מרוקו מנתקת יחסים עם איראן - גם בגלל חיזבאללה
רבאט הודיעה כי היא סוגרת את השגרירות שלה בטהרן ותגרש את שגריר איראן במרוקו משום שאיראן וארגון הטרור השיעי מאמנים מורדים מתנועת המורדים "חזית הפוליסריו"
מרוקו הודיעה הערב (יום ג') כי היא מנתקת את יחסיה עם איראן בעקבות תמיכתה של טהרן ב"חזית הפוליסריו", התנועה הפועלת להקמת מדינה עצמאית בסהרה המערבית, שטח שמרוקו תובעת בעלות עליו.
מאז סיום השלטון הקולוניאלי הספרדי טוענת מרוקו כי סהרה המערבית שייכת לה, ובמשך 16 שנה היא ניהלה מלחמה נגד חזית הפוליסריו, שהקימה את "הרפובליקה הדמוקרטית הערבית של הסהרה".
אחרי הפסקת האש שהוכרזה בין הצדדים ב-1991 התחלקה סהרה המערבית לשניים: כוח משקיפי שלום של האו"ם מפקח על ההפרדה בין הכוחות המרוקניים במה שמרוקו רואה כמחוזות הדרומיים שלה, לבין כוחות גרילה באזור שבשליטת הפוליסריו, סמוך לגבול עם אלג'יריה.
שר החוץ של מרוקו נאסר בוריטה הודיע כי במסגרת ניתוק היחסים תסגור מרוקו את השגרירות של בטהרן ותגרש את שגריר איראן ברבאט. בוריטה אמר שאיראן וארגון חיזבאללה, שהוא בעל בריתה של טהרן, מאמנים ומחמשים לוחמים השייכים לפוליסריו. "חיזבאללה שלח אנשי צבא לפוליסריו, סיפק לחזית כלי נשק ואימן את אנשיה בלוחמה בשטח בנוי", אמר בוריטה.
איראן הצליחה בשנים האחרונות להסתכסך עם שורה של מדינות, המאשימות את טהרן ואת ארגונו של חסן נסראללה בניסיון השתלטות שיעי על המזרח התיכון ובערעור היציבות באזור. בראש המתנגדות לאיראן, חוץ מישראל כמובן, ניצבת סעודיה, מנהיגת העולם הסוני.
הקשרים בין מרוקו לאיראן מעולם לא היו חזקים במיוחד, ומרוקו תומכת ביריבתה הגדולה של איראן סעודיה. רבאט כבר ניתקה את קשריה עם טהרן ב-2009. אז היא עשתה זאת בטענה שהיא מנסה להפיל את השלטון הסוני בבחריין, מדינת אי ערבית שרוב תושביה שיעים. הקשרים בין מרוקו לאיראן חודשו בהדרגה סביב שנת 2014.