שתף קטע נבחר

 

המדינה שלא מפסיקה לעבוד מקצרת את השבוע

דרום קוריאה מנסה לשנות את האופי הוורקהולי שלה, כשברקע שיעור המתאבדים הגבוה במדינות המפותחות. היא מקווה שמעבר מ-68 שעות עבודה ל-52 ישפר את החיים. במדינה שמכורה לעבודה לא כולם תומכים בחוק

בדרום קוריאה נכנס לתוקף חוק שמגביל משמעותית את שעות העבודה השבועיות, במטרה לשפר את האיזון בין העבודה לחיי היומיום במדינה שעובדת קשה מדי. עד כה התירה דרום קוריאה לעבוד 68 שעות בשבוע לכל היותר. כעת היא קצצה את שבוע העבודה ל-52 שעות - 40 שעות קבועות ו-12 שעות נוספות.

פועלים ב דרום קוריאה (צילום: gettyimages)
מפעל של יונדאי בדרום קוריאה(צילום: gettyimages)

ראשית יוטל החוק החדש על חברות עם יותר מ-300 עובדים, שיידרשו ליישם את ההנחיות החדשות תוך חצי שנה. מעסיקים שיעברו על החוק עלולים לרצות עד שנתיים מאסר ולספוג קנס של 17 אלף דולר. בתי עסק עם 50 עד 300 עובדים יידרשו לעמוד בתנאים מ-2020. עסקים קטנים יותר – רק מ-2021.

 

החוק החדש הוא אחת מהבטחות הבחירות המרכזיות של הנשיא מון ג'אה אין, שנכנס לתפקידו במאי 2017. "הפחתת שעות העבודה זו הזדמנות חשובה לעבור מחברה שעובדת יותר מדי לחברה שמוצאת את הזמן להיות עם המשפחות", אמר מון לעוזריו הבכירים.

פועלים ב דרום קוריאה (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)
 

התרבות הוורקוהולית של דרום קוריאה הובילה להתפתחות תעשייתית מהירה אחרי מלחמת קוריאה שתמה ב-1953. עם זאת ההשפעה הבריאותית קשה, ובדרום קוריאה קושרים בין העומס בשעות העבודה לשיעור ההתאבדויות הגבוה בקרב המדינות המפותחות.

 

הממשלה נאבקת לשנות את תדמיתה של דרום קוריאה כמדינה עם תרבות עבודה מלחיצה, שבה האזרחים ממשיכים לעבוד גם באפיסת כוחות ונשארים במשרד גם אחרי שעות העבודה הרשמיות. במדינה אסייתית אחרת, יפן, מנסה המדינה להילחם בתופעת ה"קארושי" - מוות כתוצאה מעודף עבודה.

דונלד טראמפ נפגש עם נשיא דרום קוריאה מון ג'אה אין הבית הלבן וושינגטון ארה
הנשיא מון ג'אה אין(צילום: AP)
  

במשרד העבודה הדרום קוריאני אמרו שהממשלה תפקח ביסודיות על יישום החוק החדש. מפלגת השלטון, המפלגה הדמוקרטית, מסרה שאם הצעד יצליח חייהם של העובדים הדרום קוריאנים ישתפרו. בקרב האופוזיציה - והמעסיקים - נשמעה התנגדות לחוק.

 

מפלגת החירות הקוריאנית הביעה חשש שהעובדים שמעסיקיהם ימנעו מהם לעבוד שעות נוספות יאלצו למצוא עבודות במשרה חלקית, אחרת יתקשו להתפרנס. הם קראו לממשלה לאמץ גישה גמישה יותר. בעלי עסקים קטנים ובינוניים אמרו שהם יתקשו למצוא מספיק עובדים כדי לחפות על הירידה בתפוקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
עובד במפעל של יונדאי בדרום קוריאה
צילום: gettyimages
מומלצים