שתף קטע נבחר

 

משרד החוץ: "דיון על הכרה ברצח העם הארמני יסייע לארדואן"

בהודעה של משרד החוץ נאמר כי הוא זה שהמליץ לראש הממשלה נתניהו לדחות את הדיון על הצעות החוק בנושא ההכרה ברצח העם הארמני עד לאחר הבחירות בטורקיה בטענה שדיון כזה יסייע לארדואן. יוזם אחת ההצעות איציק שמולי: "לא לרקוד לפי החליל של ארדואן"

 

נתניהו וארדואן (צילום: MCT) (צילום: MCT)
נתניהו וארדואן(צילום: MCT)

משרד החוץ פרסם הבוקר (א') הודעה, שלפיה הוא זה שהמליץ לראש הממשלה בנימין נתניהו לדחות את הדיון בהצעות החוק להכרה ברצח העם הארמני עד לאחר הבחירות בטורקיה משום שהדיון עלול לסייע לנשיא רג'פ טאיפ ארדואן בבחירות.

 

גורמים מדיניים ציינו כי ראש הממשלה החליט לדחות את הדיון בעקבות המלצת הגורמים המקצועיים, שציינו כי אם הנושא יעלה לפני הבחירות בטורקיה, המהלך יסייע לארדואן במסע הבחירות שלו וילכד את טורקיה.

 

שתי הצעות חוק להכרה ברצח העם הארמני, האחת של חבר הכנסת איציק שמולי (המחנה הציוני) והשנייה של חבר הכנסת אמיר אוחנה (הליכוד), היו אמורות לעלות היום להצבעה בוועדת שרים לחקיקה, אך הן נדחו לבקשת נתניהו.

 

יו"ר הכנסת בדיון ההכרה ברצח העם הארמני    (צילום: ערוץ הכנסת)

יו"ר הכנסת בדיון ההכרה ברצח העם הארמני    (צילום: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שמולי הגיב הבוקר להודעת משרד החוץ: "הסבר שקרי ומגוחך. אם משרדי החוץ בעולם היו נוהגים באופן פחדני ותועלתני שכזה בבואם להכיר בשואת היהודים - איפה היינו היום? ראש ממשלת מדינת היהודים לא צריך לרקוד לפי החליל של ארדואן ולהיות שותף פעיל בהכחשת העם שנטבח במחנות ריכוז וצעדות מוות, אלא לעשות את מה שהייתה צריכה לעשות כבר מזמן".

 

לפני שבוע וחצי אישרה הכנסת הצעה אחרת לסדר הקוראת לישראל להכיר בשואת העם הארמני, ברוב של 16 תומכים מול 10 מתנגדים. בניגוד לכ-30 מדינות שהכירו כבר בשואת הארמנים, בישראל עוד לא התקבלה החלטה בנושא, ב-2016 החליטה ועדת החינוך הכנסת להכיר ברצח העם הארמני, ואף קראה לכנסת ולממשלה להכיר בכך. מדובר בנושא רגיש מבחינת יחסי ישראל-טורקיה, שמתכחשת לאחריותה לרצח הארמנים. את ההצעה לסדר שנידונה במליאת הכנסת הגישה יו"ר מרצ, תמר זנדברג.

 

לפי היסטוריונים, עד 1.5 מיליון ארמנים נרצחו על-ידי הטורקים העות'מנים בימי מלחמת העולם הראשונה, וחוקרים רבים רואים באירועים האלה רצח העם הראשון של המאה ה-20. טורקיה מנגד מתעקשת שמספר ההרוגים היה נמוך בהרבה וכי היו אלה קורבנות של מלחמת אזרחים והתקוממות, לא של רצח עם שיטתי. במשך השנים טורקיה פועלת נמרצות כדי למנוע ממדינות שונות להכיר באירועים כרצח עם, ונוקטת סנקציות נגד מדינות המקדמות הליכי הכרה כאלה.

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס, MCT
נתניהו וארדואן
צילום: רויטרס, MCT
מומלצים