שתף קטע נבחר

 

נתניהו באזכרה לאחיו: "היה בעל איכויות פיקוד ואומץ לב"

בבית העלמין בהר הרצל התקיים טקס האזכרה במלאת 42 שנים לנפילתו של יוני נתניהו במבצע אנטבה. ראש הממשלה סיפר על הקרב על נפח במלחמת יום הכיפורים, שבו השתתף אחיו המנוח: "כל הכוח הסורי חוסל. יוני היה בעל קור רוח ואומץ לב - שחשובים לניצחון"

 

 

ראש הממשלה בטקס האזכרה ליוני נתניהו ז"ל    (צילום: לע"מ)

ראש הממשלה בטקס האזכרה ליוני נתניהו ז"ל    (צילום: לע"מ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

היום (ג') התקיים בבית העלמין הצבאי בהר הרצל טקס האזכרה במלאת 42 שנים לנפילתו של יוני נתניהו, אחיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שנהרג בעת שפיקד על לוחמי סיירת מטכ"ל במבצע לשחרור החטופים באנטבה ביולי 1976. באירוע השתתפו גם שרים, חברי כנסת, מפקדי צה"ל בעבר ובהווה ובני משפחת נתניהו - רעיית ראש הממשלה שרה והבנים יאיר ואבנר.

 

נתניהו אמר במהלך האירוע כי הוא "בדרך כלל לא נוהג לדבר במעמד הזה - ולדעתי לא דיברתי במשך 42 שנים - אבל הייתי רוצה לציין את הקרב על נפח (במהלך מלחמת יום הכיפורים - א.א), שבו כוח קומנדו סורי של כ-50 התקיל את היחידה של יוני, שמנתה 30 איש, הסתיים בנפילתם של שלושה מלוחמינו. כל הכוח הסורי חוסל - אף על פי שהם פתחו באש. ליוני היו איכויות של פיקוד וקריאת הקרב בקור רוח ואומץ לב - שהן חשובות לניצחון".

 

בנימין נתניהו (צילום: לע
בני משפחת נתניהו ליד קברו של יוני(צילום: לע"מ)

בנימין נתניהו (צילום: לע
(צילום: לע"מ)

 

על תפקודו במלחמה זכה יוני נתניהו באות המופת. ביוני 1975 התמנה לתפקיד מפקד סיירת מטכ"ל. שנה לאחר מכן, כאמור, יצא למבצע אנטבה. במהלך הפריצה לטרמינל שבו שהו החטופים - נורה בחזהו. זמן קצר לאחר מכן נפטר.

 

 "אחר הצהריים נחנוך את האגף החדש במוזיאון הגדודים העבריים - השורש הברור של צבא ההגנה לישראל - שהוקמו לפני מאה שנים, כשזאב ז'ובטינסקי ויוסף טרומפלדור באו לצבא הבריטי ואמרו כי היהודים יכולים להיות לוחמים", המשיך נתניהו. "זה היה רעיון מהפכני. אחר כך הוקם הגדוד העברי הראשון".

 

יוני נתניהו ז"ל (מתוך הסרט) (מתוך הסרט)
יוני נתניהו ז"ל(מתוך הסרט)

"הגדוד הזה", הוסיף ראש הממשלה, "נלחם פה, בארץ ישראל, וצעד עם סמלים, מגן דוד ודגל. זה ריגש את העולם כולו. בצעדה הראשונה שלהם בלונדון הייתה התרגשות כבירה. מפקד הגדוד הזה היה קצין בריטי בשם ג'ון הנרי פטרסון. הוא ידע את התנ"ך ו'נכבש' על-ידי אותם לוחמים יהודיים".

 

"כעבור כ-20 שנים, ב-1938", אמר נתניהו, "אבי, שהיה בן 28 בסך הכול, יצא ללונדון ושכנע את ז'בוטינסקי שהוא צריך להעתיק את פעולתו מלונדון לארה"ב, למען המדינה היהודית. בהגיעם לשם, זמן קצר לאחר מכן - ז'בוטינסקי מת. אבי שכנע אותו להתרכז במאבק, לא רק למען מדינה יהודית, אלא למען צבא יהודי ועברי".

 

עוד אמר נתניהו, כי "מי שעזר לו במאמץ ההסברתי הזה שלא סופר, אבל יסופר, זה אותו קצין, ג'ון הנרי פטרסון, שבינתיים הגיע לארה"ב. הידידות ביניהם נרקמה והתהדקה. כתוצאה מכך, החליטו אבי ואמי זיכרונם לברכה לקרוא לבנם הבכור שנולד שם, באותה שליחות ציונית בארה"ב ב-1946, יונתן, 'ג'ונתן'. 'ג'ון' על שמו של ג'ון הנרי פטרסון, המפקד הראשון של הכוח העברי הלוחם מזה 2,000 שנה, ו'נתן' על שם סבי נתן מיליקובסקי, נתניהו, זכרונו לברכה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מהאלבום המשפחתי
יוני נתניהו ז"ל
מהאלבום המשפחתי
מומלצים