טראמפ: לא מצטער על ה-Mission Accomplished
במאי 2003, שבועות אחרי הפלישה לעיראק, נאם הנשיא בוש על אוניית חיל הים כשמאחוריו השלט "המשימה הושלמה". ההכרזה הייתה נמהרת, וארה"ב שקעה בבוץ העיראקי למלחמת דמים שנמשכה שנים. אחרי התקיפה בסוריה אתמול מיהר טראמפ לצאת בהצהרה דומה, וקומם רבים
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ניסה אחר הצהריים (יום א') להגן על השימוש שעשה אתמול בביטוי Mission Accomplished ("המשימה הושלמה") כדי לתאר את המתקפה של ארה"ב, צרפת ובריטניה נגד תוכנית הנשק הכימי של המשטר הסורי בלילה שבין שישי לשבת.
בציוץ שפרסם אחר הצהריים בטוויטר כתב טראמפ כי מדובר ב"מונח צבאי נהדר שצריך להחזיר לחיים". בציוץ כתב טראמפ שהמתקפה בסוריה בוצעה באופן מושלם וכי "הדרך היחידה שבה תקשורת הפייק ניוז הייתה יכולה להשמיץ אותה הייתה השימוש שלי במונח Mission Accomplished". לדבריו הוא ידע שהתקשורת "תיתפס" לביטוי הזה.
השימוש של טראמפ במילים Mission Accomplished נעשה בשבת, שעות אחרי המתקפה בסוריה. טראמפ הכריז כי המתקפה הייתה מוצלחת, אפילו מושלמת. הפנטגון לעומת זאת הודה כי אף שהמתקפה הסבה נזק כבד לתוכנית הנשק הכימי של משטר אסד עדיין נותרו לו מתקנים אחרים היכולים לאפשר לו להשתמש בנשק לא קונבנציונלי נגד אזרחים. לפיכך טענו מתנגדם של טראמפ כי הכרזתו הייתה נמהרת ויהירה.
יש הסבורים כי הבחירה של טראמפ להשתמש במילים האלה לא הייתה מקרית: קושרים אותן לנשיא ג'ורג' בוש הבן, שבמאי 2003, במהלך המלחמה בעיראק, נאם בפני מלחים על אוניית חיל הים האמריקני כשלצדו כרזה עם הכיתוב Mission Accomplished. שבועות אחר כך התברר כי המשימה האמריקנית בעיראק הייתה רחוקה מסיום: כוחות עיראקיים החלו לנהל מרד, וזה אילץ את צבא ארה"ב לשקוע בבוץ העיראקי לשנים ארוכות.
דוברת משרד ההגנה האמריקני דנה ווייט נשאלה אתמול במסיבת עיתונאים על השימוש של טראמפ בביטוי Mission Accomplished, והיא הסתפקה באמירה שצבא ארה"ב תקף בהצלחה שלושה אתרי נשק כימי סוריים. היא הוסיפה כי מה שיקרה מעתה ואילך תלוי באסד ובבעלי בריתו הרוסים והאיראנים.
בפנטגון אמרו אתמול כי המתקפה בסוף השבוע הסבה נזק כבד לתוכנית הנשק הכימי של אסד – אך לא חיסלה אותה כליל. לוטננט גנרל קנת פ' מקנזי, ראש הסגל במשרד ההגנה, אמר: "אני לא הולך לומר שהם (המשטר הסורי) לא יהיו מסוגלים להמשיך לבצע התקפות כימיות בעתיד. עם זאת אני חושד שהם יחשבו על זה קצת יותר זמן וקצת יותר לעומק".