שתף קטע נבחר

 

מקרון מתכנן: "שירות לאומי" לנוער הצרפתי

נשיא הרפובליקה, שנזף בחודש שעבר בנער שפנה אליו בחוסר נימוס, הכריז על התוכנית לעידוד המעורבות האזרחית של הדור הצעיר. התוכנית, שזוכה לביקורת רבה מצד הנוער, תחייב בני ובנות 16 להתנדב בגופים אזרחיים או ביטחוניים במשך כמה חודשים

הכל מתחיל בחינוך? נשיא צרפת עמנואל מקרון הציג אתמול (ד') את התוכנית הממשלתית שתחזק את המעורבות האזרחית של הנערות והנערים ברחבי הרפובליקה.

 

על פי התוכנית, שמקרון הציג אותה עוד בבחירות לנשיאות, כל הנערים והנערות ישרתו את ארצם כבר בגיל 16 כדי לפתח אחריות אזרחית ולאחד את האומה.

 

 

מקרון נוזף בנער שפנה אליו בשם "מנו"

מקרון נוזף בנער שפנה אליו בשם "מנו"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

התוכנית של מקרון מתחלקת לשני שלבים - תחילה יחויבו הנערים והנערות להתנדב בחברה, או כפי שהממשלה הגדירה זאת "ליצור קשרים חדשים ולפתח את אחריותם החברתית". יוזמי התוכנית שואפים לכך שהנערים והנערות בצרפת יראו בהתנדבות בעמותות ובקרנות צדקה כלא פחות חשובה מהתנדבות במשטרה, מערך כיבוי האש והצבא.

 

בחלקה השני של התוכנית, שייערך בין שלושה חודשים לשנה, הנערים והנערות יתנדבו במערך הביטחוני, אך עדיין יוכלו לבחור בגופים שעוסקים במורשת, הגנה על הסביבה, או עזרה לחלשים.

 

עמנואל מקרון  (צילום: AP)
רוצה לעודד את הנוער להתנדב יותר בחברה. עמנואל מקרון(צילום: AP)

מקרון הוא הנשיא הצרפתי הראשון שלא שירת בצבא. גיוס החובה בוטל ב-1996, כשהנשיא היה בן 18 בלבד. עד אז כל הצעירים הצרפתים חויבו לשרת לפחות שנה בכוחות הביטחון הצרפתיים. אך לקראת סוף שנות התשעים הצורך בכמות הרבה של החיילים ירד - והחוק בוטל.

 

על אף שרעיונו המקורי של מקרון היה לחייב את כל הצעירים בגילאים 21-18 להתנסות בשגרה צבאית במשך לפחות חודש - התוכנית נאלצה להתרכך בעיקר משיקולי תקציב, ותתמקד כאמור בבני נוער שיוכלו לבחור להתנדב בגופים אזרחיים.

 

על פי ה-BBC, משרדי הממשלה בצרפת מפתחים את התוכנית לקראת ההשקה בתחילת השנה הבאה - אך האחראים לכך כבר נתקלים בקשיים משפטיים. החוקה הצרפתית אוסרת על הרשויות לחייב אוכלוסיות שלמות להתרחק מביתם אלא אם כן מדובר בהכרח ביטחוני.

 

על אף חשיבות התוכנית בעיני הנשיא, לא פחות מ-14 ארגוני נוער הביעו את התנגדותם עוד לפני שהכריז עליה באופן רשמי. עיקר הטענות נגד התוכנית מתמקדות בכך שהממסד מחייב אותם להשתתף בה. "לבחור להתנדב בחברה זה לא פחות חשוב מההתנדבות עצמה, אם לא יותר מכך", טענו הפעילים הצעירים נגד הנשיא.

 

על פי הסקרים שערכה הממשלה בחודש מרץ האחרון, יותר מ-60% מהנחקרים תומכים בתוכנית הלאומית של מקרון, אך עם התגברות הטענות מצד בני הנוער - התמיכה דעכה מעט.

 

בחודש האחרון דווח על הנער שפנה לנשיא הצרפתי בחוסר נימוס במהלך טקס לציון 78 שנה לנאום "18 ביוני" של שרל דה גול, שבו קרא לצרפתים להתנגד לכניעה ולכיבוש הנאצי. הנשיא מקרון נזף בנער ואמר לו: "אתה נמצא בטקס רשמי ולא יכול להתנהג ככה. אתה יכול להתנהג כמו ליצן, אבל היום אנחנו שרים את ההמנון ואת שיר הפרטיזן. אתה תפנה אליי כ'נשיא הרפובליקה' או פשוט כ'אדוני'".

 

מקרון זכה לביקורת שלילית על תגובתו הקשה, ועל פי כלי התקשורת בצרפת, הנער הפגוע ממעט לצאת מביתו מאז התקרית וחושש שילעגו לו בבית הספר. העיתונאית הצרפתייה קמיל קרונייה צייצה בחשבון הטוויטר שלה כי "תלמידים אחרים שחולפים על פניו צוחקים וצופים בסרטון באינטרנט שוב ושוב. הוא נראה המום ומדוכא לחלוטין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
עמנואל מקרון
צילום: רויטרס
מומלצים