אמה של החשודה בהזרקת אינסולין לילדיה: "הכול נגרם בבית החולים"
מעצרה של תושבת ירושלים, שחשודה כי הזריקה לילדיה אינסולין במטרה להוציא כספים במרמה מביטוח לאומי, הוארך בפעם החמישית. אמה של החשודה דיברה לראשונה, הגנה על בתה והפנתה את האשמה לרופאים: "סיפקו להם מכשירים. לא חושבת שהבת שלי עשתה משהו במזיד"
בית משפט השלום בירושלים האריך היום (ג') בפעם החמישית את מעצרה של האם מירושלים שחשודה שיצרה מצג שווא בפני הרופאים, שלפיו חמישה מילדיה חולים בסוכרת, במטרה לקבל קצבת נכות מהביטוח הלאומי. מעצרה הוארך עד יום ראשון. אמה של החשודה דיברה לראשונה מאז נחשפה הפרשה והגנה על בתה: "אני יודעת שהנכדים שלי חולים בסוכרת".
על פי החשד, המשפחה קיבלה בין 800 אלף למיליון שקלים בקצבאות עקב ההתעללות המתמשכת של האם בילדיה. בנוסף חשודה האם בכך שפגעה גם בבנה הצעיר, בן שנה ושבעה חודשים, כשהזריקה לו אינסולין לשווא. הוא מאושפז בבית החולים שערי צדק בעיר, שאליו פונה לפני כחודש כשהוא סובל מדימום מוחי ומפרכוסים, ומצבו הוגדר קשה. עקב מעשיה של האם, קיים חשש לפגיעה מוחית ונזק בלתי הפיך לבנה הפעוט.
אמה של החשודה סיפרה לאחר הדיון לכלי התקשורת שהיא מאמינה שילדיה חולים בסוכרת, והפנתה אצבע מאשימה כלפי הרופאים: "המערכת הרפואית ציידה אותם במכשירים. זאת עובדה שהילדה שלי פונתה לשערי צדק לבדיקות. הילדים אובחנו, עברו בדיקות. יש מחדל מסוים", טענה אם החשודה.
היא הוסיפה ואמרה: "אני לא חושבת שהבת שלי עשתה משהו במזיד. אני לא חושבת שזה נכון לפנות לבת שלי לפני שפונים לרופאה. להחזיק את הבת שלי במעצר ולהגיד שהיא התעללה בילדיה. הבת שלי ילדה עשרה ילדים ב-12 שנה. בלידה האחרונה נולד ילד פג. הפרשה התחילה בבית חולים ונגמרה בבית".
האם, הנמצאת במעצר, חשודה בתקיפה הגורמת לחבלה בנסיבות מחמירות, התעללות בחסר ישע וקבלת דבר במרמה. אותם חשדות מיוחסים גם לאב, ששוחרר למעצר בית מכיוון שהאם היא החשודה המרכזית.
ב-22 ביוני דיווח בית החולים למשטרה כי עולה חשש שהפעוט, שהגיע עם פגיעה מוחית ופרכוסים, אושפז עקב הזרקת האינסולין, והצוות הרפואי חשד כי האם היא זו שאחראית לכך. החשש עלה כשהאחות הבחינה שבידה של האם מזרק אינסולין. לפי הדיווח שנמסר למשטרה, האחות ניסתה לדבר עם האם ולשאול לפשר המזרק, ובתגובה היא הכניסה במהירות את המזרק לתיקה.
החשד, שלפיו האם היא שגרמה למצבו הקשה של התינוק, התגבר כשבבדיקות הרפואיות התגלה כי בכל פעם שהאם הייתה לצידו של בנה, רמת הסוכר שלו ירדה באופן משמעותי עקב קבלת אינסולין. לאור המקרה הוחלט להצמיד אסיסטנטית צמודה לפעוט, מחשש לפגיעה נוספת.
כשרמת הסוכר בגוף הייתה גבוהה, היא פנתה למיון בבית החולים והציגה ממצאים שלפיהם ילדיה חולים בסוכרת. היא סיפרה בבית החולים כי עשתה בדיקת סוכר ומכשיר הבדיקה שיש לה בבית הצביע על כך שקיים חשש למחלה. בשל המצב הרפואי של ילדיה הם הופנו לבדיקת דם ולביצוע בדיקות נוספות, ולאחר מכן פנתה האם עם מכתב השחרור מבית החולים לביטוח הלאומי.
בוועדות הבוחנות את אופי ודרגת הנכות, האם הציגה את המסמכים הרלוונטיים שהעניקו לילדיה אחוזי נכות בגין הסוכרת, שמתורגמים באופן ישיר לכסף. במשטרה חושדים כי עבור חמשת ילדיה, המשפחה קיבלה מהביטוח הלאומי כ-15 אלף שקלים בחודש, וכי הסכום המצטבר ששולם נע בין 800 אלף למיליון שקלים.