תמך בעינויים בעיראק, התנגד לטראמפ: הפרשן הרפובליקני המשפיע הלך לעולמו
צ'ארלס קראוטהאמר, מהעיתונאים הבכירים ביותר בארה"ב, מת לאחר מאבק במחלת הסרטן. הפרשן היהודי שזכה בפוליצר ונודע במילותיו החדות כתב עבור "וושינגטון פוסט" במשך יותר מ-30 שנה והופיע רבות ב"פוקס ניוז"
הפרשן הפוליטי הבכיר של "וושינגטון פוסט", צ'ארלס קראוטהאמר, הלך אתמול (ו') לעולמו בגיל 68 לאחר מאבק במחלת הסרטן. ההודעה על מותו נמסרה מהעיתון שבו כתב מ-1984 ומרשת "פוקס ניוז" שהעסיקה אותו. הוא הותיר אחריו אישה ובן.
קראוטהאמר, בן להורים יהודים שהיגרו מאירופה לניו יורק, הודיע בשנה שעברה על גילוי הגידול הסרטני בבטנו, ובתחילת החודש אמר כי על פי ההערכות נותרו לו שבועות ספורים לחיות. "חיי היו מלאים ואין בי חרטות. עצוב לי ללכת, אך אני עוזב בידיעה שחיי היו בדיוק מה שרציתי", כתב לאחרונה בטורו הקבוע.
קראוטהאמר, פסיכיאטר במקצועו, סיים את לימודי הרפואה באוניברסיטת הרווארד למרות שהיה משותק מצווארו ומטה בעקבות תאונה בשנה הראשונה ללימודיו. בתחילת שנות השבעים, אחד ממחקריו הציג פריצת דרך בחקר ההפרעה הדו-קוטבית, אך בסוף שנות השבעים הצטרף למטה הבחירות של ג'ימי קראר וכתב את נאומיו של סגנו וולטר מונדייל.
הפרשן היהודי זכה לפרס הפוליצר היוקרתי ב-1987 בשל טורי הפרשנות החדים שלו, ועל אף שהזדהה כתומך המפלגה הדמוקרטית בצעירותו, הפך לאחד הקולות המשפיעים בקרב הרפובליקנים. קראוטהאמר אחראי בין השאר להטבעת המושג "דוקטרינת רייגן", שהתייחס לתמיכה האמריקנית במתנגדי הקומוניזם ברחבי העולם במטרה לפגוע בברית המועצות.
לעומת חבריו בפוקס ניוז, קורטהאמר נמנה על מחנה המתנגדים של טראמפ. הפרשן טען לאורך כל הדרך כי טראמפ וולגרי מדי ואינו כשיר לנשיאות. בטור שפרסם לפני שנתיים, שלושה חודשים לפני הבחירות, תקף את המועמד הרפובליקני בחריפות: "כשאני מדמיין את טראמפ בן ה-11, אני רואה בריון לא מפותח בחצר בית הספר. הצרכים שלו ילדותיים - רעב בלתי נגמר לשבחים ולאישור מסובביו".
טראמפ לא נשאר חייב והגיב לעיתונאי המוערך בטוויטר: "מתחזה לבחור חכם, אבל אם תסתכלו על קורות חייו, הוא ממש לא. טיפשון שנמצא ביותר מדי תוכניות בפוקס ניוז. ליצן שמוערך יתר על המידה".
העיתונאי התבטא רבות בעד מלחמת עיראק בתקופתו של הנשיא ג'ורג' בוש הבן, בעיקר על מדיניות העינויים בשבויי המלחמה ("מגושמים ומרושעים לעתים, אך שומרים על הביטחון שלנו", כתב בעבר).
הנשיא בוש ספד לפרשן המנוח וכתב: "במשך עשרות שנים, מילותיו של צ'ארלס חיזקו את הדמוקרטיה שלנו. עבודתו הייתה משפיעה ביותר וקולו יחסר לנו. רעיונותיו וערכיו תמיש יישארו חלק מארצות הברית".
קראוטהאמר היה אחראי במידה רבה להחלטתו של בוש לוותר על מינויה של המקורבת הארייט מאיירס לבית המשפט העליון, בשל היעדר כישורים, לדבריו.
הוא התנגד לנשיא הקודם ברק אובמה, שאת ניצחונו ב-2008 לא הצליח לחזות בטענה כי האמריקנים חוששים ממתקפת טרור בסגנון אסון התאומים. קראוטהאמר החמיא לאובמה על האינטלגנציה שלו, אך מצד שני ביקר רבות את אופיו.