גרמניה במצוקת צ'יפס בגלל הבצורת
על-פי ההערכות של התעשיינים, יבול תפוחי האדמה בשדות החקלאיים בגרמניה עלול לרדת ב-25% לפחות. הגשם במדינה לא נראה באופק
לא רק ישראל סובלת מבצורת: הבצורת וגל החום באירופה הקיץ עלולים לגרום למחסור בתפוחי אדמה וכתוצאה מכך גם למחסור בצ'יפס. כך הזהירו השבוע תעשיינים בגרמניה.
על-פי ההערכות של התעשיינים, יבול תפוחי האדמה בשדות החקלאיים בגרמניה עלול לרדת ב-25% לפחות. חלק גדול מתפוחי האדמה מיועדים למפעלי מזון המייצרים בין היתר צ'יפס.
"ההימשכות של היובש והחום - משמעותם שאסיף תפוחי האדמה בגרמניה בפרט ובאירופה בכלל יהיה נמוך ובאיכות נמוכה יותר בהשוואה לשנה שעברה", נכתב בהודעת איגוד תעשייני הפירות והירקות בגרמניה - BOGK. "התוצאה היא צמצום משמעותי של חומרי הגלם ופגיעה באיכות. הדבר עלול להביא לבעיות באספקת מוצרים העשויים מתפוחי אדמה, כמו צ'יפס".
בגרמניה אמרו כי הגשם שיכול להציל את תפוחי האדמה אינו נראה באופק והמצב הולך ומחריף מדי שבוע.
תפוחי אדמה הם גידול חקלאי חשוב ביותר, ועומדים במקום הרביעי בעולם בחשיבותם כמקור למזון עמילני, אחרי חיטה, אורז ותירס.
הערך התזונתי של תפוחי האדמה גבוה, והם מכילים 75% מים, 20.6% פחמימות, 2% חלבון, 0.1% שומן. ב-100 גרם יש 85 קלוריות ו-17 מיליגרם ויטמין C. בפקעות מוריקות מתפתח האלקלואיד סולנין, הגורם לטעם מריר, והינו רעיל לבני אדם.