שתף קטע נבחר

 

הפתרון למשבר התלמידים האלרגיים: סייעת לכל בית ספר במקום לכל ילד

אחרי שהסתדרות המורים איימה בשביתה - מסתמן פתרון לקיצוץ תקני הסייעות לילדים אלרגיים: בכל בית ספר תמונה סייעת אחראית "במודל של אחות בית ספר" ובגנים הסייעת תקבל תוספת שכר ותהיה אחראית גם על האלרגיים. העמותה לאלרגיות מזון: "לא תואם את עמדת גורמי המקצוע"

פתרון במחלוקת: משרד החינוך יקצה סייעת אחת בלבד לכל בית ספר ויעניק תוספת שכר לסייעות בגנים כדי שישגיחו ויהיו אחראיות על הילדים האלרגיים. כך נודע ל-ynet. מדובר בפתרון של המשרד למשבר הסייעות לילדים אלרגיים בגנים ובכיתות א'-ב', אך גם הוא לא מתקבל בשמחה על ידי כל ההורים. חלקם מאיימים שלא לשלוח את ילדיהם לבית הספר.

ילדים אלרגים ענת כץ איתי כץ  ()
ליאת ושחר קריאף. הסייעת לבת בוטלה וליאת איימה שלא תשלח את בתה לכיתה א'

לפני כמה שבועות הכריזה הסתדרות המורים על סכסוך עבודה ברקע הכוונה לקצץ ולסיים את העסקתן של הסייעות לילדים אלרגיים בגנים ובכיתות א' ו-ב'. הכוונה להוציא את הסייעות הובילה גם לתגובות זועמות וביקורת קשה מצד הורים לילדים אלרגיים שטענו כי הצעד יסכן את חיי ילדיהם.

 

המשא ומתן בין משרד החינוך להסתדרות המורים והמרכז לשלטון המקומי נמצא ביישורת האחרונה. בימים הקרובים צפויה להתפרסם הודעה על תום המשבר והפתרון שמסתמן הוא שבכל בית ספר תהיה סייעת שתשמש סייעת לילדים האלרגיים בתוך המוסד. גורם המעורב בפרטים סיפר כי "זה יהיה במודל של אחות בית הספר". בפועל מדובר בקיצוץ נרחב מכיוון שכיום יש יותר מסייעת אחת בכל בית ספר, בהתאם לכמות הילדים הזכאים. בגנים - הסייעות הרגילות יקבלו תוספת שכר ויהיו אחראיות גם על הילדים האלרגיים. בין האחראים לפתרון המוסכם הוא מנכ"ל המשרד, שמואל אבואב.

אינפו סיוע ילדים אלרגנים בבתי הספר ()

לפני כמה שבועות הודיע משרד הבריאות על הכוונה לבטל את התקן של הסייעות לילדים אלרגיים בבתי ספר, שתפקידן הוא לוודא שהילדים האלרגיים לא ייחשפו למוצרים שאליהם הם אלרגיים. "אנחנו בתהליך הידברות עם משרד החינוך וכבר הוסכם שהטיפול בילדים שסובלים מאלרגיות לא ייפול על כתפי עובדי ההוראה", אמרו בהסתדרות המורים. "אנו ממשיכים לפעול במשותף עם המשרד כדי למצוא פיתרון לסוגיה כך שהילדים יקבלו את הטיפול מבלי להטיל את האחריות על עובדי ההוראה".

 

"המצאה מנוגדת לגורמי המקצוע"

אולם הפתרון המסתמן מעורר ביקורת רבה. בעמותת יהל לאלרגיות מזון כינו את ההצעה "שערורייתית" והוסיפו: "העמותה מתנגדת בכל תוקף להחלטת משרד החינוך לביטול הסייעות האישיות. סייעת אחת בבתי הספר, שמכונה 'סייעת סביבתית' היא המצאה של משרד החינוך, שלא תואמת את עמדתם של גורמי המקצוע ומנוגדת לחלוטין לעמדת העמותה".

 

בעמותה הוסיפו:"מעבר לעובדה שמשרד החינוך מחליט על דעת עצמו, מדובר בהחלטה שערורייתית שמפקירה את הילדים האלרגיים במוסדות החינוך ומסירה כל אחריות מהמוסד החינוכי לדאוג לשלומם ולביטחונם. אין בכוונתנו לשלוח את ילדינו לבתי הספר ולגנים בתחילת שנת הלימודים הקרובה, וניאבק בהחלטה שמסכנת את שלומם של ילדינו בכל האמצעים העומדים לרשותנו".

 

יו"ר ארגון הגננות, דורית חזן, מתנגדת אף היא לפתרון: "תוספת שכר לסייעות, שאנו תומכות בה כשלעצמה, לא תמנע את הסכנה הגדולה לילדים. הילדים האלרגיים יישארו בלי הסייעות המקצועיות שיודעות כיצד לטפל בהם והגננות יצטרכו להתמודד עם הקשיים והסכנות של הילדים הללו עם זוג עיניים מיומן אחד פחות. בשורה התחתונה האחריות תיפול על הגננות ולכן מדובר בפתרון רע. אנחנו נמשיך לדרוש להשאיר את הסייעות".

 

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "המשרד פועל למצוא פתרון לנושא הסייעות הרפואיות, כך שבכל מקרה יהיה בעל תפקיד שיהיה אחראי על הנושא הן בגני הילדים והן בבתי הספר".

 

ח"כ יפעת שאשא ביטון (כולנו), יו"ר הוועדה לזכויות הילד בכנסת, הודיעה שתכנס דיון מיוחד בנושא והוסיפה: "ללא פתרון מערכתי מלא, תומך ומכיל בתוך מערכת החינוך, וללא התגייסות המשרדים הרלוונטים - 'פתרון' הסייעת הסביבתית הוא פיקציה. לא יכולה ולא נכון שתהיה פונקציה אחת שאחראית על הנושא באופן בלעדי בלי המעטפת המערכתית הנדרשת". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליאת ובתה שחר, שסובלת מאלרגיה
מומלצים