נפגעו בילדות והפכו למדריכי נוער בסיכון: "לא ידעתי שיש בי כוחות אדירים"
ש' הותקפה על-ידי אביה ובן דודה, ורק אחרי שנים זכתה לאוזן קשבת בעמותת "עלם" שבה היא מתנדבת. אור פרץ שוטט ברחובות התמכר לאלכוהול בגיל צעיר, והיום הוא מדריך נערים: "זה המקום הכי טבעי שלי"
"כשהגעתי בגיל 17 ל'בית אמיתי' היה לי קשה להאמין שיש מישהו בצד השני שאכפת לו ממני. יצאתי משם אדם שונה. למדתי לסמוך על עצמי ועל מי שאוהב אותי. פרצתי גבולות ובניתי גבולות חדשים. לא ידעתי שיש בי כוחות כאלה אדירים" – במילים אלה ש' תיארה היום (ב') בפני נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, את השינוי שעברה במרחב התמיכה הנשי של עמותת "עלם", שמיועד לנערות ולצעירות שעברו פגיעה מינית ממושכת.
ש' סיפרה לנשיא על נסיבות חייה ועל תהליך השיקום במסגרת הגשת דו"ח העמותה, שבו הוצגו נתונים קשים על עלייה של 80% בכמות הדיווחים של בני נוער וצעירים על פגיעות מיניות בשנת 2017.
"חשבתי שאני לא בסדר"
ש', היום בתחילת שנות ה-20, נפגעה פעמיים. בגיל שש הותקפה על-ידי אביה החורג ובגיל שמונה על-ידי בן דודה. "אני זוכרת שרציתי לצעוק, ידעתי שמשהו לא בסדר", היא מספרת ל-ynet על התקיפה הראשונה. "לא העזתי לספר למישהו. הוא אמר לי לא לדבר והרגשתי שאני לא בסדר ושיכעסו עליי ולא עליו. בכיתה ה' סיפרתי באופן לא מכוון על הפגיעה כשדיברנו על נשיקות, וזה עבר למחנכת. אמא שלי כעסה עליי ושנאה אותי, אף אחד לא האמין לי".
לאחר שנים היא הגיעה ל"בית אמיתי" ושם זכתה לאוזן קשבת ולטיפול לראשונה בחייה. היום ש' מתנדבת בעמותה בעצמה: "הרבה פעמים ניסיתי לכתוב את מה שאני מרגישה, אבל כל פעם המילים חמקו ממני, הרגשות התחבאו", אמרה לנשיא. "עכשיו אני יודעת מה להגיד, מה חשוב. אני מייצגת פה אנשים שמחפשים את דרכם. אנשים שמחפשים שמישהו יאמין בהם, שייתן להם תקווה".
משיטוט ברחובות להדרכת נערים בסיכון
אור פרץ בן ה-23 היה נער אבוד. בגיל צעיר התמכר לאלכוהול והיה מעורב באירועי אלימות שבגינם נפתחו לו תיקים פליליים. "אני והחברים שלי היינו מסתובבים הרבה ברחובות ולא היה לנו כל כך לאן ללכת. הרבה בלאגן, מכות, שתייה", סיפר לנשיא.
"משוטטות לשוטטות פשוט מצאנו את עצמנו מגיעים למרכז של 'עלם' וכשנכנסנו לשם אף אחד לא שפט אותנו, שזה היה מבחינתי הכי מדהים. קיבלו אותנו איך שאנחנו, עם כל הבלאגן. נתנו לנו את הדרך להבין את הדברים בדרך שלנו, שמה שאנחנו עושים הוא לא בסדר".
אור ,שבתחילה סירב הצבא לגייסו, התנדב בסופו של דבר לשרת כלוחם בחטיבת הנח"ל ואף השתתף במבצע "צוק איתן". היום הוא עוזר לנערים במרכז "מגדלור" בפתח תקווה, המקום שסייע לו.
"אני לא יכול לעזוב את המקום הזה, זה המקום הכי טבעי שלי, כמו בית שני", הוא אומר.
"אני יודעת שהקרדיט מגיע לאור על הדרך שהוא עשה, שלא הייתה קלה עבורו. אך היא הייתה מוארת, ולא בפנס בחושך אלא ב'מגדלור', שכשמו כן הוא, עומד יציב ומכוון לדרך טובה יותר", אמרה מזל, אמו של אור. "זו הדרך שבה אני מאמין שיש לי את הכוח להמשיך, להתאמץ, ולאחוז בלפיד לבאים אחריי, ולהאיר גם בעבורם את הדרך הטובה והסלולה", אמר.
בימים אלו מתקיים קמפיין מימון המונים של עמותת "עלם" שמוקדש להמשך קיומו של פרויקט "בית אמיתי", שנותן מענה לנערות וצעירות שעברו פגיעה מינית. כאן ניתן לתרום לקמפיין . מידע נוסף באתר "עלם ".