שתף קטע נבחר

 

אחד ממארגני עצרת "משיח בכיכר": "האירוע יתקיים, לא נבטל הפרדה בין גברים לנשים"

לקראת האירוע של חסידות חב"ד בכיכר רבין, הודיעה עיריית ת"א-יפו כי היא לא תאפשר אירועים עם הפרדה מגדרית במרחב הציבורי. אחד ממארגני העצרת אמר לאולפן ynet: "לא נבטל את ההפרדה, זה אירוע של תפילה". מנכ"לית שדולת הנשים: "זה אירוע תרבותי, לא דתי. ההפרדה אסורה"

 

הריאיון עם איש חב"ד ומנכ"לית שדולת הנשים

הריאיון עם איש חב"ד ומנכ"לית שדולת הנשים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בנצי פרידמן, אחד ממארגני העצרת "משיח בכיכר" שאמורה להתקיים ביום שני בכיכר רבין ב תל אביב, ציין הבוקר (יום ג') כי לא חל שום שינוי בתוכניות של חסידות חב"ד לקיים את האירוע. ברקע הצהרת עיריית תל אביב-יפו, שלפיה היא לא תאפשר במרחב הציבורי קיום אירועים שבהם יש הפרדה מגדרית בין נשים לגברים, הבהיר פרידמן בריאיון באולפן ynet כי "האירוע לא בוטל".

 

תחת הכותרת "אמונה, שמחה, גאולה", ביקשו חסידיו של הרבי מלובביץ' לערוך בי"ז בתמוז אירוע לכבודו בכיכר המפורסמת בתל אביב. באירוע המדובר אמורים להופיע בין היתר אריאל זילבר ומקהלת ילדים. אלא שלקראת העצרת התברר בעירייה כי לנשים הוקצה אזור ישיבה נפרד. בעקבות כך פנו ארגוני נשים וחברי מועצת העיר לראש העיר רון חולדאי בדרישה שיפעל לביטול האירוע.

הזמנה של האירוע של חב
ההזמנה לעצרת

אתמול, כאמור, הודיעה העירייה כי היא לא תאפשר לקיים במרחב הציבורי אירועים שבהם מתקיימת הפרדה מגדרית בין גברים לנשים. חוות דעת של היועץ המשפטי לממשלה קבעה כי בסמכות העירייה לקבוע שלא תתקיים הפרדה מגדרית באישורה.

 

"עירנו תל אביב-יפו, שבה הוקראה מגילת העצמאות, הייתה תמיד חלוצה בכל הקשור לשמירה על זכויות האדם, שוויון ושוויון מגדרי בפרט", אמר ראש העיר חולדאי. "החלטה זו עולה בקנה אחד עם ערכיה של מדינת ישראל החותרת לשוויון זכויות תוך ביעור התופעה החמורה של הדרת נשים מהמרחב הציבורי".

 

בעירייה הדגישו כי האירוע שמתוכנן להיערך בכיכר רבין אינו בעל אופי דתי מובהק, ולכן אירוע עם הפרדה מגדרית צפוי להתבטל. עוד אמרו בעירייה כי למארגנים ניתנה הזכות להשמיע את טענותיהם לפני שתתקבל החלטה סופית.

ריאיון אולפן בנוגע לביטול האירוע בהשתתפות מיכל גרא מרגליות ובנצי פרידמן ()
גרא-מרגליות ופרידמן בעימות באולפן ynet

ואף על פי כן, בנצי פרידמן, אחד ממארגני העצרת, הבהיר כי היא תיערך כמתוכנן. "האירוע לא בוטל, גם העירייה לא הודיעה על ביטול האירוע, אלא הודיעה שהיא הולכת לבקש מאיתנו לבטל את ההפרדה. ברור שלא נבטל את ההפרדה, זה אירוע של תפילה, במרכז האירוע יתקיים מעמד של קידוש לבנה. המשנה ליועץ המשפטי לממשלה דנה זילבר אמרה בעבר שאירוע של תפילה מטבע הדברים יופרד. נשים שמאמינות בזה - רוצות את זה".

 

מיכל גרא-מרגליות, מנכ"לית שדולת הנשים שהתארחה אף היא באולפן, אמרה בתגובה: "אנחנו לא רוצות לבטל את האירוע והאירוע אכן לא בוטל. זה לא מה שאמר היועץ המשפטי לממשלה וזה גם לא מה שאמר ראש העיר חולדאי. ההפרדה המגדרית היא אסורה. לא מדובר באירוע דתי, מדובר באירוע עם נופך דתי אבל זה אירוע תרבותי".

 

היא אמרה עוד כי "זה נכון שהאירוע הזה פרטי, אבל מרגע שהוא נמצא בכיכר העיר יש לו משמעויות ציבוריות אמיתיות. חוק איסור אפליה במוצרים או שירותים ציבוריים לא מבחין בין אירוע ציבורי לאירוע פרטי. הוא אומר 'בכניסה לאירוע ציבורי לא תוכל להיות הפרדה על בסיס מין, אלא בחריגים מאוד מאוד מצומצמים'. אם הקהל מעוניין בהפרדה – אדרבא, אבל לא הפרדה מגדרית ממסדית ומחיצות".

 

המארגן פרידמן ציין כי "חב"ד היא תנועה של אהבת ישראל. גם לאירוע הזה אנחנו מזמינים את כל עם ישראל, כל מי שרוצה, גברים ונשים, מי שרוצה מוזמן בשמחה לבוא ולהתכבד באהבה ובשמחה. הנקודה היא שכל בית חב"ד שעושה אירועים שאינם בעלי אופי כמו שמוגדר בחוק דתי פולחני – הוא יכול לעשות אותו בצורה שמאופשרת לפי ההלכה".

 

"להתחייב למאבק באפליה מגדרית" 

מנכ"לית שדולת הנשים גרא-מרגליות אמרה עוד כי "עיריית תל אביב-יפו הציבה את הרף הראוי וקבעה חד-משמעית כי לא תאפשר הפרדה בין נשים לגברים באירועים במרחב הציבורי. אנחנו קוראות ל-256 הרשויות המקומיות בישראל להצטרף לעיריית תל אביב-יפו ולהצהיר שהן מחויבות למאבק באפליה מגדרית".

 

חבר מועצת העיר ראובן לדיאנסקי ("חי - חילונים ירוקים") אמר כי "לפני שבועיים פניתי לראש העיר חולדאי ודרשתי ממנו לאסור על קיום העצרת של חב"ד בגלל הפרדה מגדרית פסולה. זה צעד חשוב שהעירייה הודיעה בישיבת המועצה שלא לאפשר קיומה של הפרדה מגדרית באירוע".

 

חברת מועצת העיר ציפי ברנד ("שימו לב הורים") אמרה: "על ראש העיר חולדאי לבטל את האירוע המבזה של חב"ד בכיכר רבין. האירוע 'משיח בכיכר' היה אמור להתקיים במעמד רבנים, אישי ציבור ואמנים. אני בעד קיום אירועים מכל סוג ולכל מגזר, אירועים המייצגים את הפלורליזם המופלא של העיר, אבל אסור לנו לשתוק אל מול אירוע המדיר במרחב הציבורי כ-50% מאזרחיות תל אביב-יפו. נגמרו הימים שבהם מפרידים נשים מגברים במרחב הציבורי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים