שתף קטע נבחר

 

החוקים תקועים, השלטון המקומי מציע: "נכשיר הסייעות"

פרסום ראשון: מרכז השלטון המקומי מציע לקחת תחת חסותו את נושא הכשרת הסייעות לגיל הרך - על רקע ריבוי מקרי ההתעללות בפעוטונים. יו"ר המרכז חיים ביבס: "על המדינה לדאוג להכשרת סייעות שמטפלות בפעוטות עד גיל שלוש". הערב: פגישה מכרעת בנוגע להצעת החוק להצבת מצלמות בפעוטונים

 

הפגנה בתל אביב בעד פיקוח על הפעוטונים    (צילום: מתן טורקיה)

הפגנה בתל אביב בעד פיקוח על הפעוטונים    (צילום: מתן טורקיה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פרסום ראשון: על רקע ריבוי מקרי ההתעללות בפעוטונים שנחשפו לאחרונה, מרכז השלטון המקומי מציע לקחת תחת חסותו באופן מיידי את כל נושא הכשרת הסייעות המטפלות לגיל הרך. במרכז השלטון המקומי, שכבר כיום מכשיר אלפי סייעות לגנים שבהם מתחנכים ילדים בגילאים 6-3, מסבירים כי מדובר בגוף היחיד שמסוגל להתחיל בהכשרות בהיקף רחב לגילאי לידה עד שלוש לקראת שנת הלימודים הבאה, היות והתשתית כבר פרוסה ב-58 מוקדים ברשויות מקומיות ברחבי הארץ.

 

עוד בנושא: 

סימני התעללות בצוואר בגן ברמת גן: "חנקו את הבת שלי"

החשד לאלימות בגן ברמת גן: חבלות תועדו כבר לפני שנה

ההורים צעקו לגננת בהארכת המעצר: "תתביישי לך, מפלצת"

תלונות חדשות על הגננת החשודה: "השאירה ילדים בחדר חשוך ומבודד"

 

יו"ר מרכז השלטון המקומי, חיים ביבס, שיגר מכתב בנושא לשר העבודה והרווחה, חיים כץ, ולשר האוצר, משה כחלון, שבו ציין כי הסייעות שמשתתפות בקורסים שהמרכז מעביר כיום עוברות הכשרה מקיפה של 270 שעות על פי הנחיות משרד החינוך.

 

ביבס הצהיר כי ביכולתו של המרכז להוסיף באופן מיידי כיתות ייעודיות לסייעות של הגיל הרך בכל רשות או אזור שמעוניין בכך, ואף לבנות קורס ייעודי, שיהווה כלי סינון עבור אלו שלא מתאימות לטיפול בילדים בגיל הרך וכן כלי עבודה עבור אלו שכן נמצאו מתאימות לכך. לדבריו של ביבס, אם המדינה תחליט לחייב סייעות לעבור קורס הכשרה לתפקיד זה ותממן אותו, מרכז השלטון המקומי ערוך לדאוג להכשרה בסיסית אף בקיץ הקרוב.

 

תיעוד: התעללות בפעוטון

תיעוד: התעללות בפעוטון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עלות הכשרת הגננות כיום עומדת על 4,700 שקלים, לקורס שנמשך כשנתיים, וברוב המקרים היא ממומנת באופן מלא או חלקי על ידי המדינה וגופים שונים. עלות התוכנית שמציע מרכז השלטון המקומי עבור הסייעות גמישה ותלויה באורכם של הקורסים, כמות המשתתפות וכו'. ההערכה היא כי מכיוון שבהכשרת הסייעות נדרש מרכיב פדגוגי בהיקף קטן יותר מאשר בהכשרת גננות לגילאים מבוגרים יותר, העלות תפחת ויכולה להגיע אף לכדי כ-400 שקלים לקורס בלבד.

 

ביבס אמר ל-ynet כי "היעדר הכשרה בסיסית לסייעות לגיל הרך וחוסר הפיקוח על עבודתן השוטפת הביאו לדאבוננו למקרי קיצון אך גם מעבר לכך - למצב שבו הסייעות מתפקדות על תקן בייביסיטר בלבד, ללא הידע הדרוש לטיפול בילדינו הרכים. אם המדינה החליטה שהכשרה לסייעות לילדים בגילאי 6-3 הינה חובה, קל וחומר שעל המדינה לדאוג להכשרה עבור סייעות עד גיל שלוש".

 

הפגנה מול קריית הממשלה (צילום: שאול גולן)
הפגנה מול קריית הממשלה(צילום: שאול גולן)

הפגנת הורים נגד התעללות ילדיהם בגן הקטנטנים של יעל  (צילום: יאיר שגיא)
הפגנה נגד "הקטנטנים של יעל"(צילום: יאיר שגיא)

סימני האלימות שאיתם חזר הילד מהגן ()
סימני אלימות על פרק יד של ילד

סיגל אלקיים בבית המשפט (צילום: יריב כץ)
סיגל אלקיים בבית המשפט(צילום: יריב כץ)

 

יו"ר הוועדה לזכויות הילד: "הצעה מצוינת"

יו"ר הוועדה לזכויות הילד, ח"כ יפעת שאשא-ביטון (כולנו), בירכה על התוכנית. "זו הצעה מצוינת", אמרה. "ראשית כי הם כבר עושים את זה, ויתרון נוסף הוא שזה יוצר יותר מחויבות ומעורבות של הרשויות המקומיות בכל הנוגע לגילאי לידה עד שלוש, ולהן יש את היכולת לעשות את המיפויים המדויקים של הצרכים בתחומן".

 

ממשרד העבודה והרווחה נמסר בתגובה להצעה כי "בימים האחרונים מתקיים משא ומתן עם משרד האוצר לגבי מימון הצעת החוק הממשלתית שהביא השר כץ". ממשרד האוצר לא נמסרה תגובה.

 

בתוך כך, הערב (ב') תתקיים פגישה שמוגדרת מכרעת בנוגע להצעת החוק להצבת מצלמות בפעוטונים, בהשתתפות מגישת ההצעה, ח"כ שאשא-ביטון, היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט ונציגי משרדי הרווחה, האוצר והמשפטים. בפגישה יוכרע המתווה המוסכם בין הצדדים, כשסלע המחלוקת העיקרי הוא האם לחייב את הצבת המצלמות באופן גורף או לחילופין לתמרץ ולעודד מפעילי מעונות יום להציב מצלמות באמצעות הטבות ומענקים, וכן מתן המענה החוקי לסוגיות הקשורות בפרטיות.

 

הצעת החוק קובעת כי יוצבו מצלמות בכל מעונות היום והפעוטונים, שאת התיעוד בהן ניתן יהיה לשלוף במקרה של חשד סביר לביצוע עבירה ואך ורק על פי צו של בית משפט. התיעוד ייעשה במעגל סגור, יהיה מאובטח ויתבצע בכל שעות היממה.

חיים ביבס ()
חיים ביבס

על רקע המשא ומתן המתנהל, ועדת השרים לענייני חקיקה דחתה אתמול את הדיון בהצעת חוק המצלמות שהגיש ח"כ איציק שמולי (המחנה הציוני). "דחיית ההחלטה פעם נוספת ללא הגבלת זמן בשעה שכל יום פעוטות סופגים אלימות והתעללות בפעוטונים היא שערורייה אדירה שמשלבת אטימות ורשעות", אמר שמולי. "הרצח של הפעוט הבא כבר מעבר לפינה והשרים לא יוכלו לומר אז שאין להם אחריות לכך ושעשו את הכול כדי למנוע אותו. כואב ומקומם שבמקום להגן על חיי הילדים הממשלה מהמרת על חייהם".

 

גם בנוגע להצעות חוק הפיקוח על הפעוטונים, של השר כץ וח"כ שאשא-ביטון, חלה התקדמות במשא ומתן מול משרד האוצר בימים האחרונים. על פי ההצעות, כל המסגרות לגיל הרך, גם הפרטיות, יהיו תחת פיקוח משרד העבודה והרווחה. בימים אלה נדונה אפשרות שהחלת הפיקוח תהיה הדרגתית, כך שבתחילה היא תכלול רק את הנושאים הדחופים ביותר, הנוגעים לביטחון האישי של הפעוטות, כגון בדיקת תעודות יושר וכשירות נפשית של צוות המעון והכשרתו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים