שתף קטע נבחר

 

מחאה גאה על האפליה בזכות להורות: "לסיים את הפרק החשוך"

לקראת ההצבעה בכנסת על אישור התיקון לחוק הפונדקאות, שממשיך להנציח את אפליית הזוגות החד-מיניים, צפויים אלפים להפגין במוצאי שבת מול קריית הממשלה בתל אביב. "חברי הכנסת אוהבים להניף דגלי גאווה, אבל ברגע האמת מצביעים נגדנו", אמרו באגודה למען הלהט"ב

 

 

סרטון שהופץ לקראת הפגנת המחאה    (אגודה למען הלהטב)

סרטון שהופץ לקראת הפגנת המחאה    (אגודה למען הלהטב)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

דורשים שוויון זכויות: יומיים לפני שחברי הכנסת יתבקשו לאשר בקריאה שנייה ושלישית את התיקון לחוק הפונדקאות, תיערך במוצאי השבת הקרובה סמוך לקריית הממשלה בתל אביב הפגנת ענק בדרישה להעניק לחברי הקהילה הגאה שוויון זכויות מלא בכל הקשור להורות. "לא ניתן שיקדמו חוקים להט"בופובים בישראל 2018", אמרו מארגני ההפגנה, שבה צפויים להשתתף אלפי בני אדם.

 

ביום שני השבוע אישרה ועדת הרווחה של הכנסת את התיקון לחוק, שלפיו יורחב מעגל הזכאיות לבצע פונדקאות בישראל גם לנשים ללא בן זוג. מנגד, זוגות חד-מיניים לא יוכלו ללדת בארץ בהליך פונדקאות.

הזמנה להפגנה ()
ההזמנה להפגנה שהופצה ברשתות החבתיות
 

חברי הקהילה הגאה נאלצים כיום לוותר על רישומם כהורים, לוותר על אימוץ ופונדקאות ולהיאבק בממסד עבור הכרתם כהורים טרנסים. "איך חברי וחברות הכנסת שלנו אוהבים להניף דגלי גאווה ולהתחבק איתנו, ובעיקר לדבר מעל לבמות שלנו, אבל ברגע האמת מצביעים נגדנו?", תהו באגודה למען הלהט"ב, שמארגנת את ההפגנה.

 

עוד אמרו באגודה: "כמה אפשר לספוג את זה? אנחנו קוראות וקוראים לכם להצטרף אלינו למחאה הגדולה ביותר שהייתה בישראל למען שוויון בהורות. כן לרישום שני/שתי ההורים, כן לאימוץ, כן לפונדקאות, כן להכרה וזכויות של הורים טרנסים. לא ניתן לראש הממשלה להתהדר בזכויות, בשעה שהקואליציה שלו מצביעה נגדנו מדי יום".

 

הדיון בוועדת הרווחה של הכנסת    (צילום: ערוץ הכנסת)

הדיון בוועדת הרווחה של הכנסת    (צילום: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המארגנים קיבלו חיזוק מראש העיר תל אביב-יפו רון חולדאי שאמר כי "מדינת ישראל לא יכולה להמשיך לחבק את קהילת הלהט"ב מול העולם ביד אחת ולהפוך אותם לאזרחים סוג ב' ביד השנייה. הפרק החשוך הזה צריך להסתיים".

 

חולדאי ציין עוד "הפוליטיקאים שחושבים שהם יכולים להמשיך במשחק הכפול הזה לא יסיימו את הפרק הזה בעצמם. אנחנו, שמאמינים שהמדינה שלנו צריכה להיות מדינה מודרנית, פלורליסטית ומכילה - צריכים להתייצב לצד הקהילה הגאה ולדרוש את זה. בגו זקוף, בקול בוטח, בלי להתבלבל. זה לא המאבק שלהם, זה המאבק של כולנו והוא יכריע כיצד תיראה המדינה שאנחנו כל כך אוהבים.

 

"אנחנו עדיין חברה בהתהוות המעצבת את ערכיה וצביונה. אני מאמין בדמוקרטיה, שוויון וסובלנות - ובזכויות משפחות להט"ביות כנגזרת של ערכים אלה. הבשורה הזאת תצא מתל אביב-יפו ותשטוף את הארץ. לא נוותר עד שהשפיות תנצח".

 

"באנגלית הרהוטה של רה"מ אנחנו גן עדן להט"בי" 

חן אריאלי, יו"ר האגודה למען הלהט"ב, הסבירה כי "רק לפני שנה עמדנו מול קריית הממשלה עשרות אלפי נשים וגברים, להט"בים וחברינו, וזעקנו נגד המדיניות המפלה, המקוממת והמעליבה של ממשלת ישראל. באנגלית הרהוטה של ראש הממשלה אנחנו גן עדן להט"בי, אבל במציאות חיינו לא מאפשרים לנו להינשא, לא מאפשרים לנו להביא ילדים לעולם ואם כבר הצלחנו, מערימים עלינו קשיים בירוקרטיים מיותרים. אנחנו חוזרות וחוזרים לקריית הממשלה כי יש גבול כמה 'לא' אפשר לשמוע. אנחנו אומרות לא ללה"טבופוביה ולא לאפליה ולא נשתוק עד שהיא תסתיים".

הפגנת תמיכה להטב
ההפגנה הקודמת של הקהילה הגאה מול קריית הממשלה בתל אביב(צילום: עומר שלו)
 

מצעד הגאווה 2018 (צילום: אסף קמר)
"לא ניתן שיקדמו חוקים להט"בופובים בישראל 2018"(צילום: אסף קמר)
 

עוז פרבין, יו"ר עמותת "אבות גאים", אמר כי "אין למדינה כל זכות לשלול מההומואים ומאף אחד את הזכות והחלום להפוך להורים ולשלוח אותם למדינות זרות לקבל רישיון להורות. יש הזדמנות להקל על מאות אלפי אזרחים את התהליך להקים משפחה ולהביא ילדים ולעשות את זה במדינה שלהם לה הם תורמים מדי יום ביומו, ככל האזרחים האחרים. לא להמשך התעמרות, הרמיסה והאפליה נגד הקהילה הלהט"ב".

 

יואב ואיתי ארד-פנקס, שהגישו בעבר את בג"ץ הפונדקאות, אמרו כי ההצבעה ביום שני על חוק הפונדקאות תראה את היחס של הפוליטיקאים אל הקהילה הגאה כולה. "זה המבחן האמיתי של הכנסת", אמרו השניים.

 

הם הוסיפו כי "בית המשפט העליון קבע שהחוק מפלה אותנו, אבל המדינה בחרה לעשות צחוק מהחלטת בג"ץ ולבגוד באזרחים שלה באמצעות הצעת חוק שעוזרת ובצדק לנשים יחידניות אבל מנציחה אפליה של המוני להט"בים שבסך הכול רוצים להיות הורים. כל זה במקביל להמשך התנכרות באימוץ, בצווי הורות לזוגות נשים, באפליה מתמשכת של טרנסג'נדרים ובמניעת תקציבים. ביום שבת נבהיר לח"כים ולממשלה שאנחנו לא מוכנים לקבל יותר את המצב שבו אומרים לנו בפנים שאנחנו סוג ב'".

 

אירוע הגאווה הראשון באשקלון    (צילום בראל אפרים)

אירוע הגאווה הראשון באשקלון    (צילום בראל אפרים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הפכנת תמיכה בקהילה הגאה (צילום: בראל אפרים )
אירוע הגאווה הראשון באשקלון, היום(צילום: בראל אפרים )

הפכנת תמיכה בקהילה הגאה (צילום: בראל אפרים )
(צילום: בראל אפרים )

הפכנת תמיכה בקהילה הגאה (צילום: בראל אפרים )
(צילום: בראל אפרים )

במקביל, כ-150 בני אדם השתתפו היום באירוע הגאווה הראשון באשקלון, שנערך בחוף דלילה. האירוע התקיים ללא תמיכתה של העירייה, ומומן באמצעות קמפיין "הדסטארט" שחצה את היעד של המארגנים שעמד על עשרת אלפים שקלים.

 

לפני האירוע הביעו תושבים בעיר התנגדות לקיומו, ואף הופצה כרזה בחתימה רבנים שכינו אותו "מעשה נבלה ופריצות שמטרתו לזהם את העיר".

 

טל בוכניק, אחד ממארגני האירוע, אמר: "אשקלון היא יותר מסורתית וימנית אבל למרות זאת אנחנו מקבלים חיבוק חם מהרחוב ומהעסקים בעיר. המשטרה סייעה לנו אבל העירייה סירבה להקצות לנו גנרטור לטובת חשמל לאירוע, למרות שהיא עושה את זה בכל שבוע כשיש הרקדה בחוף. אנחנו קוראים להידברות, לקירוב ולשיח".

 

מעיריית אשקלון לא נמסרה תגובה לטענות.

 

מחר, יום שישי, יתקיים מצעד הגאווה הרביעי בחדרה. המשתתפים יתכנסו ברחבת העירייה ומשם ייצאו ב-11 בבוקר למצעד לאורך הרחובות הלל יפה, הרברט סמואל, דרך השוק ורחוב הגיבורים עד לאירוע הסיום ברחבה הצמודה לקניון עופר לב חדרה. רחובות המסלול ייחסמו לתנועה בזמן המצעד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומר שלו
הפגנת המחאה הקודמת ליד קריית הממשלה בתל אביב
צילום: עומר שלו
מומלצים