שתף קטע נבחר

 

הלוויין חושף: צפון קוריאה החלה בפירוק אתר שיגור

התמונות מראות פירוק הדרגתי של מתקנים באתר שיגור לוויינים, בהם מתחם לפיתוח מנועי טילים בליסטיים. המהלך הוא כנראה הצעד הצפון-קוריאני הראשון למימוש הבטחות פסגת טראמפ-קים

צילומי לויין של פירוק אתר שיגורי לויין בצפון קוריאה (צילום: AFP)
"אתר משמעותי לפיתוח טכנולוגית הטילים". תצלומי הלווין שנחשפו(צילום: AFP)
 

תצלומי לוויין חדשים שנחשפו על ידי האתר "38North" מראים כי צפון קוריאה החלה בפירוק מתקנים מרכזיים באתר שיגור הלוויינים סוהאי שבדרום מערב המדינה. מדובר במה שמסתמן כצעד הראשון של פיונגיאנג למימוש התחייבויותיה כלפיה וושינגטון במסגרת הפסגה שהתקיימה בין נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לשליט צפון קוריאה קים ג'ונג און בסינגפור.

 

בתצלומים ניתן לראות פירוק הדרגתי של מתקני האתר ובהם מתחם לפיתוח מנועים לטילים בליסטיים שפועלים על דלק נוזלי. בפרסום נכתב כי הפרטים עשויים לרמז על כך שצפון קוריאה מוכנה לוותר לעת עתה על שיגור לוויינים וכן על ניסויים בטילים בליסטיים.

 

כך דיווחה הטלוויזיה בצ' קוריאה על הפסגה

כך דיווחה הטלוויזיה בצ' קוריאה על הפסגה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

צילומי לויין של פירוק אתר שיגורי לויין בצפון קוריאה (צילום: AFP)
צעד ראשון למימוש ההתחייבות כלפי ארה"ב. תצלומי הלוויין שנחשפו(צילום: AFP)

צילומי לוויין של פירוק אתר שיגור בצפון קוריאה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

בדו"ח צוין בנוסף כי לאתר היה תפקיד חשוב בפיתוח טכנולוגיות הטילים הבין יבשתיים של המדינה, מה שמוכיח כי הלחצים שהפעילה ארצות הברית בנושא אכן משפיעים.

 

בתחילת השבוע פורסם בעיתון ה"וושינגטון פוסט" כי טראמפ מביע בשיחות פנימיות תסכול מחוסר ההתקדמות במשא ומתן לפירוק צפון קוריאה מנשק גרעיני - למרות שבהצהרות פומביות הוא טוען שוב ושוב כי השיחות מתקדמות היטב.

 

על פי שישה גורמים בבית הלבן ובמחלקת המדינה שהתראיינו לעיתון בעילום שם, טראמפ מקבל עדכונים יומיים בעניין צפון קוריאה ועל התקדמות המשא ומתן מולה. לפי הדיווח, תסכולו של טראמפ החריף בעקבות החלטתו של שליט צפון קוריאה, קים ג'ונג און, לא להיפגש עם מזכיר המדינה מייק פומפאו בביקורו במדינה בתחילת החודש.

 

דונלד טראמפ עם קים ג'ונג און (צילום: AP)
הלחץ האמריקני השפיע. דונלד טראמפ וקים ג'ונג און בפסגה בסינגפור(צילום: AP)

בין הקשיים במשא ומתן, ציינו הגורמים כי צפון קוריאה ביטלה כמה מפגשים שנקבעו בין נציגי הצדדים, דרשה לקבל יותר כסף ולא הצליחה לקיים תקשורת בסיסית עם ארה"ב. על פי הדיווח, למרות שטראמפ משבח את "ההצלחה" מול צפון קוריאה בפומבי, הוא "רותח" עליה, והביע את התחושה הזו בפני עוזריו.

 

בשבוע שעבר אמר טראמפ בשיחה עם כתבים כי "השיחות מול צפון קוריאה מתקדמות טוב מאוד". לדברי הגורמים, חלק מהתסכול של טראמפ נובע גם מהסיקור התקשורתי של מזכר ההבנות שעליו הוא וקים חתמו בפסגה בחודש שעבר בסינגפור. מבחינתו, ההישג הגדול של החתימה, שאינה כוללת לוחות זמנים וגם אינה מבטלת את הסנקציות האמריקניות על צפון קוריאה, היה הפחתה משמעותית של המתח בין שתי המדינות - שעד לא מזמן היו על סף מלחמה גרעינית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
צילומי הלוויין בצפון
צילום: AFP
מומלצים