אמה של מיטל אהרונסון אחרי שחרור הדורס: "הוא ממשיך בחייו, אנחנו שבר כלי"
משפחת הצעירה שנדרסה למוות בתאונת פגע וברח, הביעה צער על הסכמת ועדת השחרורים לקצר את עונשו של האיש שהורשע בהריגה והפקרה: "החליטו שמשחררים אותו כי הוא 'צדיק'. אחרי מעשה כזה נבזי הוא צדיק?", אמרה האם ליאורה אהרונסון. סימון ישוחרר אחרי כמעט 10 שנות מאסר
"הוא נשאר בחיים ויוצא למשפחתו, ממשיך בחייו, ואנחנו נשארים שבר כלי". ליאורה אהרונסון, אמה של מיטל ז"ל, שנהרגה לפני 10 שנים בתאונת פגע וברח בתל אביב, התייחסה הערב (יום ה') להחלטת ועדת השחרורים של הנהלת בתי המשפט לקצר את עונשו של הדורס שי סימון. "הבנתי שבפרקליטות התלבטו וברגע האחרון החליטו לתמוך בשחרור", אמרה האם.
סימון, שהורשע בהריגת מיטל ובפציעת חברתה מיטל יזדי, נידון בתחילה ל-20 שנות מאסר, אולם בית המשפט העליון קיצר את עונשו ל-14 שנים. בהתאם להחלטה שהתקבלה היום, הוא צפוי להשתחרר מהכלא בסוף החודש אחרי ריצוי של כמעט 10 שנות מאסר.
הפרקליטות החליטה שלא להתנגד להחלטת ועדת השחרורים מאחר שסימון נחשב כאסיר בעל התנהגות חיובית, שעבר בכלא תהליכי שיקום והביע חרטה על המקרה. ליאורה, אמה של מיטל, אמרה כי "שירות בתי הסוהר שאל אותנו קודם לדיון אם נרצה להגיב (לבקשת השחרור. ג"מ) ובחרנו שלא".
האם הסבירה כי "פחדתי שאם נגיד שאנחנו לא רוצים שישוחרר וכן ישחררו אותו - זו תהיה סטירת לחי נוספת. לא רציתי שילדיי יתמודדו עם זה, אבל הם החליטו שמשחררים כי הוא 'צדיק' ו'אסיר למופת'. אחרי מעשה נבזי ונוראי מחליטים שהוא צדיק? כל הזמן אמרנו 'הורידו לו כבר שליש בעליון, למה לתת לא פעמיים?'"
"הגעגועים והחסר שלה הורגים אותנו"
לדברי אהרונסון, "השתדלנו לתת לשלושת ילדינו אווירה של בית נורמלי עם כל הקשיים. בניי מוצלחים, לא יכולה להגיד שאין שם נחת. אבל כלום לא מפצה על מה שקרה. מיטל הייתה יפהפייה זוהרת, מטופחת ויפה מבחוץ ויותר מבפנים. בחורה קסם עם לב זהב. הלוואי והיא הייתה חוזרת אלינו, אבל אנחנו יודעים שזה לא יקרה. הגעגועים והחסר שלה הורגים אותנו".
עו"ד סוזי עוזסיני ארניה, שמייצגת את שי סימון עם עו"ד ערן זמיר, אמרה הבוקר: "אנחנו מאוד שמחים. הפרקליטות הסכימה בהגינותה לשחרור. אני מברכת על ההחלטה. אנו סבורים כי הצדק נעשה. מרשי עבר כברת דרך שיקומית אמיתית".
רקע
פרשת הדריסה בתל אביב ב-2008 הסעירה את המדינה, הן בגלל מותה של מיטל ופציעת חברתה מלי, והן בגלל ששני הנאשמים בתיק טענו כל אחד כי חברו הוא הנהג האחראי לתאונה - עד שבית המשפט הכריע כי סימון היה הנהג הדורס.
בכתב האישום המקורי, שהוגש נגד שלום ימיני ושי סימון בשנת 2008, נטען כי ב-17 באוקטובר באותה שנה, סמוך ל-03:00 לפנות בוקר, נהג חבר שלישי ברכב שטח, ביציאה מנמל תל-אביב, כשהוא תחת השפעת אלכוהול. ברכב ישבו גם שני הנאשמים. שוטרות שהציבו מחסום סימנו לנהג לעצור. הוא עצר, יצא מהרכב ונמלט. שני חבריו חזרו למכונית כאשר סימון התיישב מאחורי ההגה, התניע אותו והחל בנסיעה מהמקום בעידודו של ימיני.
לפי האישום המקורי, הם המשיכו בנסיעה עד שהגיעו לצומת הרחובות מרמורק ואבן גבירול בתל אביב, כאשר נטען תחילה כי בשלב כלשהו השניים התחלפו ביניהם, וימיני הוא זה שהמשיך בנהיגה. הרכב נסע ברחוב אבן גבירול מדרום לצפון במהירות גבוהה וחצה את צומת הרחובות אבן גבירול וצייטלין ברמזור אדום, כאשר באותו זמן חצו את הצומת מיטל אהרונסון ז"ל וחברתה מלי יזדי. הרכב פגע בהן בעוצמה והעיף אותן למרחק של כמה מטרים. אהרונסון נפגעה אנושות ומתה דקות לאחר מכן, ואילו יזדי נפגעה פגיעה קשה ביותר.
במהלך המשפט טען סימון כי ימיני נהג ברכב. ימיני הכחיש שנהג ברכב והטיל את האחריות על סימון. בעיצומו של המשפט ביקשה התביעה לשנות את האישום, ולקבוע שסימון נהג - אך השופט סירב לערוך שינויים באישומים.
בסוף, בשנת 2010, קבע בית המשפט המחוזי בת"א כי שי סימון הוא זה שנהג ברכב שדרס למוות את אהרונסון. סימון הורשע בנהיגה בשכרות, הריגתה של אהרונסון ופציעתה של חברתה, הפקרה לאחר פגיעה, ובעבירות נוספות. ימיני זוכה מהריגה, אך הורשע בעבירה אחרת. על סימון נגזר עונש מאסר כבד של 20 שנה, ועל חברו 5 שנות מאסר.
ב-2011 קבעו שופטי בית המשפט העליון כי העונש שהוטל על סימון חורג באופן קיצוני מרף הענישה המקובל במקרים של "פגע וברח". לגבי ימיני הם קבעו, כי ניתן להרשיעו רק כמסייע לעבירה. הם שינו את העונשים ל-14 שנות מאסר על סימון ושנתיים וחצי לימיני.