הקפיצה הטכנולוגית של שבט הננסים
הם חיים בכפר שאפילו במונחים אפריקניים נחשב נידח. סוכנות מש"ב של משרד החוץ העניקה טאבלטים לבני שבט ננסים שחיים בג'ונגל בקמרון וחיברה אותם למאה ה-21
מחשב לכל ילד, הגרסה הישראלית-אפריקנית: משרד החוץ התגייס למען בני שבט הננסים (pigmies) שחיים בכפר נידח בקמרון שבאפריקה, חיבר אותם לאינטרנט לווייני, העניק טאבלטים ל-20 מילדיו והעביר אותם בקפיצה אחת כמה וכמה דורות קדימה.
האחראית למחווה היפה היא הסוכנות לסיוע ולשיתוף פעולה בינלאומי במשרד החוץ הישראלי (מש"ב), שזכתה להדליק משואה ביום העצמאות האחרון. המחווה נערכה בשיתוף עם שגרירות ישראל בקמרון והאו"ם. מדובר בשבט הבאקה, שחי זה דורות ארוכים בג'ונגלים של קמרון. המחשבים נמסרו לבית־הספר שבו לומדים הילדים, ובכך הוא הפך למוסד החינוכי המבוקש ביותר באזור כולו.
עדויות על קיומו של שבט הננסים באפריקה הופיעו עוד משחר ההיסטוריה והציתו את דמיונם של חוקרים, אמנים, אנתרופולוגים והרפתקנים. כתבי חרטומים במצרים הפרעונית משנת 2276 לפנה"ס, אזכורים באיליאדה של הומרוס ובכתביו של ההיסטוריון היווני הרודוטוס (500 לפנה"ס) מתייחסים ל"גמדים מרקדים" וכן ל"לוחמים זעירים" שנצפו במעבה הג'ונגל.
ואכן: בסוף המאה ה-1, בשיאו של עידן הקולוניאליזם, כאשר האירופאים החלו למפות את אפריקה באופן מדעי, נצפו באזורים שונים ביבשת שבטי נוודים בגובה של כ-1.52 מטרים. חייהם של הננסים באפריקה אינם קלים גם היום, ובקמרון הממשלה כמעט מתעלמת מקיומם ומצורכיהם.
בעקבות כך הוחלט במש"ב לסייע לשבט הננסים, לאמץ בית-ספר נידח בכפרם ולהעניק לו 20 טאבלטים. מדובר במהפכה של ממש שכן אפילו במונחים אפריקאיים נחשב האזור הזה למנותק מהעולם החיצון.
שגריר ישראל בקמרון רן גידור סיפר: "התוצאה הייתה דרמטית. לראשונה הצליחו הילדים לשבור את מחסום הבידוד והניתוק ולהתחבר לבני גילם לא רק בערים אחרות בקמרון אלא אף לבתי-ספר במדינות זרות. בית־הספר זינק באחת למאה ה-21, רמת ההוראה בו עלתה פלאים והוא הפך להיות מבוקש בקרב מורים מכל האזור".
האו"ם בחר במש"ב כשותפה לפרויקט על רקע מיתוגה של ישראל כמובילה עולמית בתחום ההיי־טק, כמו גם הניסיון שנצבר במש"ב בכל הנוגע להדרכות מורים ומחנכים במדינות מתפתחות. נמסר כי ההתגייסות הישראלית התקבלה בהערכה על ידי ארגוני האו"ם בקמרון וצוינה לשבח בפורומים הומניטריים.