הטילים הראשונים: התגלו רקטות מהמאה ה-18
ארכיאולוגים שחפרו בבאר נטושה בהודו הריחו אבק שריפה, ובתחתיתה גילו יותר מ-1,000 רקטות שהיו שייכות לסולטן מוסלמי. מעריכים שזה האבטיפוס שבעקבותיו נפוץ השימוש ברקטות ברחבי העולם
יותר מ-1,000 רקטות מהמאה ה-18, שהיו שייכות לסולטן המוסלמי טיפו, התגלו על-ידי ארכיאולוגים בבאר נטושה במדינת קרנטקה שבדרום הודו. בחפירות התגלו רקטות ופגזים שאוחסנו על-ידי טיפו סולטן לשימוש במלחמות.
עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
לפי הערכות הרקטות האלה הן מהראשונות שפותחו אי פעם. מדובר ברקטות הראשונות שנעטפו בברזל, ומעריכים שהן הניחו את היסודות לשימוש ברקטות ברחבי העולם כולו. גם הבריטים, שנגדם שימשו הרקטות האלה, אימצו לבסוף את כלי הנשק הזה.
טיפו סולטן נהרג ב-1799 במלחמה האנגלו-מייסורית הרביעית אחרי שורה ארוכה של ניצחונות צבאיים נגד חברת הודו המזרחית הבריטית. הוא נחשב למי שפיתח את הרקטה הראשונית, שמכונה "רקטה מייסורית" והיא אבטיפוס של רקטות הקונגריב הבריטיות ששימשו אחר כך במלחמות הנפוליאוניות.
"בחפירות בבאר הפתוחה התגלו יותר מ-1,000 רקטות חלודות שאוחסנו בימי טיפו ונועדו לשמש במלחמות עתידיות", סיפר ר' שג'שווארה נייאקה לסוכנות הידיעות AFP בשיחה מאתר החפירות, כ-385 קילומטרים צפונית-מזרחית לבנגלור, בירתה של מדינת המחוז.
"חפרנו בבאר, ולבוץ שלה היה ריח של אבק שריפה", סיפר. "זה הוביל אותנו לגילוי הרקטות והפגזים, שהיו מוטלים בערימה". לצוות הארכיאולוגים, החופרים והפועלים נדרשו שלושה ימים כדי להעלות את כל התחמושת אל מעל לפני האדמה. אורכה של כל רקטה 26-23 סנטימטרים.
הרקטות יועברו למוזיאון בשימוגה, ושם יוצגו לקהל הרחב.