שתף קטע נבחר

 

דיווח מההכנות לפסגה: "ההפתעה יכולה להיות גדולה"

בפיונגיאנג לא ציפו להתנפלות על סגנית שר החוץ, והמשלחת האמריקנית עוד מתלבטת איך צריך לפנות לקים ג'ונג און. טראמפ עומד על כך שהפגישה תחל בארבע עיניים, אך בשירות החשאי חוששים - בין היתר, משום שבצפון קוריאה יודעים על ארה"ב הרבה יותר מאשר ארה"ב יודעת עליהם. דיווח מיוחד

 

אורלי אזולאי מדווחת מסינגפור    (צילום: עידן ארבל ואלי סגל)

אורלי אזולאי מדווחת מסינגפור    (צילום: עידן ארבל ואלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

במשלחת האמריקנית עדיין מתלבטים בשאלה איך אמור הנשיא דונלד טראמפ לפנות לבן שיחו בפסגה, קים ג'ונג און: "אדוני היושב ראש", "המנהיג" או אולי "מיסטר קים"?. במשלחת מנסים לגשש מה יהיה מקובל ותקין, כאשר ברור להם כי קים יפנה לטראמפ בתואר "מיסטר פרזידנט" - והאחרון יפנה אל מקבילו הצפון-קוריאני, ככל הנראה, בתואר "אדוני היו"ר (Mr. Chairman)". אולם, במסגרת כל ההפתעות להן מצפים בסינגפור סביב הפסגה, יכולים השניים עוד להפתיע ולצאת מהחדר כשהם מחובקים ופונים איש לרעהו בשמות פרטיים.

שר החוץ של צפון קוריאה, צ'ו סון הוי מגיע לפגישה עם שגריר ארה
"התנהגות מחפירה". עיתונאים מתנפלים על רכבה של סגנית שר החוץ הצפון קוריאני(צילום: Gettyimages)

היום (ב') בבוקר, שעון סינגפור, נפגשו נציגי המשלחת הצפון קוריאנית עם נציגי המשלחת האמריקנית כדי לתאם פרטים אחרונים לקראת הפסגה. בראש המשלחת הצפון קוריאנית עומדת סגנית שר החוץ צ'ו סון הוי. היא נכנסה למלון חמורת סבר, ומאחוריה צעדו שניים מחברי המשלחת. כולם ענדו על דש הבגד את סמל צפון קוריאה. לאחר שעתיים יצאה ראש המשלחת, לבדה, והלכה למלונו של קים ג'ונג און כדי לדווח לו וככל הנראה גם לשמוע מה דעתו הסופית לגבי הסיכומים שהושגו.

שר החוץ של צפון קוריאה, צ'ו סון הוי מגיע לפגישה עם שגריר ארה
עומדת בראש המשלחת לשיחות ההכנה. צ'ון סון הוי(צילום: Gettyimages)

הנציגים הצפון-קוריאנים באים לפגישה עם האמריקנים (צילום: אורלי אזולאי)
(צילום: אורלי אזולאי)

כשיצאה מהמלון התנפלו עליה הכתבים במטר של שאלות ודחפו אותה, עד שאנשי האבטחה של המלון נחלצו לעזרתה, סייעו לה להיכנס למכונית וסימנו לנהג להסיע אותה במהירו מהמקום. צ'ו, כמובן, לא אמרה מילה - אך נראתה מזועזעת מההתרחשות. בצפון קוריאה דבר כזה לא יכול לקרות.

 

"דבר כזה לא ראינו אצלנו מעולם", אמר ל-ynet עיתונאי סינגפורי שנראה נרגש ומובך מהסיטואציה. "היו הרבה סלבריטאים במלון הזה, אבל התנהגות כזו מחפירה לא ראיתי".

 

גם העיתונאים עצמם הביטו כלא מאמינים בסיטואציה. הכתבים המקומיים ציינו באי הבנה גם את העובדה שממשלת צפון קוריאה לא שלחה מאבטחים מטעמה לשמור על המשלחת. חלקם העריכו כי בפיונגיאנג לא צפו שיהיה עניין תקשורתי כה גדול במפגש הטכני הזה, ואולי אף לא ידעו כי הבית הלבן הוציא הודעה שמפגש כזה מתקיים ומסר שעה ומיקום. בצפון קוריאה, הרי, זה לא מקובל.

 

בהודעה הרשמית שפרסם בצהריים הבית הלבן עם פרטים על הפגישה, כונה קים "היושב ראש" - מה שאולי מרמז על כך שהתקבלה החלטה בעניין אופן הפניה. בהודעה נכתב כי טראמפ ימריא חזרה לארה"ב מחר בשעה 15:00 (שעון ישראל). הפגישה, נזכיר, תתקיים בשעה 04:00 לפנות בוקר. עוד מסר הבית הלבן כי "השיחות בין נציגי ארה"ב לצפון קוריאה מתקדמות מהר מהצפוי".

שר החוץ של צפון קוריאה, צ'ו סון הוי מגיע לפגישה עם שגריר ארה
(צילום: Gettyimages)

שר החוץ של צפון קוריאה, צ'ו סון הוי מגיע לפגישה עם שגריר ארה
(צילום: Gettyimages)

למרות החשש הכבד של השירות החשאי האמריקני, טראמפ עומד על כך שהחלק הראשון של הפגישה יהיה בארבע עיניים. מקורבי הנשיא מציינים כי טראמפ, כמו תמיד, מתכוון לפעול על פי תחושת הבטן שלו, והוא רוצה להיות ביחידות עם קים ג'ונג און - כי רק כך הוא יצליח, לטענתו, להבין אם הוא רציני או לא.

 

גורמים במשלחת האמריקנית אמרו ל-ynet הבוקר כי הם "ממש לא יודעים איך זה ייגמר". יש להם תקוות, יש להם הערכות, אבל ההפתעה יכולה להיות גדולה.

 

זו ועידה שטעונה בהפתעות, גם בגלל שלא ידוע הרבה על צפון קוריאה. קים, למשל, יודע הרבה יותר על טראמפ מאשר מה שטראמפ יודע עליו. קשה לתאר עד כמה המדינה הזו סגורה ומבודדת, ולכן השירות החשאי האמריקני לא יודע אפילו איך צריך לפנות לקים. במשלחת מציינים כי יש פרנויות, יש חששות, ויש חוסר היכרות משווע.

 

"יש התרגשות באוויר", אמר אתמול טראמפ ושידר אופטימיות. באופן די מפתיע, הבכיר במשלחת טראמפ למפגש, מזכיר המדינה מייק פומפאו, צייץ בשעות הבוקר כי ארה"ב נחושה להביא לפירוק חצי האי הקוריאני מנשק גרעיני. עד כה מיעט פומפאו להתבטא בנושא השיחות, וההערכות הן שהוא עשה זאת כדי לאותת לצפון קוריאנים כי הנושא חזק על הפרק.

נחיתת טראמפ בסינגפור (צילום: רויטרס, ZUMAPRESS.COM/TNS)
"יש התרגשות באוויר". טראמפ וקים לאחר נחיתתם בסינגפור(צילום: רויטרס, ZUMAPRESS.COM/TNS)

דונלד טראמפ ולי הסיין לונג (צילום: רויטרס)
טראמפ וראש ממשלת סינגפור, לי הסיין לונג(צילום: רויטרס)

אורלי אזולאי (צילום: עידן ארבל)
אורלי אזולאי, שליחת ynet ו"ידיעות אחרונות" לסינגפור(צילום: עידן ארבל)

בהמשך, לאחר סיום המפגש בין טראמפ לראש ממשלת סינגפור לי הסיין לונג, אמר פומפאו כי טראמפ "מוכן היטב" למפגש עם קים. מאוחר יותר אף ציין כי וושינגטון "מוכנה לתת ערבויות ביטחוניות חסרות תקדים לפיונגיאנג". במקביל, טראמפ שוחח בטלפון עם נשיא דרום קוריאה מון ג'אה-אין, כחלק מההכנות לפסגה.

 

במלונו של קים ג'ונג און הזהירו הלילה מאבטחים אורחים אחרים במלון שלא לצלם תמונות כשקים צועד לעבר הלימוזינה שלו. כששני אורחים צילמו תמונה בכל זאת הסתער עליהם נציג צפון קוריאני ודרש לבדוק את הטלפונים שלהם. "ראיתי אותם מצלמים את יושב הראש שלנו! איך הם מעיזים? אסור להם!", אמר אחר כך לסוכנות הידיעות רויטרס. תחת עינו הבוחנת של אותו נציג צפון קוריאני ושל נציג המלון מחק אחד האורחים האלה את התמונות ממכשירו.

 

קים ג'ונג און, למעשה, כבר יוצא מורווח מהפסגה הזו עוד לפני שהיא נפתחה. הוא מתהלך בטרקלינים, יש לו אבק של לגיטימציה, והאמריקנים נזהרים שלא להרגיז אותו או לעצבן אותו. הם לא מעלים את הנושא של זכויות האדם בצפון קוריאה - שמצבן, כידוע, בכי רע. האמריקנים מתעלמים מהנושא הזה וכנראה שאחת ההסכמות היא שהנושא הזה לא יעלה בפסגה הזו כלל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Gettyimages
המולה סביב רכבה של צ'ו סון הוי
צילום: Gettyimages
מומלצים