לעיני עיתונאים: "צפון קוריאה הרסה את אתר הגרעין"
משטר קים ג'ונג און הסיע עשרות כתבים זרים לאתר הגרעין פונגיה-רי והרס מנהרות לנגד עיניהם – כפי שהבטיח לעשות לקראת פגישתו עם טראמפ: "הם ספרו לאחור – שלוש, שתיים, אחת – ופוצצו". עם זאת מדובר רק בצעד בונה אמון, ובמהלך הפיך שרחוק מלחסל את תוכנית הגרעין
צפון קוריאה מילאה כנראה בצהריים (יום ה') את הבטחתה והרסה את אתר הגרעין פונגיה-רי שאותו היא הבטיחה להשמיד. ההריסה בוצעה לעיני עיתונאים זרים, שהגיעו לאתר מבודד בהרים אחרי מסע מפרך שנמשך שעות ארוכות.
צפון קוריאה טוענת כי האתר שאליו הובאו הכתבים ושבהריסתו חזו הוא אתר הגרעין המדובר, אך כלי התקשורת הזרים מדגישים שאין להם יכולת לאמת את הטענה.
ההריסה בוצעה באתר שנמצא בעומק ההרים באזור שכמעט ואינו מיושב בצפון-מזרחה של צפון קוריאה. שליט הצפון קים ג'ונג און הכריז כבר לפני שבועות על כוונתו לסגור את האתר הזה לקראת הפגישה שהוא אמור לקיים עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ב-12 ביוני בסינגפור.
לפי סוכנות הידיעות AP, ההריסה בוצעה באמצעות סדרת פיצוצים שנמשכה שעות ארוכות ונעשתה לעיני הכתבים הזרים. הפיצוצים התמקדו בשלוש מנהרות המובילות אל האתר התת-קרקעי ובכמה מגדלי פיקוח באזור שמסביב.
גם רשת "סקיי ניוז" הבריטית דיווחה כי כתביה היו עדים לפיצוץ באתר. כתב הרשת טום צ'שייר, שהוזמן אף הוא לאירוע, סיפר: "טיפסנו להרים וצפינו בפיצוץ במרחק של כ-500 מטר מאיתנו. הם ספרו לאחור – שלוש, שתיים, אחת".
החלטתה של צפון קוריאה לסגור את האתר התפרשה בעיקר כמחווה של רצון טוב מצד קים שמטרתה ליצור אווירה טובה לקראת פגישת הפסגה ההיסטורית. עם זאת, לא מדובר בצעד בלתי הפיך, וכדי שצפון קוריאה תעמוד בדרישותיו של טראמפ שתתפרק מנשק גרעיני יהיה עליה לעשות עוד צעדים משמעותיים רבים מאוד.
צפון קוריאה לא הזמינה פקחים בינלאומיים לטקס ההריסה, וגם עובדה זו מלמדת שיש להתייחס למהלך כאל מחווה של רצון טוב ולא כוויתור בעל ערך גדול.
על-ידי זימונם של העיתונאים הזרים, בעיקר מרשתות טלוויזיה, קיוותה כנראה צפון קוריאה לגרום לכך שתמונות ההריסה, בכלל זה הריסת הכניסות למנהרות, ישודרו ברחבי העולם.
הריסת האתר נעשתה שעות בלבד אחרי שפיונגיאנג החריפה שוב את הצהרותיה נגד בכירים בוושינגטון ואותתה כי הפגישה בין קים לטראמפ עלולה שלא להתקיים. בהצהרה בלילה האחרון כינתה את סגן נשיא ארה"ב מייק פנס "בובה פוליטית" ואמרה כי היא מוכנה לפגוש את ארה"ב הן בשולחן המשא ומתן והן בעימות גרעיני. סגן שר החוץ של צפון קוריאה, קהואה סון הוי, אמר כי ההצהרות של פנס לרשת פוקס, שבהן השווה את צפון קוריאה ללוב בתקופה שבה שאפה האחרונה להיות מעצמה גרעינית, הן הצהרות של טפשות ובורות.