שתף קטע נבחר

 

עלייה בגילויי השנאה ברשת נגד הקהילה הגאה

גידול של 61% בתגובות נגד קהילת הלהט"ב ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. יותר מ-8,000 אזכורים בשיא מחאת הקהילה נגד חוק הפונדקאות. יו"ר האגודה למען הלהט"ב: "המצב לא מפתיע כשפוליטיקאים ואנשי ציבור מרשים לעצמם להתבטא באופן פוגעני וחשוך נגד הקהילה"

 

עלייה של 61% בגילויי השנאה נגד הקהילה

עלייה של 61% בגילויי השנאה נגד הקהילה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

על רקע מחאת הלהט"ב, חל בחודש האחרון גידול של 61% בכמות התגובות ברשת נגד הקהילה הגאה, ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. כך עולה ממחקר שערכה חברת VIGO, המתמחה בניטור שיח ברשת, עבור תכנית מג"ן (מענה גאה אונליין) של מרכז הדיווח על שם ניר כ"ץ באגודה למען הלהט"ב, שמתפרסם היום (א') לראשונה ב-ynet.

 

במהלך השבוע האחרון תועדו במחקר 26,746 אזכורים להט"בופובים, מהם 8,385 אזכורים בשיא המחאה, יום השביתה והעצרת בכיכר רבין, לפני שבוע בדיוק. לאורך חודש יולי כולו נרשמו 37,603 אזכורים להט"בופוביים, לעומת 23,397 ביולי 2017, שבו התקיימה הפגנת המחאה בנושא זכות הקהילה לאימוץ שבה השתתפו אלפים. מדובר גם על עלייה של 19% יחסית לחודש יוני 2018, שצוין כחודש הגאווה, שבו תועדו 31,044 אזכורים נגד הקהילה.

 

ה עצרת ה מרכזית קהילת ה להט
(צילום: עומר בן שטרית)
 

גם חודש הגאווה השנה גרר עלייה ביחס לשנה שעברה ותועדו בו 31,044 אזכורים לעומת 26,638 ב-2017. עלייה של 25% נרשמה ב-8 ביוני, היום שבו נערך מצעד הגאווה הגדול בתל אביב, שבו תועדו 8,101 אזכורים נגד הקהילה, לעומת 6,069 ביום המצעד אשתקד.

עורכי המחקר מצביעים על כך שההתמדה בקיומם של אירועי גאווה מקומיים דווקא מפחיתה את האזכורים השליליים, ומביאים כדוגמה את מצעד הגאווה בבאר שבע, שנערך השנה בפעם השנייה. בעוד שבשנה שעברה תועדו 1,922 אזכורים שליליים כלפי הקהילה סביב המצעד, השנה המספר ירד ל-1,600.

 

נקודת ציון בשיח השנאה הייתה סביב התבטאותו של סגן ראש עיריית חולון, יואל ישורון, שמכהן גם כדיקן הסטודנטים במכללת אשקלון, שפרסם בחודש שעבר בדף הפייסבוק שלו פוסט הומופובי נגד מצעד הגאווה בתל אביב בפרט והקהילה הגאה בכלל. כזכור, ישורון קבע שהתקשורת מציגה את "המטורללים" כ"נושאי הדגל" אף שמדובר ב"חושך, ברבריות וגיהינום" וכי "במדינת תל אביב צמחו גידולי פרא, מפלצות בסגנון סרט 'היורה', שרקחו ממוחם הננסי והמעוות מצעדי חיות דו-רגליות מבחילות ודוחות".

הפוסט של יואל ישורון (מתוך עמוד הפייסבוק של יואל ישורון)
כר פורה לשיח השנאה. הפוסט של סגן ראש עיריית חולון(מתוך עמוד הפייסבוק של יואל ישורון)

"ראינו עלייה בשיח השנאה בעקבות ההתבטאות שלו", הסביר בראיון לאולפן ynet סמנכ"ל האגודה למען הלהט"ב, רן שלהבי, שריכז את הדו"ח. "ממש לקחו ציטוטים מתוך הפוסט שלו ודיברו על הקהילה הגאה באותו אופן. אנחנו מדברים על קיצוניות הולכת וגוברת. הם מקבלים כר פורה במידה ואנשי ציבור, פוליטיקאים, רבנים, מדברים באופן שלילי כלפי הקהילה הגאה. מרגישים לגיטימציה לעשות את זה גם".

 

יושבת ראש האגודה למען הלהט"ב, חן אריאלי, אמרה כי "הנתונים העגומים לא מפתיעים אותי. כשרבנים, פוליטיקאים ואנשי ציבור מרשים לעצמם להתבטא באופן פוגעני, להט"בופובי, חשוך ונבער כלפי הקהילה הגאה, כשהמדינה מחוקקת נגדנו ושוללת מאיתנו זכויות, נוצר כר פורה לשיח של שנאה ולהט"בופוביה. זה שיח אלים שמעודד גם אלימות במרחב הציבורי וכל זה בחסות אנשי דת ונבחרי ציבור. לא בכדי בחרנו בתשעה באב, יום שעוסק בשנאת חינם, כיום המאבק לשוויון - כיוון שהשיח כלפינו מתחיל ונגמר בשנאת חינם, שיש לעקור משורש".

 

בתוך כך, מארגני המחאה פרסמו היום את מסלול "צעדת השוויון" למען הקהילה הגאה שתימשך שלושה ימים ותסתיים במצעד הגאווה בירושלים. הצעדה תצא ביום שלישי ב-15:00 מפארק החורשות בתל אביב, ותגיע בסוף היום הראשון עד להיכל הספורט בחולון, מרחק של כשמונה קילומטרים. למחרת הצעדה תצא באותה השעה מתחנת הרכבת ברמלה עד לתחנת הרכבת בפאתי מודיעין, ותימשך כעשרה קילומטרים. ביום חמישי, שבו יתקיים החל מ-16:00 מצעד הגאווה בירושלים, תצא ב-9:00 שיירת רכבים פרטיים ממרכז הקניות "ישפרו סנטר" במודיעין עד לעיר הבירה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
גידול בגילויי השנאה ברשת נגד קהילת הלהט"ב
צילום: שאול גולן
מומלצים