נתניהו יקדם פסקת התגברות מורחבת על פסילות בג"ץ
ראש הממשלה נחוש לקדם חקיקה שתגביל את האפשרות של פסילת חוקים בבג"ץ ("פסקת ההתגברות"). שר האוצר משה כחלון שתמך בהגבלה שכזו רק במסגרת החוק למניעת הסתננות נועד עם נתניהו והסכים עמו שכל מהלך יובא בהסכמה מלאה. נשיאת העליון מתנגדת להגבלות על בג"ץ
בסביבת ראש הממשלה בנימין נתניהו אומרים היום (א') כי הוא נחוש לקדם "פסקת התגברות" מורחבת על פסילות של בג"ץ בתום כמה דיונים מהירים. שר האוצר משה כחלון התנגד למהלך, אך נועד עם נתניהו וגורמים בסביבתו ומסרו כי "קיים סיכום בינו לבין ראש הממשלה שלפיו כל מתווה שיובא ייעשה בהסכמה מלאה".
בישיבת ראשי הקואליציה התברר שלמהלך שבו תומך נתניהו אין התנגדות מצד היועץ המשפטי לממשלה. נתניהו מעריך כי יושג לכך רוב וכבר מחר תתקיים פגישת המשך. כחלון נתן את הסכמתו לפסקת התגברות רק במסגרת החוק למניעת הסתננות שתמנע מבג"ץ לפסול אותו. נתניהו, לעומת זאת, מעוניין בפסקת התגברות מורחבת שמטרתה להסדיר את יחסי הכוחות בין הרשות המחוקקת לרשות השופטת ובכך למנוע מבג"ץ להתערב בעבודת הכנסת.
הבוקר, עם כינוס ראשי מפלגות הקואליציה לדיון על פסקת ההתגברות, גבר הלחץ הפוליטי על שר האוצר משה כחלון. בצל המתקפות בליכוד נגדו - אמר כחלון כי הוא תומך "בכל פתרון שייתן מענה לבעיית המסתננים", אך הדגיש כי "יתר הגחמות לא על הפרק". הוא אמר לדרעי: "נתניהו לא מבין שהוא לא יהיה ראש ממשלה בלעדיי?".
בדיון הבוקר הוצגו לשרים מספר אפשרויות - בהן הנוסח של היועץ המשפטי לממשלה - ובנושא יתקיים דיון המשך שבסופו תתקבל החלטה. כחלון ביקש שכל החלטה בנושא תתקבל בסיכום עם כל ראשי המפלגות - אך ראש הממשלה בנימין נתניהו לא הסכים לו. בפתח ישיבת הממשלה התייחס נתניהו לנושא, ואמר כי "דיון כזה התקיים כבר לפני למעלה מעשור ללא תוצאות; יש לנו רצון להגיע לפתרונות מאוזנים ונכונים כדי להתמודד בדרך אחראית עם אתגרי ההווה והעתיד".
במקביל לדיון, הביעה נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות, התנגדות למהלך: "משאנו מבקשים להתהדר, ובצדק, כלפי עם ועולם בהיותנו הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון, עלינו לזכור כי אחת הערובות ההכרחיות לכך היא שמירה על מערכת בתי משפט עצמאית, מקצועית ובלתי תלויה המקיימת ביקורת שיפוטית המגנה על עקרונות היסוד החוקתיים של השיטה".
יצוין כי שופטי בית המשפט העליון אינם מתנגדים להכללת פסקת ההתגברות במסגרת "חוק יסוד: החקיקה", אולם הוויכוח הוא על הרוב להתגברות על פסילת של בג"ץ. שופטי העליון תמכו עד כה ברוב מיוחס של 80 ח"כים להתגברות על פסילה, ואילו השרים שקד ובנט מקדמים הצעה לפיה 61 ח"כים יוכלו לקדם מחדש חוק שנפסל בבג"ץ - דבר שלו מתנגדים שופטי העליון.