מתקפת ח"כים בליכוד נגד היועמ"ש: "לא יוזמן לוועדה"
החלטת היועץ המשפטי לממשלה למנוע את השתתפות נציגי רשויות האכיפה בדיון בתלונות נגד מפקד להב 433 לשעבר רוני ריטמן, ממשיכה לעורר תרעומת במפלגת השלטון: יו"ר הוועדה שעוסקת בהכנת חוק הלאום, ח"כ אמיר אוחנה, ימנע את זימון מנדלבליט ונציגיו לוועדה: "הוא פגע בציבור"
חזית בליכוד נגד היועץ המשפטי לממשלה: כמה שעות אחרי שיו"ר ועדת הפנים של הכנסת, ח"כ יואב קיש, תקף את היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנלדבליט מבלי להזכיר את שמו, הביע הערב (יום ה') ח"כ אמיר אוחנה ביקורת ישירה כלפי היועץ.
בעקבות החלטתו של מנדלבליט לבטל את השתתפותם של נציגי רשויות אכיפת החוק בדיון בוועדת הפנים, שהיה אמור לעסוק בתלונות נגד מפקד יחידת להב 433 לשעבר רוני ריטמן, הודיע ח"כ אוחנה כי הוא לא יזמן את היועץ המשפטי לממשלה או את נציגיו לדיונים בוועדת חוק יסוד הלאום שבראשה הוא עומד.
"היועץ המשפטי לממשלה הגזים: הכנסת היא הציבור והיועץ הוא משרת ציבור", כתב ח"כ אוחנה בחשבון הטוויטר שלו. "בהחלטתו שלא לשלוח את נציגיו במפגיע לוועדת הפנים - הוא פגע בציבור ובעצמו. עד שלא יוסדר העניין עם חברי יואב קיש - לא אאפשר לו או לנציגיו לדבר בוועדה בראשותי ואני קורא לחבריי יושבי ראש הוועדות לנהוג כך".
מנדלבליט הודיע הבוקר כי כי נציגי מערכת אכיפת החוק - פרקליטות המדינה, המשטרה ומח"ש - לא יתייצבו לדיון שזומן בוועדת הפנים של הכנסת, נוכח החשש לפגיעה בחקירות הנוגעות לראש הממשלה. הדיון זומן לאחר שעורכי הדין של משפחת ראש הממשלה פנו למנדלבליט בדרישה לבדוק מחדש את החקירות שהתנהלו בזמן כהונתו של ריטמן כמפקד יחידת להב 433.
בעקבות כך החליט ח"כ קיש לדחות את הדיון בנוגע לריטמן בוועדת הפנים ואף ציין כי יפעל להקמת ועדת חקירה ממלכתית לבדיקת זיהום החקירות נגד ראש הממשלה ורעייתו שרה. קיש תקף כאמור את מנדלבליט מבלי לציין את שמו.
"מהרגע שקבעתי את הדיון להיום ניסו גורמים במערכת אכיפת החוק לעצור אותו לבטל אותו, גורמים שתפקידם הם בעצם האמונים על אכיפת החוק, הם מנסים לבטל דיון בכנסת ישראל בטענות מביכות של חשש להטיית משפט או פגיעה בחקירה מתנהלת וזאת למרות שאמרתי מפורשות שלא כך יהיה", אמר קיש.
"אני אומר בצורה ברורה כי לא אתן את ידי להשתקה זו", הבהיר יו"ר ועדת הפנים. "על הכנסת יש חובה לפקח על התנהלות גורמי האכיפה גם במקרה הנוכחי. לראש הממשלה, כמו לכל נחקר אחר, מגיעה הזכות להחקר ללא ניגוד עניינים. לפיכך, אני קורא ואפעל כבר בתחילת שבוע הבא להקמת ועדת חקירה ממלכתית בלתי תלויה לבחינת זיהום החקירות נגד ראש הממשלה ורעייתו".
הוא הוסיף ואמר בעקבות החלטת היועץ המשפטי מנדבליט למנוע את השתתפות גורמי האכיפה בוועדה כי "לפגיעה בכבוד הכנסת יש משמעות. כדי לסיים את הביזיון הזה, שפקידים בכירים ברשות המבצעת לא מגיעים לדיונים בכנסת כשבא להם, אקדם ואגיש חקיקה שקובעת עונשים פרסנוליים על מי שלא מגיע ולא מתייצב לוועדת הכנסת כפי שעשיתי בעבר. הפעם אני בטוח שאף שר לא יעצור אותה".
סגנית יו"ר הכנסת, ח"כ רויטל סויד (המחנה הציוני), אמרה בתגובה: "ראש הממשלה, שרת המשפטים ושרים בממשלה שותקים מול חברי כנסת שעושים בכנסת כבשלהם, ודורשים לכופף את החוק לצורכיהם וצורכי שולחיהם. הם משתפים פעולה עם בריונים פרלמנטריים. זה הם שכפופים לחוק ולא החוק שכפוף בפניהם".