באישון לילה, בלי תיאום: חזרו להתנחלות שפונתה
כ-200 מתנחלים, בהם משפחות שלמות, הגיעו לשא-נור שצפון השומרון, 13 שנה לאחר הפינוי בתוכנית ההתנתקות. "זה מעשה חינוכי, אנחנו כאן כדי לכפר על חרפת הפינוי", אמרו
חזרו באישון לילה להתנחלות שפונתה: כ-200 מתנחלים עלו הלילה (יום ג') להתנחלות שא-נור שבצפון השומרון, ביום השנה לפינויה. למתנחלים הצטרפו חברי הכנסת שולי מועלם ובצלאל סמוטריץ' מהבית היהודי. למהלך, העלייה שבוצע ללא תיאום עם זרועות הביטחון, היו אחראים אנשי גרעין חומש.
אחד מהם, בני גל, סיפר על המהלך: "ההתארגנות עם המשפחות והלוגיסטיקה דרשה היערכות מוקדמת. חזרנו הביתה מתוך אידיאולוגיה של אהבת ארץ ישראל. יש למעשה הזה משמעות חלוצית וחינוכית. כשעולים למקום עם משפחות ללא חשמל ומים, יש צורך בהרבה הכנה".
בין העולים לשא-נור גם משפחות שלמות שהגיעו יחד. חנה גולדמינץ שהגיעה למקום עם שבעת ילדיה הסבירה: "מדובר במעשה חינוכי ולכן בחרתי לעלות עם ילדיי. זהו חלק בשרשרת העשייה שלנו כדי לכפר על חרפת הפינוי שנעשתה כאן".
חברת הכנסת שולי מועלם (הבית היהודי) התייחסה להגעה לשא-נור: "בניגוד לחומש שהיא הרבה יותר נגישה, לשא-נור לא הגענו תקופה ארוכה. זה שנה וחצי אנחנו מובילים לביטול אותו חוק התנתקות שהוטל על צפון השומרון שלצערי עולה שוב ושוב לוועדת שרים ולא עובר בגלל וטו של ראש הממשלה. במלאות 13 שנים לגירוש, לחושך המוחלט של התיישבות יהודית שנהרסה ביישובי צפון השומרון, אנחנו מדליקים את האור מחדש אנחנו עדיין מחוייבים למקום הזה".
חבר סיעתה בצלאל סמוטריץ': "טעויות צריך לתקן. אין ילד אחד שלא מבין שהגירוש הזה היה איוולת. הדיון הוא מול ראש הממשלה ושר הביטחון. התשובה מדוע החוק לא בוטל עדיין נתונה בידיו של נתניהו. אנחנו כבר למדנו שכשיוצרים לחץ ציבורי ופוליטי, בסוף משיגים את המטרה, כפי שהיה עם חוק ההסדרה".
ההתנחלות שא-נור פונתה ב-2005 במסגרת תוכנית ההתנתקות, יחד עם ההתנחלויות גנים, כדים וחומש. במהלך 13 שנים שחלפו מאז, מנסות המשפחות שפונו לבטל את חוק ההתנתקות במטרה לחזור לצפון השומרון. המתנחלים מארגנים מעת לעת עליות של משפחות לאזור במטרה להעביר מסר לממשלה, כי בכוונתם לשוב לבתיהם.