שתף קטע נבחר

 

בכינרת ובשמורות: המונים טיילו רגע לפני גשם מפתיע

25 אלף נופשים מסביב לכינרת ועוד כ-80 באתרי שמורות הטבע והגנים הלאומיים לא פספסו את מזג האוויר הקייצי שפוקד אותנו. ביום שני תחל מערכת גשם מפתיעה, לראשונה בחודש יוני זה 26 שנה, עם טמפרטורות נמוכות וחשש לשיטפונות

 

מבלים בכינרת    (צילום: רשות הכינרת)

מבלים בכינרת    (צילום: רשות הכינרת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

החום הכבד הוציא נופשים רבים לאתרי המים ולשלל אתרי הטבע. במהלך שעות לפני הצהריים דווח על עומסים בגן הלאומי גן השלושה (הסחנה) ובהמשך גם במעיין חרוד. בשעות הצהריים היה חוף דור, הסמוך לזכרון יעקב, עמוס אף הוא עד אפס מקום.

 

קרוב ל-25 אלף נופשים בילו את השבת סביב חופי הכינרת. מתוכם, כ-11 אלף בני אדם שהו ב-15 החופים השקטים, המופעלים על ידי איגוד ערים כינרת. בשמורות הטבע והגנים הלאומיים טיילו כ-80 אלף ישראלים. בין האתרים הבולטים היו הגנים הלאומיים גן השלושה (הסחנה), מעיין חרוד, חוף פלמחים, חוף בית ינאי ושמורת הטבע עין גדי.

 

בתוך כך, במהלך סוף השבוע ציינה רשות הטבע והגנים את תחילתו של "שבוע אדם וים" שמתקיים השנה בתאריכים 16-8 ביוני, בסימן שמורות טבע ימיות למען עתידו של הים התיכון. במסגרת שבוע זה מקיימת הרשות בשיתוף מתנדבים רבים מגוון רחב של פעילויות קהילתיות והסברה בקרב הציבור הרחב להעלאת המודעות לחשיבות נושא זה.

מטיילים בכנרת (צילום: רשות הכינרת)
מטיילים בכינרת(צילום: רשות הכינרת)

מטיילים בכנרת (צילום: רשות הכינרת)
(צילום: רשות הכינרת)
בין הפעילות הבולטות שהתקיימו במהלך סוף השבוע: פעילויות הסברה והפעלה לכל המשפחה בשמורת טבע ימית שקמונה עם סיורים על החוף וכן פעילות "מחבקים את הים מהחוף" בגן לאומי חוף פלמחים. הפעילויות התקיימו בשיתוף מתנדבים, ארגוני סביבה וקהילה בהם "אנשי הים התיכון" – הרשת הארצית של קהילות מקומיות הפועלת יחד עם רשות הטבע והגנים למען הקמת שמורות ימיות בים התיכון של ישראל.

 

ולמי שסובל מהחום צפויה באמצע השבוע הפתעה רטובה וקרירה: אירוע מזג אוויר חריג ביותר צפוי באזורנו מיום שני, אז תיכנס מערכת חורפית גשומה שתימשך כשלושה ימים. בחברת "מטאו-טק" אומרים כי באזורנו אין מערכות גשם בחודש יוני, והפעם האחרונה שבה ירד גשם בחודש זה, הייתה לפני 26 שנה, ביוני 1992, אז ירדו עשרות מילימטרים בצפון הארץ ומרכזה – ואף נרשמו שיטפונות במדבר יהודה.

מטיילים בשמורת הטבע חוף פלמחים (צילום: אדר סטולרו מליחי, רשות הטבע והגנים)
(צילום: אדר סטולרו מליחי, רשות הטבע והגנים)

חוף תל אביב (צילום: מוטי קמחי)
משתזפים בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

 


 

"מה שמתרחש הוא שמערכת מצליחה להדרים לאזורנו מאזור הבלקן, אירוע שמתרחש באזורנו רק בחורף", אמר ל-ynet חזאי "מטאו-טק", ליאור סודרי. "המערכת תגרום למזג אוויר בלתי יציב וגשום. האפיק הפרסי שאמור לשבת על האזור שלנו מחודש יוני ובהמשך לחודשי הקיץ, עדיין לא הגיע", הסביר.

 

לדבריו החזאי, הלילה ומחר יוסיף להיות מעט חם מהרגיל בהרים ובפנים הארץ והביל במישור החוף. ביום שני יחול השינוי והטמפרטורות יהיו רגילות לעונה. השמיים יתכסו חלקית בעננות, ובצפון הארץ אף עשוי לרדת טפטוף עד גשם קל. בשני בלילה העננים יתרבו בעיקר בצפון הארץ ולאורך מישור החוף, וגשם יתחיל לרדת באזורים אלה.

 

ביום שלישי יהיה מעונן חלקית עם ירידה נוספת בטמפרטורות שתהיינה נמוכות מעט מהרגיל בעונה. גשם צפוי בצפון הארץ ובמרכזה, מלווה בסופות רעמים. במדבר יהודה קיים חשש משיטפונות. ביום רביעי עדיין צפוי גשם מקומי בצפון הארץ ובמרכזה ואזהרת השיטפונות בעינה. הטמפרטורות יישארו נמוכות. בחמישי הטמפרטורות אמורות לעלות בחזרה לשיעורן הממוצע בעונה. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רשות הכינרת
מבלים בכינרת
צילום: רשות הכינרת
מומלצים