הודו: נערה תלתה את עצמה לאחר שנאנסה על ידי 8 גברים
עברייני המין לא נרתעים מהעונשים הכבדים: שתי צעירות, בת 16 ובת 19, במדינת הריאנה היו קורבן לאונס קבוצתי. אחת מהן שמה קץ לחייה
הרשויות מחמירות את הענישה נגד עברייני מין, אולם מכת המדינה שנקראת אלימות נגד נשים לא עוצרת לרגע: בהודו היו שתי צעירות קורבן לאונס קבוצתי בשתי תקריות נפרדות. המשטרה המקומית מסרה שעדיין לא בוצעו מעצרים בשני המקרים.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
אחת משתי הנערות, בת 16, שמה קץ לחייה לאחר שנאנסה ביום ראשון על ידי שמונה גברים במחוז נו שבמדינת הריאנה הצפונית. כך סיפר איש המשטרה הבכיר, נאזנין באשין, לסוכנות הידיעות רויטרס. כעבור יומיים אנסו חמישה גברים אישה בת 19 באותה מדינה, אך במחוז אחר. אחד הגברים שתקפו את האישה הצעירה היה נהג ריקשה מקומי. דובר המשטרה ראו וינדרה קומאר, סיפר שנהג הריקשה גרם לאישה להאמין שהיא פספסה את האוטובוס שלה והציע לקחת אותו לתחנת אוטובוס אחרת. האישה נלקחה לאזור נטוש בסמוך לעיר גורוגראם, שם היא נאנסה על ידי הנהג וארבעה גברים שהמתינו להם במקום.
דובר המשטרה קומאר אמר ש"נרשם מקרה של אונס קבוצתי לאחר שהבדיקה הרפואית של הקורבן אישר שהיה אונס קבוצתי".
נחטפה מביתה ונאנסה על ידי גברים מהכפר שלה
כלי תקשורת בהודו דיווחו שהנערה בת ה-16 נחטפה מבית כשהייתה לבדה במקום ואז נאנסה על ידי גברים מהכפר שלה. ביום שני היא תלתה את עצמה ושמה סוף לחייה. תוקפיה של הנערה עדיין לא נתפסו.שני מקרי האונס הקבוצתי אירעו פחות מחודש לאחר שהודו אישרה עונש מוות על אונס ילדות קטנות מגיל 12. עוד נקבע שיוחמרו העונשים שיוטלו על מורשעים באונס נערות מתחת לגיל 16.
באמצע החודש נרשם בהודו גל מחאה שלא נראה זה שנים נגד אלימות מינית כלפי נשים. אלפים הפגינו ברחבי המדינה - בבירה ניו דלהי, במומבאי ובערים אחרות, ודרשו מממשלת הודו לזרז את ההליכים המשפטיים נגד חשודים באונס. בכמה ערים ברחבי הודו התקיימו שביתות, והמשתתפים בהן הדליקו נרות. גם כוכבים מבוליווד, תעשיית הסרטים ההודית, הצטרפו למחאה.
הזעם הציבורי האחרון התעורר בעקבות פרשת האונס והרצח של ילדה בת 8 באזור חבל קשמיר. מהחקירה עולה כי הילדה נחטפה, סוממה והוחזקה בשבי, ושם אנסו אותה שמונה גברים הינדים. גופתה נמצאה בינואר, אבל הרשויות השתהו מאוד בטיפול בפרשה, והחישו את מאמציהן רק אחרי שכמה פעילים פתחו בקמפיין בדרישה לחקירה רצינית.
רבים מהמפגינים מיקדו את הזעם שלהם במפלגת השלטון ההינדית והאשימו אותה כי בפרשת האונס בקשמיר צידדה תחילה באנסים. הילדה שנאנסה ונרצחה הייתה מוסלמית, ואילו החשודים באונס היו כאמור הינדים.
ממשלת הודו הבטיח לזרז את משפטי האונס, להטיל עונשים כבדים יותר על עברייני מין, כולל הטלת עונשי מוות במקרים קיצוניים, וחקיקה נגד אנשים שעוקבים אחרי נשים ומטרידים אותן. עם זאת, הנתונים מראים שמאז 2012 חלה עלייה של 60 אחוזים במספר הדיווחים על מקרי אונס בהודו והם עמדו ב-2016 על 40 אלף - 40 אחוזים מהם מקרים של אונס ילדים.