אלוף מוטי ברוך, יבדוק ויתחקר את האירועים בגבול רצועת עזה בשבועיים האחרונים, שבהם נהרגו 30 פלסטינים, בדומה לבדיקות שמנגנון זה קיים על האירועים החריגים במבצע צוק איתן. מנגנון זה פעל ובדק גם את הירי של צה"ל שפגע בפקחי יוניפי"ל בדרום לבנון ב-2015.

 

את המנגנון מלווה הפרקליט הצבאי הראשי, תת-אלוף שרון אפק. רק בסיום הבדיקה יוחלט אם לפתוח בחקירות מצ"ח. המנגנון כעת אוסף חומרים על כלל האירועים שהיו בגבול הרצועה בשבועיים האחרונים במסגרת צעדת השיבה מעזה ובודק תהליכים מוקדמים בהם צה"ל נערך לאירוע. בצה"ל הבהירו כי המנגנון פועל מתוך גיבוי בסיסי לכוחות כפי שהרמטכ"ל גדי איזנקוט עשה לפני החג השני. תוך כדי הבדיקה יוחלט באילו אירועים ספציפיים שהתרחשו בתקופה המדוברת להתמקד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים