שתף קטע נבחר

 

ריבלין בביקור היסטורי באתיופיה: "נעמיק את הידידות"

ביקור נשיאותי ראשון באדיס אבבה. ריבלין אמר עם נחיתתו: "נרגש להיות הראשון בתפקיד שמבקר כאן". בהמשך ייפגש עם נציגי הממתינים לעלות לישראל מקרב בני הפלשמורה

 

 

ביקור נשיא המדינה ריבלין באתיופיה    (צילום: רועי אברהם, לע"מ)

ביקור נשיא המדינה ריבלין באתיופיה    (צילום: רועי אברהם, לע"מ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"אני נרגש להיות הנשיא הראשון של מדינת ישראל שמבקר באתיופיה. יחד עימי מגיעים מנהיגי ציבור, מנהיגים עסקיים ומנהיגי קהילות מישראל ומרחבי העולם היהודי. בביקורי נפעל על מנת להעמיק את הידידות שלנו ושיתוף הפעולה עם אתיופיה, עבור שני עמינו". כך אמר היום (ג') נשיא המדינה ראובן ריבלין בפתח ביקור ממלכתי באתיופיה בהזמנת הנשיא המקומי מולאטו טשומה.

 

הנשיא הוסיף: "לפני שבועיים חגגנו 70 שנות עצמאות לישראל, אנו גאים בכל מה שהשגנו - בטכנולוגיית המים, בבריאות, בחקלאות, בביטחון, במזון, בסביבה, בסייבר ועוד. על כל הנושאים האלה נדון כדי לפתח ולהעמיק את שיתוף הפעולה בין המדינות. אבל יש גם אתגרים אחרים, המרכזי שבהם הוא אתגר הטרור. על כולנו החובה לעמוד מאוחדים נגד הרוע הנורא הזה. גם באתגר זה אנחנו שותפים, ועלינו לעבוד יחד".

ראובן ריבלין (צילום: מארק ניימן, לע
הנשיא באתיופיה(צילום: מארק ניימן, לע"מ)

ראובן ריבלין (צילום: מארק ניימן, לע
(צילום: מארק ניימן, לע"מ)

ראובן ריבלין (צילום: מארק ניימן, לע
(צילום: מארק ניימן, לע"מ)

במהלך הביקור ייפגש ריבלין עם נשיא אתיופיה, ראש ממשלת אתיופיה, הפטריארך האתיופי ובכירי ממשל נוספים. הערב ייפגש הנשיא עם משלחת של 10 נציגי הממתינים לעלות לישראל מקרב בני הפלשמורה.

 

את הנשיא מלווה משלחת גדולה של אנשי עסקים, שבראשה עומד נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש. לדבריו, "אתיופיה היא מדינה אשר נמצאת בתנופת צמיחה עצומה, ואנו רוצים להיות חלק מתנופה גדולה זו. על כן, לצד חיזוק הקשרים המדיניים החשובים בין שתי המדינות, יש לחזק גם את הקשרים המסחריים ולממש את הפוטנציאל הכלכלי העצום הטמון במסחר עם אתיופיה.

 

ברוש אמר עוד כי "החברות הישראליות יכולות לעזור לבנות ולהוביל באתיופיה פרויקטים בתחום התשתיות, החקלאות, המים והאנרגיה - שישפרו באופן משמעותי את איכות חייהם של התושבים ויעזרו להמשך מגמת הצמיחה והשגשוג של מדינה חשובה זו".

 

מנכ"ל מכון היצוא, גדי אריאלי, אמר: "אתיופיה היא יעד פוטנציאלי עסקי לתעשייה הישראלית, שלה פתרונות רבים להעצמת התשתיות באפריקה. אל משלחת הנשיא הצטרפו כ-35 נציגי חברות בהובלת מכון היצוא מתחומי מים, בריאות, חקלאות, אנרגיה, HLS וסייבר, חלקן כבר פועלות באתיופיה. ביקור מסוג זה עשוי לפתוח דלתות רבות ולחשוף את החברות הישראליות לדרגים בכירים יותר מאלו שעבדו מולם עד כה ובכך לתקוע יתד באפריקה שרוצה וצריכה לחזק את התשתיות שלה.

 

אל הביקור מתלווים ח"כ אברהם נגוסה (הליכוד), ח"כ פנינה תמנו-שטה (יש עתיד) והזמרת אסתר רדא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מארק ניימן, לע"מ
ריבלין באדיס אבבה
צילום: מארק ניימן, לע"מ
מומלצים