מסע מתועד בשדות השרופים של עוטף עזה: "ניצור משהו יפה מהאסון"
בני דויטש יצא למסע אופניים שבו צילם את הנזק שגרמו עפיפוני התבערה. "המטרה היא להראות שלמרות האסון הנורא שפקד את האזור, אפשר וצריך לבקר בו", הוא אומר בראיון לאולפן ynet
טרור עפיפוני התבערה גרם בחודשים האחרונים לשריפתם של עשרות אלפי דונמים באזור עוטף עזה. בעוד הממשלה ומערכת הביטחון עסוקים במציאת פיתרון לתופעה שגורמת לנזקים כלכליים ואקולוגיים כבדים, יצא בני דויטש, צלם חובב טבע, למסע אופניים באזורי השריפות במטרה לתעד ולהראות כי חרף הנזק שנגרם, עדיין אפשר ורצוי לטייל בהם. בראיון לאולפן ynet הבוקר (יום א') הוא אומר: "באמצעות התמונות אנו מראים שכלום לא נגמר ועדיין יש לאן להגיע".
- מה גרם לך בתור צלם וחובב טבע לצאת ולצלם את התמונות האלה?
"יצאתי יחד עם אלמוג אלפומה, שהוא אחד מאלופי הארץ ברכיבה על אופניים, למסע באזור קיבוץ בארי שנפגע מהשריפות. המחשבה מאחורי המהלך שחרף שריפת מסלול האופניים המוכר במקום, אל לנו לעזוב אלא דווקא כן להגיע ולרכב שם. כתבתי על זה פוסט בפייסבוק וקראתי לו קנבס שחור, אנחנו נגיע וניצור משהו יפה מהאסון והרוע שפקדו את המקום הזה".
- התמונות באמת מרהיבות, אבל איך היה בכלל לרכב שם? בסוף נשאר שם שדה חרוך
"זה באמת מאוד עצוב ומאוד קשה, יש לי הרבה חברים שגרים בעוטף עזה והם סיפרו לי על המצב, אבל לא באמת הבנתי כמה הוא חמור עד שהגעתי לשם בעצמי. הכל שרוף, שחור ומת. כל מה שתסתכל עליו פשוט חרוך לגמרי, שדות, יערות, עצוב נורא לראות את זה. השחור הזה יוצא טוב בתמונות והוא מעביר משהו".
- הוא באמת מצטלם נורא טוב.
"כמובן שבתור צלם אני אוהב מקומות שמצטלמים יפה אבל בסופו של דבר מה שרצינו זה לגרום לאנשים לראות שגם אחרי השריפות, ולמרות כל השטחים שנפגעו, עדיין אפשר לטייל בארץ, עדיין אפשר לנסוע ולרכב. הפוסט הזה עבד בצורה מדהימה, ואנשים מעוטף עזה ברכו על התמיכה.
"היו גם כאלה ששאלו איך הם יכולים להתנדב ולסייע לתושבי האזור, מישהו אפילו צירף לפוסט אפליקציה חדשה נגד שריפות שהוא המציא ורצה לנסות דרכו למצוא לה מימון. זה היה מאוד כיף שגם הצלחנו ליצור משהו שנראה טוב וגם מעביר אמירה מסויימת. אמנם אנחנו לא אנשי צבא ואין לנו פתרונות מדיניים-צבאיים להתמודדות עם המצב, אבל אנחנו כן יכולים לחשוף אנשים לתמונות ודרכן להראות שחרף השריפות כלום לא נגמר ועדיין אפשר להגיע לעוטף עזה".