כדורגל עם הנסיך: צפו בוויליאם מבקיע פנדל ביפו
הביקור המלכותי נמשך: הדוכס מקיימברידג', בנעלי ספורט, שיחק כדורגל עם ילדים יהודים וערבים. הוא החמיץ פנדל, והבקיע בבעיטה השנייה. לפני כן הוא העניק לנשיא ריבלין את חולצת קבוצת הכדורגל ליברפול, חתומה על ידי סטיבן ג'רארד. התחנה הבאה: חוף פרישמן, שם התקבל בתשואות
משחקים כדורגל עם הנסיך, בזמן המונדיאל: הנסיך וויליאם, הדוכס מקיימברידג', שהחל הבוקר (ג') את ביקורו בישראל ב"יד ושם", השתתף במשחק כדורגל מטעם ארגון "שער שוויון" ו"מרכז פרס לשלום וחדשנות". הנסיך, שהגיע נועל נעלי ספורט, הגיע למשחק בהשתתפות ילדים יהודים וערבים באצטדיון נווה-גולן ביפו. הוא החמיץ פנדל, והבקיע בבעיטה השנייה. בתום המשחק, לחץ הנסיך את ילדי הילדים והקבוצה הצטלמה יחד. לאחר המשחק ביפו, המשיך הנסיך לחוף פרישמן בתל אביב - שם התקבל בתשואות וצפה במשחק כדורעף מסוכת המציל.
הערב, עם הגיעו של הנסיך וויליאם לשגרירות בריטניה ברמת גן, הודיעה העירייה כי השלטים האלקטרוניים ברחבי העיר יקדמו את פניו של הדוכס מקיימברידג' עם ברכה.
לפני משחק הכדורגל נפגש הנסיך עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו שרה ולאחר מכן הגיע לבית הנשיא בירושלים - שם הוא קיים פגישה עם ראובן (רובי) ריבלין. ריבלין פנה לנסיך בפגישתם ואמר: "הוד מלכותו, ברצוני לספר לך שנולדתי ב-9 בספטמבר 1939 כנתין בריטי. הצהרת בלפור למעשה סייעה להקמת מדינת ישראל ולהביא לכלל מציאות את העובדה שהעם היהודי חייב לחזור למולדתו ושאנחנו נוכל לחלוק את המדינה עם כל האנשים שחיים כאן ועם כל העמים".
הנסיך וויליאם הודה לנשיא על דבריו ואמר: "זהו ביקורי הראשון בישראל ואני מצפה לפגוש כמה ישראלים שרק ניתן, ולהבין בימים הקרובים יותר מההיסטוריה הישראלית והתרבות. אני מגיע לכאן מביקור מרגש מאוד ב'יד ושם', שם למדתי הרבה יותר משידעתי עד היום על האמת מאחורי הזוועות שהתרחשו ליהודים בתקופת השואה. אני בהחלט מצפה ללמוד הרבה על האזור ואני מלא תקווה שניתן יהיה להשכין שלום באזור. אני בטוח שיהיה לי מאוד מעניין בעיר העתיקה ביום חמישי".
ריבלין הגיש לנסיך מתנה היסטורית ומרגשת. במרתפי יד בן צבי אותר לקראת ביקורו של הנסיך וויליאם אוצר היסטורי מרתק, אלבום תצלומים המתוארך בין השנים 1850- 1860 השייך לאליזבת אן פין, אשת הקונסול הבריטי ג'ימס פין, ששרת בארץ ישראל בתקופה בה ביקר בה סבא רבא של הנסיך וויליאם, הוא הנסיך מוויילס אדוארד.
בתוך האלבום התגלה דיוקנו המצולם של סב-סבו של הנסיך צ'ארלס, אביו של הנסיך וויליאם, ולצד הצילום נשמרה ידיעה על ביקורו של הנסיך אדוארד בירושלים שהתפרסמה בעיתון 'המגיד', 29 באפריל, 1862. על הידיעה חתום יוסף ריבלין, סב רבא של הנשיא, ראובן ריבלין, מצד אמו, מחשובי פרנסי היישוב היהודי בירושלים ומי שכונה 'בונה השכונות' בעיר החדשה שמחוץ לחומות.
הנשיא העניק לנסיך את העתק דיוקנו של הסבא-רבא אשר נמצא באלבום של אשת הקונסול כרוך קטיפה אדומה ועיטורי ברזל. במהלך ביקור הנסיך בבית הנשיא, הוא התרשם גם מהעותק המקורי של האלבום שהובא אל המשכן במיוחד והוצב על כן למשמרת עד תום הביקור, אז הושב אל ספריית "יד יצחק בן־צבי" בירושלים. הנשיא הגיש לנסיך את המתנה ואמר: "יום אחד, כשתהיה מלך אנגליה, אני מקווה שתגיע לישראל שוב לביקור - עם אשתך וילדיך, ותוכל למלא לעצמך אלבום תמונות של זיכרונות מאושרים בארץ הזאת".
הנסיך העניק לנשיא במתנה חולצה של קבוצת ליברפול מהליגה האנגלית, החתומה על ידי סטיבן ג'רארד, לשעבר קפטן הקבוצה ואחד מסמליה הגדולים. הנשיא הודה לנסיך על המתנה שהובילה את השניים להאריך בשיחה על מצב הכדורגל האנגלי והישראלי, בטרם נפרדו לשלום.
זמן קצר אחרי שהתארח במעון ראש הממשלה, אמר נתניהו: "שמחנו לארח את הנסיך ויליאם בביקור מלכותי רשמי ראשון של בן מלוכה בריטי בישראל. שוחחנו על הרבה דברים - על השירות הצבאי של כל אחד מאיתנו, על הליקופטרים, על הכדורגל, על המונדיאל.
"רגע מרגש מאוד היה בפגישה של הנסיך וויליאם, שהוא הנין של הנסיכה אליס, סבתא רבתא שלו. הוא פגש צאצאים של המשפחה שהיא הצילה ביוון. היא הייתה שם, והיא הגנה על משפחה יהודיה מהגסטפו, ופגשנו עכשיו את הצאצאים שלה שפגשו אותו. ואמרתי לו שהוא בטח מאוד גאה בסבתא רבתא שלו שהצילה יהודים חסרי מגן. ואני, כראש ממשלת ישראל, מאוד גאה על כך שיהודים אינם חסרי מגן יותר. יש לנו, ברוך השם, צבא להגן על עצמנו בכוחות עצמנו".