צעירה טורקייה נעצרה בנתב"ג: "חשודה בקשרים עם ארגוני טרור"
המשטרה עצרה את אייברו אוזקאן, בת 27, כשעמדה לצאת מהמדינה. לפי שב"כ, היא חשודה בסיכון ביטחון המדינה וביצירת קשר עם ארגוני טרור. בשגרירות הטורקית אמרו כי הם עוקבים מקרוב אחרי המקרה. "מדובר במעצר שרירותי", אמרה אחותה
המשטרה עצרה בנמל התעופה בן גוריון אזרחית טורקיה שעמדה לצאת מישראל. העצורה היא אייברו אוזקאן בת ה-27, החשודה בסיכון ביטחון המדינה וביצירת קשר עם ארגוני טרור. משירות הביטחון הכללי נמסר כי היא הועברה לטיפול גורמי הביטחון.
סוכנות הידיעות הטורקית "אנטוליה" ציטטה את עורך דינה, שאישר כי מרשתו חשודה בקשרים עם ארגון טרור וכי היא נעצרה בנתב"ג.
הסוכנות הטורקית דיווחה עוד כי מעצר של אוזקאן הוארך בבית משפט עד 21 ביוני. בשגרירות הטורקית בישראל מסרו ל"אנטוליה" כי הם עוקבים מקרוב אחר המקרה. אליף, אחותה הגדולה של אייברו, אמרה כי היא נכלאה כשאין נגדה ראיות או מסמכים שיגבו זאת.
"לא יכולנו ליצור קשר עם אחותי. לא יכולנו אפילו לטלפן אליה. גם עורך דינה לא הצליח לדבר איתה, למרות שהיה בבית המשפט. הוא ייפגש איתה ביום שני", סיפרה, "זה לא חוקי לכלוא אותה כך. זו הפרה של זכויות אדם. מדובר במעצר שרירותי. ישראל עושה זאת מסיבות פוליטיות".
היחסים בין ישראל לטורקיה נמצאים במגמה שלילית, כשלפני כחודש חלה החרפה נוספת ביחסים כשמשרד החוץ הטורקי זימן את שגריר ישראל באנקרה איתן נאה והודיע לו שהוא צריך לעזוב. יום לפני כן הודיעה טורקיה כי היא מחזירה את השגרירים מארצות הברית ומישראל, והכריזה על שלושה ימי אבל בעקבות הרג 61 הפלסטינים שהתפרעו על הגדר ברצועת עזה והעברת השגרירות האמריקנית מתל אביב לירושלים.
יממה לאחר גירוש השגריר נאה, הוא תועד כשהוא עובר טקס השפלה מצולם כשנדרש לעבור בידוק קפדני בנמל התעופה הבינלאומי באיסטנבול. הוא התבקש להסיר את נעליו כשאיש ביטחון נגע במכנסיו. צוותי תקשורת טורקיים זומנו לצפות בנעשה וצילמו אותו מרים את הז'קט לבקשת אנשי הביטחון.
נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, תקף את ישראל וכינה אותה "מדינת טרור". הוא הוסיף כי "המתקפה נגד המפגינים בעזה חושפת את פרצופה המכוער של ישראל - שמבצעת רצח עם בעזה". בעקבות האירועים, קראו באנקרה לכינוס חירום של ארגון מדינות האיסלאם.
אחרי גירוש השגריר קרא שר החוץ הטורקי מבלוט צ'בושואלו להגיש תלונה לבית הדין הבינלאומי בהאג ולהעמיד לדין את ישראל על "הטבח בעזה". בריאיון לרשת TRT, גם קרא לכינון ועדה עצמאית שתחקור את מקרי המוות של הפלסטינים בגבול רצועת עזה. בחודש שעבר הודה בכיר חמאס כי 50 מתוך 62 ההרוגים היו אנשי ארגונו.