אני הבוס: פוטין איחר לטראמפ ובא בלימוזינה חדשה
נשיא רוסיה ניצל את הפסגה כדי להציג לעולם את הלימוזינה החדשה שלו – גדולה יותר מזו של נשיא ארה"ב, שמכונה "החיה". הלימוזינה, פרי פיתוח רוסי, מוגנת מתקיפה כימית ויכולה לתפקד כצוללת. וגם: פוטין, מאחר כרוני, נתן לטראמפ לחכות 35 דקות – האם זו טקטיקה?
פנו דרך, היא מגיעה: הפסגה בהלסינקי שבה השתתפו אתמול (ב') דונלד טראמפ וולדימיר פוטין הייתה הזדמנות ראשונה לראות מחוץ לגבולות רוסיה את הלימוזינה החדשה והמפוארת של פוטין – התשובה של הקרמלין ללימוזינה המפורסמת והמשוכללת של נשיא ארה"ב שמכונה "החיה".
עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
פסגת הלסינקי – העדכונים האחרונים:
הלם מטראמפ בארה"ב: "בוגד, אתה בכיס של פוטין"
אין חדש: האיראנים נשארים בסוריה / רון בן ישי
רק פרטים מעטים ידועים על לימוזינת ה-Aurus Senat החדשה של פוטין. לפי דיווחים היא כוללת תא משוריין שקליעים הנורים לעבר המכונית ומטעני חבלה המופעלים נגדה אינם יכולים לחדור אותו. צמיגיה מחוזקים בפלדה, מערכת התקשורת הפנימית בה מאפשרת לשמור על קשר לווייני איתה גם בנסיבות הקשות ביותר, ובמקרה של התקפה כימית יכולה הלימוזינה לנסוע אל המים, להיאטם, לשקוע לחלוטין – ולתפקד כמעין צוללת.
אף שהלימוזינה ארוכה וגדולה יחסית, היא קלה יותר מ"החיה" של טראמפ, ושוקלת כ-6.5 טונות. יש בה מושבי עור לבנים, והיא מצוידת כמובן במערכת מולטימדיה.
"החיה", הלימוזינה של נשיא ארה"ב, נחשבת לכלי הרכב הממוגן ביותר בעולם. בין היתר היא מצוידת בדלתות בעובי 20 סנטימטרים ובחלונות כהים, במערכת תקשורת לוויינית מתקדמת, ולפי דיווחים – אפילו ברימוני עשן ובטילים. גם "החיה" ממוגנת כמובן מפני ירי ומפני מתקפה כימית. למעשה מדובר בבונקר נייד על גלגלים – חסינים לפנצ'רים, כמובן. לפי מקורות זרים, בכל פעם שרכב מהסוג הזה יוצא משימוש הוא מפורק לגורמים על ידי השירות החשאי האמריקני, כדי להימנע מחשיפתם של סודות רבים שהוא טומן בחובו.
טראמפ גאה מאוד בזכות שנפלה בחלקו לנסוע בלימוזינה הנשיאותית, ובמהלך הפגישה שלו בסינגפור עם שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און בחודש שעבר הוא תועד מוביל את קים אל הלימוזינה, מציץ איתו פנימה – ומציג לו אותה לראווה.
לפסגה בהלסינקי הגיע אתמול פוטין באיחור ניכר. היא נערכה בשעת צהריים לא מוקדמת, כזו שאפשרה לפוטין שנת לילה טובה יחסית, ובכל זאת – נשיא רוסיה התייצב לפסגה שעליה דיברו במשך חודשים באיחור של 35 דקות ארוכות. לא מדובר במקרה חריג אצל פוטין: איחורים לפגישות חשובות עם מנהיגים בינלאומיים הם מסורת ארוכה אצלו מאז נבחר לראשונה לנשיא רוסיה בשנת 2000.
בין קורבנותיו הרבים הקודמים אפשר למנות את מלכת בריטניה אליזבת השנייה והאפיפיור פרנסיסקוס. בשנת 2014 איחר פוטין שעות ארוכות לפגישה עם קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, משום שביקורו בסרביה – בדרך לגרמניה – נמשך זמן רב מהרגיל, בין השאר בגלל מצעד צבאי ממושך.
בין האנשים שמכירים היטב את הקרמלין יש מי שמאמינים שחוסר הדיוק של פוטין הוא טקטיקה מכוונת שמטרתה לערער את האיזון בינו לבין בן השיח שמחכה לו. מנגד יש הסבורים כי מדובר בסך הכול בתכונת אופי ולא במדיניות מתוכננת. פוטין מאחר באופן כרוני גם לאירועים רשמיים במוסקבה, ולעתים קרובות איחוריו אליהם נובעים מכך שהוא מאפשר לפגישות שנערכות מעט לפניהם להתארך עד להרבה מעבר למתוכנן. לעתים קרובות נוהג פוטין לערוך פגישות בערב, ואת יומו הוא מתחיל מאוחר יחסית.
אתמול בצהריים, כשלטראמפ נודע שפוטין מאחר, הוא דחה בעצמו את יציאתו מהמלון לארמון הנשיאות של פינלנד, זירת הפגישה עם נשיא רוסיה.