שתף קטע נבחר

 

דיווח: אסד מעוניין לפגוש את קים בצפון קוריאה

בטקס קבלת פנים לשגריר הצפון קוריאני בסוריה, הביע הנשיא תמיכה במדינה המבודדת ואמר כי הוא מעוניין לבקר בה: "נעמיק ונפתח את קשרי הידידות בין המדינות", אמר. לא דווח מתי צפוי הביקור

 

 (צילום: EPA, AFP) (צילום: EPA, AFP)
(צילום: EPA, AFP)

נשיא סוריה בשאר אסד אמר כי הוא מעוניין לבקר בצפון קוריאה – כך דיווחה היום (א') רשת CNN בערבית, שציטטה את סוכנות הידיעות הצפון-קוריאנית. על פי הדיווח, אסד אמר את הדברים בטקס קבלת פנים לשגריר צפון קוריאה במדינה ביום רביעי שעבר. בדיווח לא נמסר מועד לביקור במדינה המבודדת, אך אם הוא אכן יתקיים - אסד ככל הנראה ייפגש עם השליט קים ג'ונג און בבירה פיונגיאנג.

 

במהלך הטקס הביע אסד תמיכה ברודן מפיונגיאנג. "ממשלת סוריה תמשיך לתמוך בממשל הצפון-קוריאני, ואנו נעמיק ונפתח את קשרי הידידות בין שתי המדינות", אמר אסד. הוא הוסיף כי הקשרים בין המדינות החלו כבר בתקופת שלטונו של אביו, חאפז אל אסד, וכי הוא מאמין ששתי הקוריאות יתאחדו.

 

על שתי המדינות הופעל לחץ בינלאומי רב, בעיקר מצד ארצות הברית, בנושא תכניות הנשק שלהן. בחודש פברואר האחרון פרסמו חוקרים של האו"ם דו"ח שלפיו צפון קוריאה העבירה למשטר הסורי חומרים שככל הנראה שימשו לייצור נשק כימי, וכי הגיעו לסוריה משלחות של טכנאים מפיונגיאנג.

 

תיעוד: ילדים נפגעו בתקיפה כימית באזור רוטה    (צילום: רויטרס)

תיעוד: ילדים נפגעו בתקיפה כימית באזור רוטה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
תקיפה כימית סוריה מזרח רוטה דומא ()
תקיפה כימית בסוריה באפריל

ילדים לאחר תקיפה כימית בסוריה ()
העדויות לקשר בין המדינות הגיעו על רקע ההאשמות של ארצות הברית ומדינות נוספות כי משטר אסד משתמש בנשק כימי נגד אזרחים, כולל התקיפות האחרונות באזור רוטה, שם ככל הנראה היה שימוש בגז כלור. הציוד שהועבר מצפון קוריאה כלל בין היתר אריחים חסיני חומצה, שסתומים ומדי חום. לפי הדו"ח, שנכתב על ידי צוות מומחים שבוחן את הפרת הסנקציות של צפון קוריאה, נצפו טכנאי טילים צפון-קוריאניים במפעלי טילים ובאתר לייצור נשק כימי.  

 

מומחים שקראו את הדו"ח אמרו שהוא מביא את החשבון המפורט ביותר של המאמצים לעקוף את הסנקציות שהוטלו במטרה לקצץ את ההתפתחויות הצבאיות של סוריה וצפון קוריאה. עם זאת, לטענתם הדו"ח לא מביא ראיות חד-משמעיות לשיתוף פעולה מתמשך בין המדינות בנוגע לנשק כימי.

 

שיתוף הפעולה בין המדינות, שהחל עוד בשנות ה-60, נמשך גם בזמן מלחמת האזרחים בסוריה. ההוכחה לכך, לפי מחברי הדו"ח, היא תפיסת שתי אוניות שהעבירו אריחים חסיני חומצה, שמשמשים בדרך כלל לבניית מפעל נשק כימי, סמוך לדמשק בינואר 2017.

 

כמה חודשים קודם לכן, באוגוסט 2016, ביקרה בסוריה משלחת של טכנאי טילים מצפון קוריאה והעבירה יחד איתה "שסתומי התנגדות ומדי חום מיוחדים שידוע שנעזרים בהם בשימוש בנשק כימי", נכתב. אחת המדינות דיווחה לחוקרים כי טכנאי הטילים ביקרו במתקני נשק כימיים ומתקני טילים, בין היתר בעיר חמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP, רויטרס
פגישה אפשרית. אסד וקים
צילום: AP, רויטרס
מומלצים