נכנס לישראל למרות צו - בגלל טעות בשם: "הוא לא מפורסם"
טעות בהעברת השם מהמשרד לנושאים אסטרטגיים, טוענים ברשות האוכלוסין וההגירה, אפשרה לראש העיר דבלין להיכנס דרך נתב"ג לרמאללה. "בנסיבות ביטחוניות זו הייתה תקלה משמעותית". המשרד שהואשם שלף צילום מסך: "העברנו את השם התקין". דרעי מינה את המנכ"ל לבדוק
נגד ראש העיר דבלין הוצא צו המונע ממנו כניסה לארץ, בדרך לרשות הפלסטינית. אז איך הוא נכנס בכל זאת בדלת הראשית? ברשות האוכלוסין וההגירה אמרו הבוקר (יום ד') כי מדובר בתקלה טכנולוגית "שיכולה לקרות", והאשימו את המשרד לנושאים אסטרטגיים - שם מכחישים שהם אחראים לטעות.
ראש העיר, הלורד מישל מק דונצ'ה, שהוביל החלטה לגירוש שגריר ישראל מתחומי עירו, נחת אמש בנתב"ג והגיע לכנס ברמאללה כאורח הרשות הפלסטינית - למרות צו איסור כניסה שהוצא לבקשת שר הפנים, אריה דרעי. מבדיקה התברר שנכנס בגלל בלבול בשם. במהלך היום יבדקו כיצד ניתן לגרשו.
מק דונצ'ה אמר לאתר thejournal האירי: "השמועות על סירוב הכניסה שלי לא נכונות. אני במלון ברמאללה, מתכונן לכנס. טסתי לתל אביב דרך פרנקפורט ללא בעיות". אף שככל הנראה נסע ישירות מנתב"ג לרשות, הוא אמר לאתר על שהייתו הקצרה: "ניכר הניגוד בין תל אביב והאזורים המשגשגים לבין רמאללה". על פי הדיווח, בהמשך הוא אמור לבקר בירושלים.
ברשות האוכלוסין וההגירה, האחראית על הבדיקות בגבולות, הסבירו כי "לא מעבירים את הפרטים שלו עם התמונה שלו. המשרד לנושאים אסטרטגיים העביר לבקרת הגבולות את השם כשהוא מאוית לא נכון, וככה הוא הוכנס למערכת. על השם הזה אמורה לקפוץ התראה שהוא צריך להיות מעוכב, אבל ברגע שמגיע מישהו עם דרכון עם שם אחר, אי אפשר לדעת".
עם זאת, ברשות הודו כי אם היה מדובר במקרה בנסיבות ביטחוניות – זו הייתה תקלה משמעותית. "הוא נמצא ברמאללה, הוא לא בא לעשות פיגוע בישראל", הוסיפו. "נכנסים למדינה כל יום עשרות אלפי אנשים והבקרים לא מכירים אותו עצמו. הוא לא אדם מפורסם".
שר הפנים דרעי, מינה הבוקר את מנכ"ל משרד הפנים, מרדכי כהן, לבדוק את הדרך שבה הצליח דונצ'ה להיכנס למרות הצו שהוצא בעקבות פעילותו נגד ישראל. דרעי אמר: ״הבדיקה מחויבת כדי למנוע תקלות כאלה בעתיד ולהפיק לקחים ממה שקרה. בכל מקרה, עם יציאתו של ראש עיריית דבלין מהארץ ולאור פעילותו נגד ישראל, הוריתי למסור לו מכתב שבו ייאסר עליו להיכנס בעתיד לשטחי ישראל״.
במשרד לנושאים אסטרטגיים ביקשו להבהיר כי "המשרד העביר לרשות האוכלוסין, הממונה על מעברי הגבול, את שמו המלא והתקין של ראש עיריית דבלין, כפי שמופיע באתרו הרשמי". הם גם צירפו צילום מסך מהאתר.
ממשרד החוץ בירושלים נמסר בתגובה לגירוש השגריר הישראלי: "עיריית דבלין אימצה החלטה מבישה ומגוחכת, ברוח ערכי השנאה של חמאס ודומיהם. לא מתקבל על הדעת שעיריית בירה של מדינה החברה באיחוד האירופי תאמץ החלטה שכל כולה חרם, שנאה וגזענות. אנו מצפים לגינוי אירי נחרץ להחלטה בזויה זו".
דובר משרד החוץ עמנואל נחשון צייץ: "החלטת מועצת העיר דבלין לקרוא לגירוש שגריר ישראל היא שטות גמורה, ראויה לדיקטטורות אפלות. זוהי אנטישמיות נמוכה, לא מה שאתה מצפה מבירתה של מדינה חברה באיחוד האירופי".
דונצ'ה עומד בראש מפלגת השין פיין במועצת העיר ויום לפני שהמריא לישראל קיבלו חברי מועצת העיר דבלין החלטה הקוראת לממשלת אירלנד לסלק את שגריר ישראל באירלנד מהמדינה כמחאה על הריגת המפגינים הפלסטינים באזור גבול רצועת עזה. ההחלטה הצהרתית בלבד ואין לה משמעות מעשית.