איחוד משפחות המהגרים שהופרדו: "יידרשו בדיקות DNA"
לדברי הממשל האמריקני, כ-3,000 ילדים ששוהים במחנות האוהלים נפרדו מהוריהם עוד במהלך מסעם לחציית גבול מקסיקו - ולא הופרדו על ידי הרשויות. כדי לאחד אותם עם הוריהם ייערכו בדיקות DNA
הממשל האמריקני בוחן מקרים של כ-3,000 ילדים שאומרים שהופרדו מהוריהם לאחר שחצו את הגבול בין ארצות הברית למקסיקו. כך אמר אתמול (יום ה') מזכיר הבריאות האמריקני אלכס אזר. לדבריו, מדובר למעשה בילדים שנפרדו מהוריהם עוד במהלך מסעם, ולא הופרדו על ידי הרשויות, ולכן ייעשה שימוש בבדיקות DNA לצורך זיהוי המשפחות ואיחודן.
על פי הדיווח ברשת NBC, הבדיקה נעשית בעקבות החלטת בית משפט האמריקני שקבעה כי יש לאחד את הילדים עם הוריהם עוד החודש. אזר הוסיף כי אישוש טענות להורות באמצעות מסמכים יימשך זמן רב מדי - ולכן יידרשו בדיקות ה-DNA.
בעבר אזר כבר ציין כי 2,047 ילדים ששוהים במחנות יתאחדו עם הוריהם, אך אתמול הודה שמדובר במספר גדול בהרבה משום שבית המשפט דורש שכל הילדים יתאחדו עם משפחותיהם - אפילו אלו שהופרדו מהוריהם עוד לפני שמדיניות "אפס סובלנות" בגבול נכנסה לתוקפה בחודש מאי האחרון.
"חשוב לזכור שהמידע שילדים נותנים הוא לא תמיד מידע אמין", אמר אזר, שהסביר את ההחלטה לבצע בדיקות DNA כדי להוכיח הורות. במחלקת הבריאות האמריקנית הבהירו כי תוצאות בדיקות ה-DNA ישמשו רק לבדיקת ההורות.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ חתם לפני כשבועיים על צו נשיאותי שקבע כי מסתננים לארה"ב הנעצרים בגבול עם מקסיקו לא יופרדו עוד מילדיהם. טראמפ הדגיש עם זאת כי אין מדובר בסיומה של מדיניות ה"אפס סובלנות" למסתננים שעליה הכריז ממשלו. "הצו עוסק בשמירת המשפחות יחד במקביל לכך שנוודא שיש לנו גבול חזק מאוד, עוצמתי מאוד", אמר טראמפ במעמד החתימה. הוא שב ואמר: "לא אהבתי לראות משפחות מופרדות".
ארה"ב סערה בשבועות האחרונים בשל מדיניותו של ממשל טראמפ, שבמסגרתה ילדים החוצים שלא כחוק עם הוריהם או עם מלווה בגיר אחר את הגבול ממקסיקו לארה"ב נלקחים מהם – ונשלחים למתקנים נפרדים. אלפי ילדים נקרעו בחודשים האחרונים ממשפחותיהם וממלוויהם.
ההפרדה נעשתה במסגרת מדיניות ה"אפס סובלנות" שעליה הכריז ממשל טראמפ: במסגרת מלחמתו בהסתננות הבלתי חוקית לארה"ב החליט ממשל טראמפ שכל מי שנתפס חוצה את הגבול שלא כחוק יעמוד לדין, אבל את הילדים אי אפשר להעמיד לדין לפי החוק. לכן, כדי שאפשר יהיה להגיש כתב אישום נגד הוריהם, הועברו ההורים לטיפול רשויות אכיפת החוק – ואילו הילדים נשלחו למתקנים נפרדים, ומשרד הבריאות והרווחה הוא שטיפל בהם. כיוון שהם נחשבים לקטינים השוהים בארה"ב ללא מלווה בגיר, המשרד היה רשאי גם לשלוח אותם למשפחות אומנה. בעבר היה נהוג שמהגרים ללא עבר פלילי חמור משוחררים ממעצר בעודם ממתינים לדיון בבקשת המקלט שלהם.
ההחלטה להפריד את הילדים מהוריהם ולהחזיק אותם במתקנים נפרדים גררה בשבועות האחרונים ביקורת קשה על הממשל הן מגורמים בארה"ב עצמה והן מרחבי העולם. טראמפ מצדו המשיך להגן על המדיניות הזו, וטען כי חוסר הנכונות של הדמוקרטים להגיע להסכמה בקונגרס על רפורמה בחוקי ההגירה היא שמעכבת מציאת פתרון לבעיה.