שתף קטע נבחר

 

תרגיל ביחסי ציבור: מיאנמר "ביימה" החזרת פליטים מוסלמים לשטחה

כ-700 אלף בני רוהינגה מוסלמים ברחו מאז אוגוסט 2017 ממיאנמר בעקבות המבצע האלים של הצבא נגדם. בסופ"ש טענו הרשויות במיאנמר שקלטו בחזרה משפחה ראשונה של פליטים, אך בנגלדש טוענת שבני המשפחה מעולם לא הגיעו לשטחה: "טענת מיאנמר שקרית והצעד שלה - פארסה"

 

תרגיל יח"צ של מיאנמר? משפחת פליטים ש"שבה" למדינה    (רויטרס)

תרגיל יח"צ של מיאנמר? משפחת פליטים ש"שבה" למדינה    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בנגלדש דחתה היום (יום ב') את טענת מיאנמר שלפיה היא קלטה בשטחה משפחה ראשונה מבני הרוהינגה שברחו ממנה. מאז אוגוסט 2017 ברחו ממיאנמר, מדינה בעלת רוב בודהיסטי, כ-700 אלף בני רוהינגה בעקבות אלימות הצבא המקומי נגדם בעידוד הממשלה.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

ממשלת מיאנמר פרסמה ביום שבת הודעה שבה נמסר שחמישה בני משפחה אחת שבו למדינת המחוז ראקין לאחר שחצו את הגבול מבנגלדש. עוד נמסר שהמשפחה שוהה באופן זמני אצל קרובים בעיר מונגדו הסמוכה לגבול.

 

משרד המידע של מיאנמר ()
הגיעו לשטח בנגלדש? משפחת בני רוהינגה שקיבלה תעודות זהות מהרשויות במיאנמר
בהודעת ממשלת מיאנמר נמסר גם שהרשויות בדקו אם משפחת הפליטים בני הרוהינגה התגוררה קודם לכן במדינה ואז הנפיקו לה תעודות זהות. אין מדובר בתעודה שמעידה על אזרחות משום שמיאנמר לא מאפשרת לבני רוהינגה שגרים בשטחה לקבל אזרחות משום שבמשך עשרות שנים היא מגדירה אותם כמהגרים לא חוקיים מבנגלדש. בהודעה לא צוין אם מתוכננות קליטות נוספות של פליטים בני רוהינה. בנגלדש העבירה למיאנמר רשימה ובה שמות של יותר מ-8,000 פליטים שניתן להתחיל להשיב אותם לארצם. עם זאת, הליך השבת הפליטים מתעכב בגלל הליך הזיהוי המורכב.

 

"בשום אופן אי אפשר לקרוא לזה החזרה"

שר הפנים של בנגלדש, אסדוזמאן חאן, אמר היום שטענת מיאנמר שהיא "קלטה" משפחה של בני רוהינגה היא שקרית. לדבריו, המשפחה שתמונותיה פורסמו בעולם על ידי משרד המידע של מיאנמר מעולם לא הגיעה לשטח בנגלדש. "הצעד של מיאנמר איננו אלא פארסה", אמר השר הבנגלדשי. "אני מקווה שמיאנמר תיקח בחזרה את כל משפחות בני הרוהינגה תוך זמן קצר ככל האפשר".

 

הנציב לפליטים, סיוע והחזרת פליטים בבנגלדש, עבול קלאם, אמר שמשפחת בני הרוהינגה שהוצגה על ידי הרשויות במיאנמר מעולם לא חצתה את הגבול. "בשום אופן אי אפשר לקרוא לזה החזרה", הוא אמר בשיחת טלפון ממחוז קוקס בזאר בבנגלדש. "לא בוצעה שום החזרה. בנגלדש איננה חלק מזה בשום אופן". במחוז קוקס בזאר בבנגלדש הוקמו מחנות רבים שבהם שוכנים המונים מבני הרוהינגה שברחו מארצם.

 

משרד המידע של מיאנמר (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
אסיף מונייר, מומחה עצמאי לפליטים שטיפל במשבר בני הרוהינגה בבנגלדש במשך שנים במסגרת האו"ם, אמר שטענתה של מיאנמר היא אקט של יחסי ציבור. "הם עושים זאת שוב ושוב", הוא אמר. "ממשלת בנגלדש והקהילה הבינלאומית ביקשו ממיאנמר להסביר את הצעד הזה.

 

"בני המשפחה חצו את הגבול וקיבלו את המסמכים הנדרשים"

שר הרווחה של מיאנמר, ווין מייאט איי, שמוביל את הליך החזרת הפליטים המוסלמים, אמר היום שמיאנמר סיפקה למשפחת בני הרוהינגה את המסמכים הנחוצים לה. "חמשת בני המשפחה שנכנסו מחדש למיאנמר יום קודם לכן הם אנשים ששהו בקו הגבול בין מיאנמר לבנגלדש", אמר השר. "כשהם חזרו, הרשויות של מיאנמר, כולל מההגירה, בדקו אותם ונתנו להם את המסמכים הדרושים להם".

 

כוחות הביטחון של מיאנמר האשמו באונס, הרג, עינויים ובהצתת בתיהם של בני רוהינגה במדינת המחוז ראקין. המבצע הגדול של הצבא החל ב-25 באוגוסט 2017 בתגובה למתקפה של מורדים בני רוהינגה על עמדות של כוחות הביטחון של מיאנמר. ארגון האו"ם וארצות הברית טענו שהמבצע של צבא מיאנמר הוא "טיהור אתני". מאז תחילת המבצע, כאמור, ברחו לבנגלדש כ-700 אלף בני רוהינגה.

 

משרד המידע של מיאנמר (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

משרד המידע של מיאנמר (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

משרד המידע של מיאנמר (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

משרד המידע של מיאנמר (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

בנגלדש ומיאנמר הסכימו בחודש דצמבר להתחיל להחזיר את הפליטים המוסלמים למיאנמר בינואר 2018. אלא שעובדי סיוע וארגוני זכויות אדם בינלאומיים הביעו חשש לביטחונם של בני הרוהינגה שישובו לארצם, שבהם הם סובלים מאפליה ונרדפים על ידי הרוב הבודהיסטי.

 

נציבות האו"ם לפליטים (UNHCR) ובנגלדש חיברו ביחד מזכר הבנות שבו נאמר שהליך השבת הפליטים בני הרוהינגה חייב להיות "בטוח, מרצון ומכובד בהתאם לסטנדרטיים בינלאומיים". ה- UNHCR מסר ש"התנאים במיאנמר אינם מובילים עדיין לכך שהליך ההחזרה יהיה בטוח, מכובד ובר קיימא. האחריות ליצירת תנאים שכאלה נותרה בידי הרשויות במיאנמר".

 

מוסלמים בני רוהינגה נחשבים זה תקופה ארוכה לאאוטסיידרים בתוך מיאנמר, למרות שמשפחותיהם חיו במדינה במשך דורות רבים. מאז 1982, כמעט כל בני הרוהינגה במיאנמר לא קיבלו אזרחות ולמעשה נחשבים לחסרי מדינה. בעקבות מעמדם, נשללת מהם זכות התנועה וזכויות בסיסיות אחרות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בני משפחה מוסלמית שקיבלו תעודות זהות מהרשויות במיאנמר
מומלצים