שתף קטע נבחר

 

מי אחראי להענקת 2 נקודות זכות לסטודנטים במילואים?

האוניברסיטאות הודיעו כי החל משנת הלימודים הבאה יזכו סטודנטים משרתי מילואים בשתי נקודות זכות אקדמיות. ח"כ מירב בן ארי בירכה אמנם, אך הביעה תמיהה על כך שההחלטה התקבלה יום לפני שוועדת החינוך הייתה אמורה להחליט בנושא: "זה היה צריך לקרות כבר מזמן"

הקרב על הקרדיט: ועד ראשי האוניברסיטות (ור"ה) הודיע הבוקר (יום ב') כי החל משנת הלימודים האקדמית הבאה יזכו סטודנטים - שמשרתים מעל 18 ימי מילואים בשנה - בשתי נקודות זכות אקדמיות. להחלטה שותפים כלל האוניברסיטאות בישראל: בן גוריון, בר אילן, הטכניון, האוניברסיטה העברית, מכון ויצמן למדע, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת תל אביב והאוניברסיטה הפתוחה.

סטודנטים שישרתו מעל 18 ימי מילואים בשנה יזכו ב-2 נקודות זכות. ארכיון (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
סטודנטים שישרתו מעל 18 ימי מילואים בשנה יזכו ב-2 נקודות זכות. ארכיון(צילום: דובר צה"ל)
 

החלטת ור"ה הפתיעה את הגורמים שמעורבים בנושא. ח"כ מירב בן ארי (כולנו) אמרה ל-ynet: "אני מברכת על ההחלטה, אך תמוה בעיניי שיום לפני שאמורה ועדת החינוך של הכנסת לקבל החלטה בנושא, מוציאים נציגי האוניברסיטאות הודעה לתקשורת שהולכים לתת נקודות זיכוי לאנשי מילואים".

 

בן ארי הוסיפה: "אני רוצה להזכיר להם שאנשי מילואים קיימים שנים רבות באקדמיה וזה דבר שהיה צריך לקרות כבר מזמן. אנחנו נמצאים איתם בדיונים שלוש וחצי שנים בעניין. כל מה שקשור לנקודות זיכוי אמור לעבור דרך המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) ואמור להיות מעוגן בחקיקה. לא ברור איך הוועד הולך ליישם את המתווה החדש".

 

בהודעה שנמסרה מטעם ור"ה נכתב כי על אף הניסיון להחיל את ההחלטה גם על המכללות, "לא נרשמה הסכמה כוללת בין המכללות. משכך, החליטו ראשי האוניברסיטאות להודיע על המהלך שיחול בשלב זה באופן גורף רק באוניברסיטאות".

 

ועד ראשי המכללות מסר בתגובה כי "בעקבות פניית יו"ר ות"ת, פרופ' יפה זילברשץ, ומתוך רצון לסייע בנטל חיילי המילואים, קיבל הרוב המכריע של המכללות החלטה ליישם מתן פטור בהיקף של 2 נק"ז לחיילי המילואים בשנת הלימודים הבאה. לאור השוני בין המוסדות ועל מנת שלא לפגוע בתנאים מיטבים הניתנים כיום לסטודנטים, הוחלט כי כל מכללה תקבע את תנאי הסף לקבלת הזכאות לפטור. למשל, בחלק המכללות כיום מוענקות נקודות זכות לסטודנטים תמורת חישוב ימי מילואים".

ח"כ בן ארי. "לא ברור איך הוועד הולך ליישם את המתווה החדש" (צילום: דוברות הכנסת) (צילום: דוברות הכנסת)
ח"כ בן ארי. "לא ברור איך הוועד הולך ליישם את המתווה החדש"(צילום: דוברות הכנסת)

גם "פעילות חברתית משמעותית" תזכה בנקודות זכות. אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
גם "פעילות חברתית משמעותית" תזכה בנקודות זכות. אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

על פי החלטת ור"ה, לה היה שותף שר החינוך נפתלי בנט שמשמש יו"ר המל"ג, גם סטודנטים אשר ישתתפו ב"פעילות חברתית משמעותית" יזכו בנקודות. עד כה כל אוניברסיטה קבעה את המדיניות בנושא בעצמה, ואולם החלטת ור"ה תחייב החל משנת הלימודים הבאה את כלל האוניברסיטאות. בשלב זה, ההחלטה תקפה לסטודנטים לתואר ראשון.

 

המהלך קרם עוד וגידים לאחר חודשים של דיונים בין ועד ראשי האוניבסיטאות למל"ג, ובקרוב ייקבעו הקריטריונים להענקת 2 נקודות הזכות גם עבור פעילות חברתית. באשר לימי המילואים, כל מוסד יקבע את מספר הימים הרצוף או הסמסטריאלי שיזכה את הסטודנטים בנקודות.

 

"ישנה הערכה רבה בקרב הנהלות אוניברסיטאות המחקר למשרתי המילואים מקרב הסטודנטים וחברי הסגל המינהלי והאקדמי", אמר פרופ' יוסי קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל אביב ויו"ר ור"ה.

 

רם שפע, יו"ר התאחדות הסטודנטים, אמר: "משרתי מילואים זכאים למלוא ההתאמות מהשדה האקדמי בכדי לסיים את שנת הלימודים בהצלחה וללא מכשולים - בייחוד כשמדובר בהיעדרות לטובת שירות המדינה. אני מברך על ההחלטה וקורא לכלל המוסדות האקדמיים למצוא את הדרכים להוקיר ולתרגם את העשייה החשובה של שירות מילואים באופן אקדמי".

 

גם בתנועת "אם תרצו" הגיבו להחלטה: "מדובר ביום בשורה עבור חוד החנית של הציבור הישראלי - משרתי המילואים. אנו נמשיך לעקוב ולקדם במקביל חקיקה עד אשר נראה תוצאות בשטח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
קרב על קרדיט
צילום: דובר צה"ל
מומלצים