מפגינים נכים חסמו צומת מרכזי בתל אביב
אחרי שהפגינו ביום חמישי וחסמו את נתיבי איילון, כמה נכים הגיעו לצומת אבן גבירול-ארלוזורוב בתל אביב וחסמו את הכביש. המשטרה טוענת כי המפגינים לא הגישו בקשה למחאה לפי חוק
הפגנת נכים מתקיימת בצהריים (ב') בצומת אבן גבירול-ארלוזורוב בתל אביב. המפגינים חסמו את הכביש למשך כרבע שעה, ולאחר מכן פרצו שנית לכביש והוא נחסם שוב, לרבע שעה נוספת. המשטרה ציינה כי הם לא הגישו בקשה כנדרש לפי חוק לקיום המחאה והמליצה לנהגים להימנע מהגעה לאזור.
אחת מהמפגינים, צעירה נחמיאס: "אנחנו זוחלים על גחוננו. איבדנו את הכושר לעבוד ואת החיים שלנו. במקרה הטוב האדם ימות ובמצב הקשה הוא לא יודע למה הוא נכנס. הוא צריך להילחם בנכותו הקשה בשיניים על מה שמגיע לו. אני לא מגיעה ל-2,800 שקלים. ממשלת ישראל קבעה שזה הסכם היסטורי - 235 שקל זה הסכם דרמטי? ראש הממשלה, החלטת לחסל את הקשישים והנכים".
ביום חמישי הפגינו כ-100 נכים וקשישים סמוך למגדלי עזריאלי בתל-אביב וחסמו את צומת הרחובות קפלן ומנחם בגין לכיוון לשני הכיוונים. לאחר מכן הם ירדו לנתיבי איילון, שם חסמו את התנועה דרומה. במקום פרצו עימותים בין המפגינים לנהגים. כעבור כשעה הכביש נפתח מחדש.
המפגינים מחו על גובה קצבאות הנכות והזקנה. הנכים דורשים את העלאת הקצבה לגובה שכר המינימום, שעומד על 5,300 שקלים, בעוד שעל פי החוק שעבר בפברואר הקצבה תעלה ל-3,700 שקלים בלבד.
בפעימה הראשונה, לפני כשלושה חודשים, הקצבה עלתה ב-470 שקלים בלבד, לסכום של 2,812 שקלים, וכך היא צפויה להישאר עד הפעימה הבאה ב-2020.
החוק שעבר בכנסת מהווה הפרה של התחייבויות מפורשות שניתנו לנכים בהסכמות שאליהן הגיעו במשא ומתן מול נציגי הממשלה בחודש ספטמבר האחרון - בהן העלאת הקצבה לסכום של 4,050 שקלים והצמדתה לשכר הממוצע במשק לפני שנת 2021.
בניגוד למאבק הקודם שהובילו קבוצות מאורגנות בעיקר "מטה מאבק הנכים", "נכה, לא חצי בן אדם" ו"הנכים הופכים לפנתרים", שהיו המיליטנטיים ביותר וחסמו במשך כמה חודשים צירים ראשיים לשעות רבות בתדירות של כמה פעמים בשבוע – למחאה שמנסה להתבסס מחדש אין הנהגה מסודרת, ולפי שעה אין תוכנית להמשך הפעילות.