שתף קטע נבחר

 

בכיר אירופי: "הסכסוך על מדיניות ההגירה פוגע ביכולת גרמניה לפעול באיחוד"

נציב התקציב באיחוד האירופי אמר כי מפלגת האיחוד הנוצרי-סוציאלי פוגעת ביכולתה של גרמניה לפעול באיחוד. יו"ר המפלגה הודיע כי יורה בקרוב למשטרת הגבולות לא להכניס מהגרים ללא תעודות בתוקף. מרקל תגיע בראשון לוועידת ראשי האיחוד ותנסה לחתום על הסכמי הגירה בילטרליים חדשים

נציב התקציב באיחוד האירופי וחבר מפלגתה של קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, גונתר אוטינגר, אמר כי איומיה של מפלגת האיחוד הנוצרי-סוציאלי בנוגע למדיניות ההגירה פוגעים ביכולת גרמניה לפעול באיחוד האירופי. הדברים נאמרו לקראת פגישת ראשי האיחוד בבריסל ביום ראשון, שם תנסה מרקל להגיע להסכמי הגירה חדשים.

הורסט זיהופר ואנגלה מרקל (צילום: רויטרס, EPA)
מרקל ויו"ר מפלגת האיחוד הנוצרי-סוציאלי. "המפלגה פוגעת ביכולת גרמניה לפעול באיחוד האירופי"(צילום: רויטרס, EPA)

אוטינגר אמר בראיון לעיתון גרמני כי עמיתיו בבריסל משבחים את גרמניה על יציבותה, "אך כעת מפלגת האיחוד הנוצרי-סוציאלי (CSU) פוגעת ביכולתה של גרמניה לפעול באיחוד האירופי".

 

בשיחה עם עיתונאים בלוקסמבורג הוא הוסיף כי כל המדינות באיחוד צריכות לסייע לשכנות מדרום: "אני חושב שכל אירופה צריכה להראות סולידריות כלפי אלה שנפגעו ביותר. עלינו להקל על הנטל שמוטל עליהן, לפצות אותן ולהוקיר את מאמציהן".

 

איטליה סירבה, ספרד קלטה: הספינה אקווריוס

איטליה סירבה, ספרד קלטה: הספינה אקווריוס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ביום ראשון יתכנסו בבריסל מנהיגי האיחוד האירופי למיני-פסגה שתעסוק בנושאי הגירה. הכינוס נערך בעקבות הודעתה של הממשלה החדשה באיטליה כי לא תסכים להיות "מחנה הפליטים" של אירופה וכי סירות מהגרים שיגיעו לחופיה לא יורשו לעגון בהם. המהלך גרר מחאה נרחבת מצד צרפת וגרמניה ואף מצד ספרד, שנאלצה לקבל מהגרים שלא נקלטו באיטליה.

 

אבל אלה לא הבעיות היחידות שניצבות בפני מרקל. מפלגת האיחוד הנוצרי-סוציאלי, בעלת בריתה של מפלגתה של מרקל זה 70 שנה, איימה בימים האחרונים על פירוק הברית. יו"ר המפלגה ושר הפנים הורסט זיהופר הודיע שהחליט להורות למשטרת הגבולות שלא לאפשר עוד את כניסתם של מהגרים נטולי מסמכים בתוקף או מהגרים שנרשמו כבר כמבקשי מקלט במדינות אירופיות אחרות.

מהגרים בגרמניה. שר הפנים הורה לא להכניס מהגרים בלי תעודות בתוקף (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
מהגרים בגרמניה. שר הפנים הורה לא להכניס מהגרים בלי תעודות בתוקף(צילום: gettyimages)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

מרקל מתנגדת לצעד החד-צדדי הזה וטוענת שהוא יכביד את נטל המהגרים על מדינות דרום אירופה ועלול ליצור עימותים בין המדינות - מה שיחליש את האיחוד האירופי כולו. ברגע האמת זיהופר נתן לקנצלרית ארכה של שבועיים שבמהלכה היא תצטרף להגיע להסכמי הגירה בילטרליים חדשים עם מדינות אחרות באירופה, הסכמים שהיא תנסה לגבש במהלך הפגישה בבריסל.

 

לפי שעה לא ברור מה תציע מרקל בשיחות למדינות האחרות. "אצטרך לדון במה שחשוב לאחרים", אמרה. "כרגע אני לא יכולה לומר מה זה". עם זאת הודתה כי לא ברור מה יקרה אם לא תצליח לגבש את ההסכמים האמורים. זיהופר אמר: "אנחנו מאחלים לקנצלרית הצלחה בזה. אבל אנחנו מתעקשים על עמדתנו שאם זה לא יצליח – חייבים לאפשר למשטרת הגבולות להורות למהגרים בגבול לחזור על עקבותיהם מיד כשהם מגיעים".

 

ביום שלישי נפגשה מרקל עם נשיא צרפת עמנואל מקרון והשניים הסכימו כי יש לפעול להחזרת המהגרים ממדינות האיחוד האירופי אל המדינות שדרכן הם נכנסו לאירופה. לאחר הפגישה של שני המנהיגים בפרברי ברלין, אמר מקרון כי הם מעוניינים לגבש הסכם שיאפשר זאת וכי "מוכרחים להתמודד עם אתגר המהגרים".

 

בעיית המהגרים מעוררת דיון ציבורי ער בגרמניה מאז שבקיץ 2015 פתחה מרקל את שערי ארצה ל-1.6 מיליון מהגרים – רבים מהם פליטים שברחו מהמלחמות בעיראק ובסוריה. הקשיים שהתלוו לכניסת המהגרים, בכלל זה דיווחים על אירועי אלימות רבים, הגבירו מאוד את תמיכת הציבור במפלגת הימין הקיצוני "אלטרנטיבה לגרמניה", ובבחירות אשתקד היא זכתה ב-94 מושבים בבונדסטאג.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים