אימת הטיגריס האסייתי: מכת יתושים ברחבי הארץ
ד"ר אורי שלום, ראש אגף מזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה, הסביר בריאיון לאולפן ynet על הסכנה הטמונה בעקיצות יתושים וכיצד ניתן להתמגן מפניהם
הקיץ עוד לפנינו אך מכת היתושים כבר מורגשת ברחבי הארץ. ד"ר אורי שלום, ראש אגף מזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה, הסביר היום (ה') בריאיון לאולפן ynet כי החורף החם ומקווי המים בחצרות הבתים סייעו להתרבות היתושים. לדבריו, קיימים כמה סוגי יתושים: אלה שעוקצים בלילה, שמתרבים במקווי מים גדולים ובינוניים - והמסוכנים יותר, אלה שמתרבים במקווי מים קטנים ועוקצים ביום.
"הם יותר מסוכנים בגלל שיש תנועה רבה יותר של אנשים בעולם, והם מגיעים עם נגיפים בגופם, היתושים הספציפיים האלה שעוקצים ביום עלולים להעביר נגיפים מאדם לאדם, ולכן הסכנה גדולה יותר", הסביר ד"ר שלום. אחד היתושים המסוכנים יותר הוא הטיגריס האסייתי, שמתרבה יותר בעקבות ההשקייה בגינות ובחצרות.
ד"ר שלום הסביר כיצד ניתן לצמצם את כמות היתושים המסוכנים. "קודם כל, צריך להוריד את התחתיות מהעציצים. דבר שני זה לחפש ולנטר. בנוסף, הרשויות המקומיות אחראיות על כל שטח הרשות והן צריכות להתחיל להיכנס לחצרות ולעזור לאנשים".
אתה אומר שעד עכשיו לא ידוע על העברת מחלות, אבל עד כמה זה מסוכן?
"שמעתם על הזיקה בברזיל? באירופה יש מדי פעם התפרצויות שלא היו בעבר של מחלות טרופיות, ומאחר שהיתוש הזה הולך ונפוץ ואנשים מטיילים יותר, אז הסיכון עולה".
יש כל מיני תכשירים להרחקת יתושים. האם הם באמת עוזרים?
"תלוי איזה תכשיר קונים. יש תכשירים שהם יותר טובים ויש פחות טובים, התכשירים המסורתיים הם יותר טובים מתכשירים טבעיים למשל. הטבעיים הם טובים, אבל לזמן קצר יותר".