שתף קטע נבחר
 

יהודי ארה"ב נגד העברת השגרירות

המהלך של טראמפ לא בא לרצות את הקול היהודי אלא את האוונגליסטים, נוצרים חובבי התנחלויות. הגיע הזמן שגם בישראל יבינו את זה

 

דונלד טראמפ (צילום: רויטרס)
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ(צילום: רויטרס)

ההכנות להעברת שגרירות ארה"ב לירושלים - או לפחות את שלט השגרירות - נמצאות בעיצומן ובקרוב נזכה לארח כאן משלחת רמת דרג של בכירי ממשל טראמפ, שיבואו לכבד את הטקס בנוכחותם: בתו של הנשיא איוונקה (יעל, בשמה היהודי), בן זוגה ויועץ הנשיא ג'ארד קושנר, מזכיר האוצר סטיב מנוצ'ין, השליח למזרח התיכון ג'ייסון גרינבלט, וכמובן שגריר ארה"ב בישראל דיוויד פרידמן. כל אלו, במקרה או לא, הם יהודים. המשלחת תכלול ארבעה מתוך שמונת היהודים היחידים בממשל של טראמפ (לקודמו, אגב, היו יותר מ-30 יועצים ושרים יהודים).

 

 

אז היהודים באים לירושלים, אולי בניסיון לחזק את "המוטיב היהודי" בממשל, אבל נוכחותם באירוע יכולה להדגיש גם את ההפך. לפי סקר של ה-AJC (הוועד היהודי האמריקני), טראמפ זכה בבחירות רק במעט יותר מ-20% מקולות היהודים האמריקנים. בנוסף, לא רק שמנוצ'ין הוא חבר הקבינט היהודי היחיד בממשל, אלא שגם בקונגרס הנוכחות היהודית במפלגה הרפובליקנית לא מרשימה: רק שניים מ-30 חברי בית הנבחרים והסנאט היהודים הם רפובליקנים.

 

זה לא מקרה. לפי אותו סקר, רוב של יותר מ-80% מקרב יהודי ארה"ב תומך בפתרון שתי המדינות וכ-80% מתנגדים להעברת השגרירות לירושלים בכלל, או שלא במסגרת התקדמות בתהליך המדיני. הציבור הזה רואה בהעברת השגרירות מהלך מסוכן שמהווה המשך של מדיניות ממשל טראמפ באזור שיש בה כדי לפגוע בלגיטימיות שהייתה בעבר לארה"ב כמתווכת הוגנת בין הצדדים.

 

לעיתים נדמה שהאינטרס הפוליטי המרכזי שמכתיב את התנהלותו של טראמפ במזרח התיכון אינו הקול היהודי כי אם דווקא הקול האוונגליסטי של תומכי התנחלויות נוצרים שמזוהים עם הימין הקיצוני בארה"ב ובישראל. אליהם מכוון הנשיא כשהוא מעביר את השגרירות, או "מוריד את ירושלים משולחן המשא ומתן". הם אלה שמריעים לו, בעוד רוב יהודי ארה"ב מבינים שהשלכותיה של מדיניות זו עלולות להיות הרות אסון לאזור כולו ובמיוחד לישראל.

 

לכן, למרות המשלחת היהודית למהדרין שמגיעה לכאן כדי לחנוך את השגרירות, מבט רחב יותר מגלה שהציבור היהודי-אמריקני בכללו סולד מהתנהלותו של טראמפ - הן באופן כללי והן ביחס למדיניותו במזרח התיכון.

 

כישראלים, עלינו לקיים קשר עם הציבור הזה, לשמוע אותו ולהבין שמדובר במי שרואים את עצמם כאוהבי ישראל ומחויבים למדינה ולביטחונה, אך מתנגדים למהלכים החד-צדדיים שמקודמים על ידי ממשלות ארה"ב וישראל.

 

רוב מוחלט של יהודי ארה"ב, דמוקרטים ורפובליקנים כאחד, רואים את ירושלים כבירת מדינת ישראל, אבל חלק גדול מהם מטיל ספק בנחיצות ובתבונה שיש בהעברת השגרירות. במקום להתעלם או לתקוף אותם, ראוי שנקשיב להם, כמאמר ספר משלי: "נאמנים פצעי אוהב".

 

  • יעל פתיר היא מנהלת "ג'יי סטריט" ישראל

 

מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים