טראמפ יתיר לציידים לפתות דובים בדונאטס
הממשל יבטל תקנות מימי אובמה האוסרות כמה שיטות ציד אכזריות באלסקה. מוביל המהלך: שר הפנים, המחזיק פוחלצים בלשכתו
ממשל טראמפ החל השבוע לקדם מהלך שבמסגרתו יבוטלו תקנות שנקבעו בימי ממשל אובמה ושאסרו על ציידים בשטחים פדרליים באלסקה לפתות דובים אל מותם בעזרת דונאטס וקותלי חזיר. לאחר ביטול התקנות גם יותר לציידים להשתמש בזרקורים כדי לצוד דובים וזאבים בתוך מאורותיהם, ולהשתמש בסירות מנוע כדי לירות למוות באיילים הבורחים בשחייה.
על הכוונה לבצע את המהלך הודיע השבוע שירות הפארקים הלאומיים של ארה"ב. שיטות הציד שכעת יש כוונה להתירן נאסרו לשימוש בשטחים פדרליים באלסקה בשנת 2015, בין השאר בעקבות הטענות של פעילים למען בעלי חיים כי הן אכזריות מדי. אלסקה התירה לראשונה להשתמש בפיתיונות לפיתוי דובים ב-2005, והמטרה המוצהרת שלה הייתה לאפשר גידול באוכלוסיות של חיות גדולות כגון אייל קורא, שדובים נוטים לטרוף.
מי שמזוהה עם הכוונה להתיר מחדש את השימוש בשיטות השנויות במחלוקת הוא שר הפנים האמריקני ראיין זינקי. עם כניסתו לתפקיד הבטיח לפעול ביתר שאת להרחבת זכויות הציידים באדמות פדרליות. בלשכתו של זינקי בוושינגטון מוצבים פוחלצים של דוב, של ביזון ושל אנטילופה, ולפני חודשיים הוא הקים צוות שבו חברים ציידים רבים – כדי לייעץ לו בענייני הגנה על זנים בסכנת הכחדה. גם בניו של הנשיא דונלד טראמפ הם ציידים חובבים, ובעבר יצאו למסעות ציד באפריקה ובאלסקה.
קולט אדקינס, עורכת דין וביולוגית מהארגון Center for Biological Diversity, הביעה כעס גדול על הכוונה לבטל את התקנות הקיימות, שמגינות על בעלי החיים משיטות ציד אכזריות במיוחד. "שיטות ציד אכזריות כמו הרג של גורי דובים ואימותיהם ליד מאורות – אין להן מקום בפארקים הלאומיים שלנו", אמרה.
ארגון The Humane Society of the United States כבר הודיע כי יקרא תיגר על התקנות החדשות: "השטחים הפדרליים האלה הם חוף מבטחים לחיות בר, ושירות הפארקים הלאומיים צריך לנהל את המערכות האקולוגיות האלה כך שהוא יקדם את שימורן", אמרה אנה פרוסטיק, עורכת דין העובדת בשירות הארגון. "התקנות החדשות יאפשרו הרג לא אנושי של טורפים ילידיים בניסיון שגוי להגדיל את הסיכויים של הציידים להצליח במשימתם. הן לא חוקיות ואסור לאפשר להשלים את חקיקתן".
באלסקה יש עשר שמורות טבע, והן משתרעות על שטח אדיר – 95,830 קמ"ר.