הרוג ו-4 פצועים בתאונה במנהרה ליד בית שאן
פועל אחד נהרג וארבעה נפצעו באורח קל ובינוני לאחר שכבל של מנוף נקרע, ודוד מלא במלט נפל לתוך פיר שבו היו 11 פועלים, בפרויקט אנרגיה שאובה ליד קיבוץ רשפים. כוחות כיבוי חילצו שישה פועלים שלא נפגעו. באותו מקום נהרגו שני פועלים בשנים האחרונות
אסון נוסף בפרויקט אנרגיה שאובה בעמק המעיינות: פועל כבן 30 נהרג הבוקר (יום ו') ושניים כבני 18 נפצעו באורח בינוני, לאחר שכבל של מנוף נקרע ודוד מלא במלט נפל לתוך פיר שבו היו פועלים במנהרה. שני פועלים נוספים נפצעו באורח קל מאוד. שישה פועלים חולצו מהמנהרה ללא פגע. למרות זאת הם הועברו לבדיקות במקום.
כוחות כיבוי עמלו במשך כשעה כדי לחלץ את הלכודים, שאיתם נוצר קשר - באמצעות המעליות של הפרויקט עצמו. מפקד תחנת הכיבוי בעפולה, טפסר משנה מיקי כהן, אמר כי הלכודים היו בעומק של כ-50 מטרים.
סגן מנהל מרחב גלבוע במד"א, וויסאם זועבי, שהגיע למקום האסון, אמר: "הגענו למקום עם אמבולנסים, ניידות לטיפול נמרץ ומסוק מד"א שנחת בסמוך, דיווחו לנו שבעת הנפילה היו במקום 11 אנשים. מדובר היה באירוע מורכב שמצריך שיתוף פעולה מהיר בין הגופים, שפעלו במקום וכך באמת היה. בתחילה חולצו והגיעו אלינו חמישה נפגעים, אחד היה מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה, עם פגיעה רב מערכתית, ביצענו בדיקות רפואיות, הוא היה ללא סימני חיים ונאלצנו לקבוע את מותו במקום".
זועבי הוסיף: "ארבעה נפגעים נוספים שחולצו היו בהכרה מלאה וסבלו מפציעות שונות, לאחר מיון ראשוני וטיפול דחוף בשטח, העברנו שניים למסוק ושניים נוספים לאמבולנסים שלנו ופינינו אותם לבית החולים. בהמשך הגיעו עוד שישה עובדים שחולצו ללא פגע, בדקנו אותם והם לא נזקקו לפינוי. ביחס לתנאים בשטח, החילוץ, הטיפול והפינוי היה מקצועי ומהיר - בזכות שיתוף הפעולה שהיה בין כל מי שפעל במקום, לצערנו האירוע הסתיים באובדן חיי אדם".
במשך זמן רב לא היה ידוע כמה עובדים בדיוק נלכדו במנהרה. בחדר הבקרה של הפרויקט אמור להיות תיעוד מדויק של כל מי שירד למערכת המנהרות, אך התיאום והספירה נמשכו זמן רב. בעקבות האסון הודיעה המשטרה על סגירת האתר עד לבירור פרטי התאונה.
במאי 2016 נהרג לימן פאייד (46), נהג דחפור תושב יפיע, בקריסת מנהרה באתר הקמת תחנת כוח באזור עמק המעיינות שבעמק בית שאן. במאי 2015 נקבר פועל כבן 35 בקריסת מנהרה.
המנהרה נבנית כחלק מפרויקט להפקת חשמל באמצעות אנרגיה שאובה - מערכת של מאגרי מים ומנהרות שבהן יוצבו טורבינות. בשעות השפל של צריכת החשמל נשאבים המים מהמאגר התחתון למאגר העליון. בשעות שבהן יש צורך בייצור חשמל, מוזרמים המים דרך המנהרות כלפי מטה, ומפעילים את הטורבינות.