שתף קטע נבחר

 

פרשת ההתעללות בבית האבות בחיפה: עונשי מאסר למטפלים

שנה אחרי שנחשפו המעשים ב"נאות כיפת הזהב", נגזרו שנה וחצי מאסר על שני מטפלים, ו-9 חודשים על מטפל נוסף. האחות תרצה חצי שנה עבודות שירות. זאת אף שהמדינה דרשה 7-5 שנות מאסר. בן משפחה של אחת הקורבנות: "העונשים הללו לא ירתיעו"

 

פרשת ההתעללות: גזר הדין בבית המשפט    (צילום: עידו ארז ואחיה ראב"ד)

פרשת ההתעללות: גזר הדין בבית המשפט    (צילום: עידו ארז ואחיה ראב"ד)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בית המשפט המחוזי בחיפה גזר הבוקר (ה') את דינם של שלושה מטפלים ואחות בבית האבות "נאות כיפת הזהב" בחיפה שהורשעו במסגרת הסדר טיעון בעבירות שונות של התעללות והזנחה. שני מטפלים - חוסאם אבו אחמד ואנדריי קייס - נשלחו לרצות עונשי מאסר בני שנה וחצי; תשעה חודשי מאסר נגזרו על מטפל נוסף, פיטר גוסקוב, והאחות אינסה שניידר נידונה לחצי שנת מאסר שתרוצה בעבודות שירות. השלושה יחלו לרצות את עונשם בעוד חודש. כמו כן, הם יפצו את קורבנותיהם בסכום שבין 15 אלף ל-3,000 שקל. כל זאת אף שהתביעה ביקשה לגזור על הנאשמים בין חמש לשבע שנות מאסר.

 

שלושת המטפלים - אבו אחמד, קייס וגוסקוב - הורשעו בהתעללות בחסר ישע על ידי אחראי ותקיפה בנסיבות מחמירות. קייס הורשע גם באיומים. האחות אינסה שניידר, שעבדה כאחות אחראית במחלקה הסיעודית, הורשעה בהפרת חובה על ידי אחראי, הזנחת מושגחים והפרת חובת דיווח.

 

אחרי גזר הדין אמר בני, בנה של אחת המטופלות שעברו התעללות, שמדובר בענישה קלה במיוחד: "היה צריך לתת ענישה חמורה בהרבה, למען יראו וייראו. עבודות שירות זה לא מרתיע, וגם שנה וחצי זה לא ענישה מחמירה לעבירות שהם ביצעו. אמא שלי רק מתחילה להתאושש ממה שעבר עליה. היא אמרה לי שזה כמו שוד מזוין מה שעשו לה, ועל שוד מזוין היו פה שופטים שנתנו גם 11 שנה. חייבים ענישה מרתיעה כדי שהמעשים הקשים האלה בבתי האבות ייפסקו".

 

תיעוד ההתעללות בקשישים בבית האבות    (באדיבות חדשות 2)

תיעוד ההתעללות בקשישים בבית האבות    (באדיבות חדשות 2)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נאשמים פרשת התעללות בית אבות כיפת הזהב (צילום: עידו ארז)
פיטר גוסקוב(צילום: עידו ארז)

נאשמים פרשת התעללות בית אבות כיפת הזהב (צילום: גיל נחושתן )
אנדרי קייס, הבוקר בבית המשפט(צילום: גיל נחושתן )

אינסה שניידר (צילום: עידו ארז)
אינסה שניידר, הבוקר בבית המשפט(צילום: עידו ארז)

בפרקליטות אמרו בתגובה שילמדו את גזר הדין וישקלו אם לערער לבית המשפט העליון.

 

ח"כ איציק שמולי, שמוביל את המאבק הסיעודי בכנסת, אמר בתגובה לגזר הדין: "אני מכבד את בית המשפט אבל חייבים לומר שהעונש קל מדי ומעביר מסר של חולשה והכלה כלפי תוקפי חסרי ישע. בגין התעללות סדיסטית ומתמשכת נוראית, כפי שנחשפה, העונש חייב היה להיות חמור בהרבה. גם העובדה שהמנהלים והבעלים, שהכל קרה תחת אחריותם, יצאו בלא כלום מכל הפרשה - היא לא נורמלית.

 

"מערכות המשפט והאכיפה צריכות להחליף דיסקט ולהתחיל לנקוט יד קשה מול התופעה הקשה הזו. גם משרד הבריאות חייב לעשות חשבון נפש נוקב - שום דבר ממה שהבטיח לתקן מאז חשיפת ההתעללות באופן שערורייתי כמעט ולא קרה".

תיעוד התקיפה בבית האבות בחיפה (באדיבות חדשות 2) (באדיבות חדשות 2)
תיעוד התקיפה בבית האבות בחיפה(באדיבות חדשות 2)

 (באדיבות חדשות 2) (באדיבות חדשות 2)
(באדיבות חדשות 2)

מי שחשף את הפרשה הוא אח שראה את המקרים והפעיל חוקר פרטי שתיעד אותם. את התיעוד הוא העביר לחברת החדשות בפברואר 2017.

 

הצילומים חשפו עובדים בבית האבות שנראו חובטים בחוסים, מכים בהם ללא רחם, מטיחים אותם בעוצמה רבה על המיטה וגוררים אותם מכיסאות הגלגלים. עוד נראה כיצד הנאשמים מחליפים באלימות את הטיטולים של המטופלים, מקללים אותם ואף מאיימים להכות אותם אם יספרו על מה שנעשה להם.

 

עו
עו"ד יוליה שנקר(צילום: שימרית טורנר)

עו
עו"ד דוד מנע(צילום: ראובן קופיצ'ינסקי)

 

עוד נטען כי על מנת לזרז את העבודה, היה אחד הנאשמים מעיר את הקשישים משנתם בשעת בוקר מוקדמת, ומושיב אותם בכיסאות גלגלים כדי שיהיו מוכנים לארוחת הבוקר.

 

כתב האישום הוגש במרץ 2017 והתיק נוהל על ידי שופט מגשר שהמליץ להגיע להסדר טיעון. בפברואר האחרון הורשעו הנאשמים, על פי הודאתם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל נחושתן
אנדריי קייס
צילום: גיל נחושתן
מומלצים