שתף קטע נבחר

 

ראשי העדה הדרוזית לנשיא: "לא נוכל לחיות במדינה כשיש הדרה"

לאחר פגישתם עם ראש הממשלה, ביקשו ראשי הרשויות הדרוזיות לפגוש את הנשיא ריבלין ולהביא את דאגתם מחוק הלאום. "זה חוק מפלה. הכאב והמצוקה הם של כל האוכלוסייה הדרוזית, הערבית והצ'רקסית בישראל"

 

פגישת ריבלין וראשי הרשויות הדרוזיות    (צילום: לע"מ)

פגישת ריבלין וראשי הרשויות הדרוזיות    (צילום: לע"מ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נשיא המדינה ראובן ריבלין נפגש היום (יום א') עם ראשי הרשויות הדרוזיות, שביקשו להגיע אליו לאחר פגישתם עם ראש הממשלה בנימין נתניהו מוקדם יותר היום ולהביע את דאגתם לנוכח חוק הלאום.

 

הנשיא קיבל את פניהם בבית הנשיא, ובפתח פגישתם אמר: "השותפות שלנו מתקיימת ביסוד ובבסיס של המדינה הזאת. זה הבסיס, לחיות בשותפות במדינה שהקמנו - התנועה הציונית, בשותפות מלאה עם כל אלו שחיים וגרים בארץ הטובה הזאת, הטובה לכולנו, ואנחנו יכולים לקיים את המשוואה הזאת בלי שום בעיה".

 

נשיא המדינה נפגש עם ראשי הרשויות הדרוזיות (צילום: מארק ניימן / לע
"אנחנו מחובקים ומחוברים". ריבלין וראשי הרשויות הדרוזיות(צילום: מארק ניימן / לע"מ )

נשיא המדינה נפגש עם ראשי הרשויות הדרוזיות (צילום: מארק ניימן / לע
"זה הבסיס, לחיות בשותפות מלאה". ריבלין וראשי הרשויות הדרוזיות(צילום: מארק ניימן / לע"מ )

ריבלין הוסיף כי "אמרתי את עמדתי כשהכנסת דנה בנושא בדיונים האחרונים, שלחתי מכתב והבעתי את דעתי על הנושא שהיה על סדר היום לגביכם. אין לי ספק שאתם שווים חוקית, ועלינו לוודא שגם תרגישו שווים".

 

יו"ר פורום הרשויות הדרוזיות והצ'רקסיות, ראש מועצת חורפיש מופיד מרעי, אמר לנשיא בפגישה: "מה שכואב ליהודים כואב לדרוזים, ומה שכואב לדרוזים כואב ליהודים. אנחנו מחובקים ומחוברים".

 

ראש מועצת דליית אל-כרמל, רפיק חלבי, הוסיף: "נפגשנו עם ראש הממשלה עכשיו והבענו את דאגתנו על החוק. אנחנו רואים אותו כחוק מפלה, שלא נותן ביטוי לאזרחות שלנו, לא נותן ביטוי לשייכות שלנו, ואמרנו לו בצורה חדה וחלקה שאנחנו רוצים שוויון אזרחי לכל התושבים. לא נוכל לחיות במדינה כשיש תחושות של הדרה בקרב חלק מהאוכלוסייה, שהיא כל כך נאמנה וטובה".

נשיא המדינה נפגש עם ראשי הרשויות הדרוזיות (צילום: מארק ניימן / לע
(צילום: מארק ניימן / לע"מ )

חלבי אמר עוד לנשיא כי "אנחנו באים אליך לבטא את הכאב והמצוקה שלנו, וזאת לא מצוקה של ראשי רשויות. לא רק של הקצינים והדתיים, של כל האוכלוסייה הערבית והצ'רקסית בישראל. יש פרופסורים, מנהלי מחלקות בבתי חולים, שהם ערבים. פרופ' עיד הדליק משואה ביום העצמאות. מה תגיד להם? שהם לא אזרחים? לא שווים? חקיקת יסוד צריכה להתייחס לכולם. לא רק לחלק הדומיננטי".

 

הנשיא הקשיב לטענות והבטיח לפעול ככל שיוכל כדי לתת ביטוי לתחושות בפני הגורמים הרלוונטיים לטיפול בנושא. "השותפות והרגשת השותפות הן בנפשנו", סיכם.

 

מוקדם יותר נפגשו ראש הממשלה נתניהו והשרים יריב לוין ואיוב קרא עם ראשי המועצות מהמגזר הדרוזי, כחלק מהשיחות שמקיים ראש הממשלה עם בני העדה בימים האחרונים בניסיון לפרוץ את המבוי הסתום ולהגיע לפתרון משבר חוק הלאום שיצר קרע עם העדה. נתניהו אמר: "אני אמשיך בהתייעצויות, נקים צוות בראשות ראש הסגל יואב הורוביץ ונביא בהקדם המלצות לפעולות שיחזקו את הקשרים החשובים בינינו". הוא הוסיף: "חוקקנו את חוק הלאום כדי להבטיח שישראל תשאר מדינת הלאום של עמנו - זאת תכלית הקיום של המדינה".

 

נאומו של ד"ר סמי עווד בהפגנה בתל אביב    (צילום: מתן טורקיה)

נאומו של ד"ר סמי עווד בהפגנה בתל אביב    (צילום: מתן טורקיה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אתמול הפגינו אלפי בני העדה הדרוזית ומתנגדים אחרים לחוק הלאום בתל אביב. ד"ר סמי עווד, דרוזי בן 54, אב לשלושה ומומחה במשאבי אנוש מדליית אל-כרמל, דיבר בדם לבו נגד החוק. לדבריו, "אם החוק לא יבוטל, לא נסתפק בהפגנה, אלא נעלה לירושלים, נשבות רעב ונחסום כבישים. העיקרון הוא שיהיה שיוויון בין כל המיעוטים".

 

לאחר שיחות שהתקיימו בימים האחרונים בלשכתו של נתניהו הוחלט לפעול בשני מישורים. האחד: חוק משלים שאותו יגבשו היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדבליט, ויועץ משפטי מטעם העדה הדרוזית. עיקר הטענות שהועלו נוגעות לסעיף המגדיר את מדינת ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי והחוק הנוסף אמור להשלים את החקיקה ולהגדיר בחוק את מעמדה של העדה הדרוזית.

 

מישור נוסף שבכוונת הקואליציה לפעול לפיו הוא מתווה מתוקצב ומסודר למציאת פתרון לשורת נושאים שהועלו על ידי בכירי העדה ונוגע בעיקר לתשתיות בכפרים הדרוזים, למציאת מקומות עבודה לנשות העדה באמצעות תוכנית ייחודית ועוד. נושא זה יטופל במשרד האוצר ויוביל אותו שר האוצר משה כחלון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מארק ניימן / לע"מ
ריבלין וראשי הרשויות הדרוזיות
צילום: מארק ניימן / לע"מ
מומלצים