ערביי ישראל בשיירת מחאה לירושלים: "דורשים למגר את מקרי הרצח"
אחרי 15 קורבנות ופצועי ירי נוספים, יצאו יותר מ-100 כלי רכב בשיירת מחאה מאום אל פחם לקריית הממשלה בירושלים. הם הניפו דגלים שחורים ודרשו פתרון מראש הממשלה: "אנחנו רוצים שכולם ישמעו על הסבל שלנו"
יותר מ-100 כלי רכב יצאו הבוקר (יום א') בשיירה לכיוון קריית הממשלה בירושלים במחאה על המשך האלימות במגזר הערבי, שגבתה מתחילת השנה 15 קורבנות. המשתתפים טוענים לאוזלת יד של הרשויות ודורשים מראש הממשלה בנימין נתניהו להתערב בנושא.
השיירה יצאה אל דרכה מאום אל פחם, עברה לכביש 65 באזור ואדי ערה ובהמשך תגיע לכביש 6 ולכביש 1 עד לקריית הממשלה.
המשתתפים הניפו דגלים שחורים ואחד מהם אמר בהתייחסו למחאה כי "אנחנו רוצים להשמיע את זעקתנו ואת הסבל שלנו בעקבות האלימות והרציחות שהרסו את החברה". האירוע אורגן על ידי הוועדה למיגור תופעת האלימות בוועדת המעקב העליונה של הציבור בישראל בראשות ח"כ לשעבר טלב א-סאנע וסיוע עיריית אום אל פחם ופעילים נוספים.
כאמור, משתתפי המחאה דורשים מראש הממשלה להידרש לנושא. לדבריהם, "נתניהו הבטיח לפני כמה שנים לסיהאם אגברייה (שבעלה ושניים מבניה נרצחו. ח"ש) לדאוג שיטפלו בנושא, אבל לצערנו הוא לא עשה כלום. הכול הבטחות באוויר. אנחנו רוצים טיפול רציני ולא דיבורים באוויר".
חלימה גרה, תושבת ג'ת שבעלה ובנה נרצחו, אמרה: "הבן שלי אללטיף נרצח ב-2013 ואחרי 10 חודשים רצחו את בעלי מוחמד שהיה בדרך לביקור הבת שלנו. שניהם נרצחו בדם קר. מאז המקרה לא התאוששתי, הרסו לי את החיים".
היא אמרה עוד: "השיירה חשובה מאוד לכולנו. אנחנו רוצים שכל האחראים ישמעו על הסבל שלנו. בכל פעם שאני שומעת על רצח - אני מיד מתחילה לבכות. קשה לי מאוד. אני לא יכולה לשתוק על עוד אירועי רצח ואלימות".
ח"כ יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת), שמשתתף אף הוא בשיירה, אמר: "הציבור הערבי מפנה אצבע מאשימה למשטרה שאינה פועלת למיגור האלימות בחברה הערבית. הנתונים חושפים כי מתוך יותר מ-520 אירועי ירי באום אל פחם - רק בשישה מקרים הוגשו כתבי אישום. זה שיעור של אחוז אחד בלבד".
ג'בארין אמר עוד כי "זה מחדל חמור ומסוכן. נראה כי לעבריינים יש יד חופשית לפעול, כל עוד הקורבנות הם ערבים. אני מאשים את המשטרה שאינה פועלת למיגור האלימות מטעמים של 'הפרד ומשול'".
גם ח"כ ג'מאל זחאלקה (הרשימה המשותפת) משתתף במחאה. לדבריו, "אני מאשים את המשטרה באחריות לפשיעה המשתוללת, כי היא לא נלחמת בה ומגלה אוזלת יד קטלנית. כל פשע שעובר ללא ענישה הוא אור ירוק לפשע הבא. המשטרה יודעת ללחום בפשיעה והיא הצליחה למגר ארגוני פשיעה ולצמצם עבריינות בחברה היהודית. לעומת זאת ארגוני פשיעה ערביים זוכים לעדנה ולהעלמת עין מצד המשטרה, שעושה מעט מאוד כדי לעצור את גל האלימות והרצח בחברה הערבית".
ח"כ סעיד אלחרומי (הרשימה המשותפת) אמר: "האלימות והפשיעה משתוללות ביישובים הערביים. אנחנו מפגינים היום מול משרד ראש הממשלה כדי להשמיע זעקה גדולה נגד תופעה מסוכנת זו ונגד אוזלת היד הממשלתית בטיפול בפשיעה ובנשק הבלתי-חוקי בחברה הערבית. נמשיך ללחוץ בכל הכלים העומדים לרשותנו עד אשר נמגר את האלימות והפשיעה מרחובות יישובינו".
כאמור, מאז תחילת 2018 נרצחו בחברה הערבית 15 בני אדם. חלק מהמקרים עדיין לא פוענחו. בנוסף היו עוד מקרים של פצועי ירי, וכן פתיחה באש לעבר בתים, כלי רכב ועסקים.