מחאה לקראת טקס הזיכרון האלטרנטיבי: "לוחמי טרור פלסטיני בת"א"
יו"ר "אלמגור" - ארגון נפגעי הטרור - הביע מורת רוח מהחלטת בג"ץ לאפשר ל-90 פלסטינים להשתתף בטקס הזיכרון המשותף בגני יהושע: "להכניס את קבוצת הורי השהידים ואת המחבלים זה פשע מוסרי". המשטרה נערכה בכוחות מתוגברים מחשש שפעילי ימין ינסו למנוע את קיום הטקס
המשטרה נערכת בכוחות מתוגברים לקראת טקס הזיכרון האלטרנטיבי, המשותף לישראלים ופלסטינים, שייערך הערב (יום ג') בפארק גני יהושע בתל אביב. הטקס השנוי במחלוקת נערך לראשונה במקום פתוח אחרי שלטענת המארגנים נמנע קיומו בחולון. יותר מ-4,000 בני אדם צפויים להשתתף באירוע, כשמחוץ למתחם הפארק צפויים להפגין פעילי ימין.
הבוקר הורה בג"ץ לשר הביטחון אביגדור ליברמן לאפשר כניסה של 90 פלסטינים לטקס. בפסיקת בג"ץ צוין כי הוחלט "להורות לשר הביטחון לאפשר מתן היתרי כניסה ייעודיים לישראל לצורך השתתפות בטקס המשותף ל-90 פלסטינים - בדומה לכמות ההיתרים שהתאפשרה בשנת 2016 - ובלבד שלאחר בדיקה פרטנית מתאימה יימצא כי אין לכך מניעה ביטחונית או אחרת".
שר הביטחון ליברמן, שביקש למנוע את כניסתם של הפלסטינים לאירוע, צייץ בחשבון הטוויטר שלו בעקבות החלטת השופטים: "בג"ץ יצר הבוקר שוויון בין שכול וטרור, בין נרצחים ורוצחים. החלטת בית המשפט פוגעת ביום הכי ממלכתי ומאחד לעם ישראל. התוצאה הסופית: במקום איחוד, פילוג".
גם ב"אלמגור" - ארגון נפגעי הטרור - הביעו מורת רוח מהפסיקה שתאפשר הגעה של פלסטינים לטקס. מאיר אינדור, יו"ר הארגון, אמר: "אנחנו מתנגדים להחלטה של בג"ץ לאפשר ללוחמי טרור פלסטיני ומשפחותיהם להגיע לטקס המשותף. אין להם זכות להיכנס לישראל, זאת פריבילגיה. המערכת המשפטית מטעמים יוצאים מהכלל כמו רפואה יכולה לאפשר כניסה, זה לא המקרה. להבדיל, זה כמו לעשות טקס משותף לאנשי ה-SS שהוצאו להורג ולקורבנות ביום השואה".
אינדור אמר עוד: "אין השוואה בין תורת הלחימה הישראלית ומוסר הלחימה לבין המוסר הפלסטיני, אין שוויון. הטקס הזה נועד למסמס ולערער את המשוואה הזאת. בסבטקסט זה להצדיק את הטרור הפלסטיני.גם ביום רגיל אנחנו חושבים שלא צריך לעשות את זה, אבל ביום הלאומי אנחנו חושבים שלהכניס את קבוצת הורי השהידים ואת המחבלים ולעשות טקס משותף זה פשע מוסרי והיום הוא קיבל גיבוי על ידי בג"ץ. כאילו אין צודק ולא צודק, כולם צודקים".
"השמאל לא מאמין בזכות קיומנו כאן"
פרופ' אלישע האס הוא בעלה של אלמנת צה"ל צפרירה אדוריאן. בעלה הראשון עלי נרצח בפיגוע שביצעו שני מחבלים מתאבדים בשוק מחנה יהודה בירושלים ב-1997. פרופ' האס אמר בהתייחסו לטקס בגני יהושע כי "המוטיבציה של השמאל לקיים את הטקס המשותף הוא רגשות אשמה. חייל שחוזר מהקרב וחברו נפל הוא מלא ברגשות אשמה".
הוא הוסיף כי "הלאום ואנשים שלא נפלו בקרב מרגישים רגשות אשם כלפי אלו שכן נפלו. השמאל יש לו רגשות אשמה על עצם קיומם בארץ ישראל כי הארץ בעיניהם אינה שלהם. הם מרגישים כמו שודדים שבאו לגנוב אדמתו של מישהו אחר. כל פעולה תעמולתית מחלישה את רצון הקיום שלנו ובסופו של דבר מה שקובע מי ינצח בקרב זה רק הנכונות להקרבה. ראיתי את זה בכל מקום. המטרה של מלחמה בתעמולה היא לשבור את הנוכונות להקרבה שלנו ולפורר אותנו. את זה השמאל לא יכול להבין כי הוא באמת לא מאמין בזכות קיומנו כאן".
על החלטת בג"ץ לאפשר את כניסת הפלסטינים לאירוע בתל אביב אמר פרופ' האס: "בית המשפט מתעלם מזה שיש מלחמה ורוחו היא רוח הפוסטמודרניזם, שביטל את כל מערכות הערכים. כל אחד יכול לפעול איך שהוא רוצה וכל בני האדם הם אותו דבר. בית המשפט כשל לחלוטין ואני חושב שזו החלטה שדגל גדול של איוולת מתנוסס מעל ראשה".
באירוע יישאו דברים הסופר וחתן פרס ישראל דויד גרוסמן, ששכל את בנו אורי במלחמת לבנון השנייה וד"ר אמאל אבו סעד, אלמנתו של יעקוּב אבו אלקיעאן, שנורה למוות על ידי שוטרים באום אל חיראן שבנגב. אחרי הירי דרס אבו אלקיעאן למוות את השוטר רס"ב ארז עמדי לוי.