שתף קטע נבחר

 

משוררת ערבייה מהצפון הורשעה בהסתה ותמיכה בארגון טרור

דארין טאטור מהיישוב ריינה פרסמה טקסטים כגון "לך בעקבות שיירת השהידים" וקריאה של הג'יהאד האיסלאמי לאינתיפאדה. ביהמ"ש הרשיע אותה בהסתה לאלימות ותמיכה בארגון טרור: "חופש הביטוי אינו מוחלט"

 

 

דארין טאטור משוררת ערבייה מוסלמית הסתה ל אלימות תמיכה ב ארגון טרור  ()
המשוררת טאטור

בית משפט השלום בנצרת הרשיע היום (ה') את המשוררת הערבייה דארין טאטור בהסתה לאלימות לפי חוק הטרור ובתמיכה בארגון טרור. ההחלטה בעניינה של המשוררת התקבלה לאחר פרסום שירים שכללו קריאה להתנגדות (לכיבוש) תוך ביצוע פעולות אלימות.

 

הטקסטים החריפים אמנם לא קראו לאלימות באופן גלוי, אולם הוצגו במקרים רבים על רקע תמונות של הפרות סדר כולל יידוי אבנים ועוד. המדינה טענה כי באווירה ששררה בארץ בעת הפרסומים (אוקטובר 2015 עם תחילת "אינתיפאדת היחידים") מדובר בהסתה, וכי הנאשמת שלא ידעה מי קהל היעד שלה, עלולה הייתה לגרום למעריציה לבצע פיגועים. השירים של המשוררת מהיישוב ריינה פורסמו בעמוד הפייסבוק שלה וביוטיוב.

 

לטאטור יוחס גם פרסום קריאה של הג'יהאד האיסאלמי לאינתיפאדה בשטחי ישראל. בנוסף, לאחר שתושבת נצרת ניסתה לדקור חייל ונורתה בתחנה המרכזית בעפולה באוקטובר 2015, פרסמה טאטור את תמונתה בעמוד הפייסבוק שלה וכתבה: "אני השהיד הבא".

 

השופטת עדי בומבליה ציינה בהכרעת הדין כי השיר אכן הוצג על רקע אירועי אלימות קשים, ולא על "רקע אופייני למציאות הכיבוש", כפי שטענה הנאשמת. לדברי השופטת, "הסרטון האלים הנ"ל אינו כולל תיעוד לחללים ולקורבנות או להפגנות חוקיות. הסרטון לכל אורכו משקף התנגדות/התקוממות אלימה בלבד".

 

"האם הנאשמת אינה מודעת להשלכות?"

בשיר עצמו כתבה הנאשמת טקסטים כגון "לך בעקבות שיירת השהידים", תוך אזכור למקרים בשהם נהרגו פלסטינים. בהמשך היא שיבחה בעמוד הפייסבוק שלה מחבלים שרצחו ישראלים וכינתה אותם שהידים או למשל ה"בחור האצילי". השופטת ציינה: "האם הנאשמת אינה מודעת להשלכות של המילים 'לך בעקבות שיירת השהידים' על הקורא? אין זה סביר".

 

עוד ציינה השופטת כי "חופש הביטוי אינו מוחלט ובמקרה כגון זה, שבו נהיר כי קיימת קריאה למעשה טרור, המפורסמת בקרב אלפי חברי קבוצת הפייסבוק של הנאשמת והמפורסמת בקרב אוכלוסייה בלתי מוגבלת ביוטיוב, בצירוף סרטון המחזק את הקריאה לאלימות הנובעת מן הטקסט - אין השיר יכול לזכות בהגנת בית המשפט אך ורק בשל כתיבת מילות ההסתה בגדרו של שיר".

 

על פרסום אחר כתבה השופטת: "הטענה בדבר רצון להתגונן בפני כיבוש, בשטחים, אינה מתיישבת עם פרסום נוסף שפרסמה הנאשמת כחלק מהזדהות עם ארגון טרוריסטי. שם פרסמה בשם הג'יהאד האיסלאמי קריאה לאינתיפאדה כללית בכל פלסטין, לרבות מחוץ לתחומי הקו הירוק, פרסום שהוא התקפי במהותו וחורג מן הנטען על אודות הכיבוש".

 

התובעת בתיק, עו"ד אלינה קאפמן מפרקליטות מחוז צפון, אמרה: "בית המשפט הרשיע היום את הנאשמת וקבע שיש בפרסומיה כדי להוות דברי הסתה ותמיכה בארגון טרור. היום הועבר מסר, שלפיו גם למילים יש משמעות וחופש הביטוי אינו שקול למתן היתר להסתה ותמיכה בטרור".

 

שרת התרבות מירי רגב בירכה על החלטת בית המשפט להרשיע את טאטור וכתבה בחשבון הפייסבוק שלה: "לחופש הביטוי יש גבול, אך לא לחופש ההסתה. בית המשפט הגדיר למשוררי הטרור היכן עובר הגבול בין אמנות להסתה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:תומר הרפז
דארין טאטור
צילום:תומר הרפז
מומלצים