שתף קטע נבחר

 

הכרה במשפחות גאות, מניעת אלימות: 6 דרישות קהילת הלהט"ב

במסיבת עיתונאים שכינסו שלושה ימים אחרי הפגנת 80 האלף בכיכר רבין, הציגו ראשי קהילת הלהט"ב את דרישותיהם מהממשלה: מניעת פשיעה ואלימות כלפי הקהילה, הכרה במשפחות גאות, התאמת שירותי הרווחה, שוויון בבריאות, חינוך לסובלנות וקבלת הקהילה

 

 

 

קהילת הלה"טב הציגה את דרישותיה    (צילום: מתן טורקיה)

קהילת הלה"טב הציגה את דרישותיה    (צילום: מתן טורקיה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הדרישות שאחרי הפגנת הענק: ראשי הקהילה הגאה כינסו הערב (יום ד') מסיבת עיתונאים בתל אביב, ובה הם פירטו את דרישותיהם מהממשלה. הנציגים התייחסו ל"דרישות סבירות מאוד לשינויים ריאליים מאוד בשישה תחומי חיים, מרביתם כאלה שדורשים החלטות של הממשלה ולא של הכנסת". הם התחייבו כי ימשיכו במאבק עד לשוויון מלא בכל תחומי החיים.

 

לקריאת מסמך הדרישות לחצו כאן   

 

יו"ר האגודה למען הלהט"ב, חן אריאלי, הייתה הדוברת הראשונה. "השבוע האחרון הוכיח שהציבור הישראלי איתנו במאבק לשוויון ולחירות", אמרה. היא פנתה ישירות לממשלה: "שמעי את הקול שעולה מן הציבור ואמצי את מתווה ארגוני הקהילה לשוויון. המאבק יימשך עד שנקבל התחייבות ממשית לשינוי - לא בהצהרות אלא במעשים".

 

מסיבת עיתונאים במרכז הגאה בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
מסיבת עיתונאים במרכז הגאה בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

מסיבת עיתונאים במרכז הגאה בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
מסיבת העיתונאים(צילום: מוטי קמחי)
 

דרישותיה של הקהילה הלה"טבית הופצו במסמך שמרכז שישה נושאים עיקריים: מניעת פשיעה ואלימות כלפי הקהילה, הכרה במשפחות גאות, התאמת שירותי הרווחה לקהילה הלהט"בית, שוויון בבריאות, חינוך לסובלנות וקבלת הקהילה הגאה והקצאת משאבים לשם כך.

 

בקואליציית ארגוני הקהילה חברים האגודה למען הלהט"ב, איגי ארגון נוער גאה, הבית הפתוח ירושלים, המרכז הגאה תל אביב, בית הקהילות חיפה, בית גאה באר שבע, עמותת אבות גאים, בת קול ארגון לסביות דתיות, חברותא הומואים דתיים, ארגון מעברים לקהילה הטרנסית, חושן חינוך ושינוי, הוועד למלחמה באיידס, מועדון ספורט גאה ותהל"ה. 

 

הקהילה הגאה פתחה בצעדי מחאה נרחבים עקב אישור חוק הפונדקאות, שקובע כי יורחב מעגל הנשים הזכאיות לבצע פונדקאות בישראל גם לנשים ללא בן זוג, אך לא לאפשר זאת לזוגות חד מיניים.

 



אריאלי אמרה כי נציגי הממשלה לא פנו לנציגי הקהילה. זאת בניגוד לטענתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. "שב איתנו, אנחנו צריכים להיות השותפים הטבעיים שלך לכל מהלך", אמרה.

"אנחנו הכוח. כוח אלקטורלי, פוליטי, נתפקד למפלגות ותמודד למפלגןת בעצמנו. אנחנו לא נפסיק כאן. שינינו את יחסי הכוח ביום ראשון ואמרנו בקול ברור שלקהילה הגאה יש קול ברור במדינה". היא ציינה כי "אנחנו בשנת בחירות, יש יותר מ-30 נציגים שרצים להתמודד בבחירות לרשויות המקומיות".

 

איתי פנקס, העותר לבג"ץ בסוגיית הפונדקאות: "נכון להיום היחידים שנמצאים מחוץ לתמונה הם גברים יחידנים ולזה אנחנו לא יכולים להסכים. אנחנו רוצים להיות שווים ושוות. השאלה היחידה על השולחן היא האם גברים ייכנסו לפונדקאות".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים