שתף קטע נבחר

 

אביה של עאהד תמימי: "היא לא טעתה ולא צריכה להשתנות"

אחרי שחרור בתו מהכלא הבוקר, אמר באסם אל-תמימי כי אם זה יידרש, בתו תמשיך להפגין נגד חיילים. עו"ד גבי לסקי: "עאהד אמרה שתרצה ללמוד משפטים". תנועת אם תרצו: "עאהד היא חיילת במשפחה של מחבלים". אבו מאזן נפגש עם תמימי: "מודל לחיקוי"

 

תגובות לשחרור של עאהד תמימי    (צילום: אבי חי ואלי סגל )

תגובות לשחרור של עאהד תמימי    (צילום: אבי חי ואלי סגל )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"אנחנו שמחים, אנחנו הולכים לקבר של יאסר ערפאת כדי להניח זר, אולי נפגוש את הנשיא מחמוד עבאס", אמר היום (א') באסם אל-תמימי, אביה של עאהד תמימי, שהבוקר שוחררה מהכלא וחזרה לביתה בנבי סאלח.

 

לשאלה האם בתו תמשיך להפגין נגד החיילים ותתנהג כפי שהתנהגה בעבר, אמר אל-תמימי: "אם זה יידרש, כך היא תעשה. אני חושב שהיא לא עשתה טעות ולכן לא צריכה להשתנות. היא תמשיך בחייה הנורמליים והיא תלך אחרי האמונה שלה".

 

בתוך כך, תמימי נפגשה עם הנשיא הפלסטיני אבו מאזן בלשכתו ברמאללה. סוכנות הידיעות הפלסטינית וופא פרסמה הודעה, שלפיה אבו מאזן אמר לנערה ולאמה שהשתחררה עמה: "את מודל לחיקוי של התנגדות אזרחית. את ההוכחה לכך שהעם הפלסטיני יעמוד איתן על הזכויות שלו, לא משנה מה יהיה המחיר".

עאהד תמימי עם אבו מאזן (צילום: רויטרס)
תמימי נפגשה עם אבו מאזן(צילום: רויטרס)

עאהד תמימי עם אבו מאזן (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

"אני שמחה שעהאד תמימי יצאה מהכלא. עצוב שהיינו צריכים להגיע ליום כזה שמדינה מעמידה לדין קטינים על זה שהם מתנגדים לכיבוש, במקום שנגיע להסכמה המתבקשת שההרתעה והעוצמה האמיתית של מדינת ישראל היא להושיט יד לשלום", אומרת עו"ד גבי לסקי, פרקליטתה של עהאד תמימי.

קבלת פנים בנבי סלאח לעאהד תמימי ואמה נרימאן תמימי (צילום: רויטרס)
עאהד תמימי ואמה נרימאן, הבוקר אחרי שחרורה מהכלא(צילום: רויטרס)

קבלת פנים בנבי סלאח לעאהד תמימי ואמה נרימאן תמימי (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

קבלת פנים בנבי סלאח לעאהד תמימי ואמה נרימאן תמימי (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

קבלת פנים בנבי סלאח לעאהד תמימי ואמה נרימאן תמימי (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

"אני חייבת לומר שקודם כל צריך לתת מילה טובה לחיילים שנהגו באיפוק", הוסיפה עו"ד לסקי. "הם ידעו שאין שום עילה בעצם להתעמת עם קטינה שזמן קצר לפני האירוע בן דודה נורה בראש, וכשהם נמצאים בתוך החצר של הבית שלה. לצערי, כל הסיפור של משפטה של עאהד תמימי הוא הרבה יותר פוליטי מאשר משפטי, וחבל שלפוליטיקאים לא היו את החוכמה והאיפוק שהיו לחיילים".

 

לגבי האפשרות שהמעשה של תמימי יעודד נערים פלסטיניים להתנהג באלימות, אמרה עו"ד לסקי: "צריכים להביא ביטחון גם לצד הישראלי וגם לפלסטיני, כדי למנוע שהילדים שלנו יצטרכו להגיע לשטחים לעשות פעולות שיטור נגד אוכלוסייה ישראלית. מדינת ישראל מחזיקה כגיבורים את אלה שהתנגדו למנדט הבריטי, וכך העם הפלסטיני רוצה להשתחרר מכבלי הכיבוש ולהיות עם עצמאי. כל עוד הפלסטינים יחיו תחת כיבוש - גם מדינת ישראל תסבול. אני לא יכולה להגיד איך עאהד תמשיך לנהוג. היא אמרה לי בכלא שהיא תרצה עכשיו ללמוד משפטים. אני מקווה שחייה יהיו סלולים באופן כזה שהיא תוכל להמשיך אותם במדינה עצמאית ליד מדינת ישראל ושכולנו נוכל לשגשג ביחד".

 

אלון שוורצר, ראש אגף מדיניות בתנועת "אם תרצו", התייחס למשפחתה של עאהד תמימי: "יש פה משפחה של מחבלים ועאהד היא חיילת אחת במשפחה הזו. דוד אחד רצח ישראלי שהיה בדרך למכולת, לקנות ביצים וחלב, ואחרי שרצח אותו שרף את הגופה שלו. דודה אחרת הסיעה מחבל בדרך לפיגוע בסבארו ושמחה על כך שנרצחו שם שמונה ילדים, וכמובן אב המשפחה הורשע בעצמו בתקיפת חיילים".

 

לגבי התקרית שגרמה למאסרה של תמימי אמר שוורצר: "צריך לזכור – המלחמה בטרור והמלחמה לפעמים באוכלוסייה אזרחית היא לא יפה, ולפעמים היא לא מצטלמת טוב. אמר כבר בן גוריון ואני נתלה בדבריו: "לא חשוב מה יאמרו הגויים, חשוב מה יעשו היהודים". המלחמה בטרור היא קשה, אבל אנחנו חייבים כל הזמן להרתיע את הטרור. ההרתעה הישראלית לצערי לא מספיק חזקה". 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
תמימי חוזרת לביתה בנבי סאלח
צילום: רויטרס
מומלצים